Ухвала
від 02.04.2024 по справі 354/117/22
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/117/22

Провадження № 2/354/75/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

02 квітня 2024 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря судового засідання Старунчак Н.М.

представника позивача адвоката Неште А.І.

розглянувши відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом, скасування державної реєстрації земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

Ухвалою суду від 26.10.2022 року у вказаній справі була призначена земельно-технічна експертиза на час проведення якої провадження у справі було зупинено.

Ухвалою суду від 02.11.2023 року провадження у даній справі було поновлене та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача адвокат Неште А.І. у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримала із урахуванням поданої заяви про збільшення (уточнення) позовних вимог від 26.02.2024 року та просили призначити справу до судового розгляду по суті, оскільки потреби у наданні додаткового строку для подання відповіді на відзив немає. Також вказала, що підтримує раніше подане клопотання про виклик у судове засідання судового експерта ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) для роз`яснення висновку експерта.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник адвокат Гайтанюк М.М. у підготовче судове засідання не з`явились, не повідомивши причин неявки, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. 01.04.2024 року представником відповідачки направлено через підсистему «Електронний суд» відзив на заяву позивача про збільшення позовних вимог.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору -Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області у підготовче судове засідання не з`явився, проте у матеріалах справи наявне клопотання про розгляду справи у відсутності представника селищної ради.

Відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК Українинеявка учасників справи (представника) не перешкоджає проведенню підготовчого провадження.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст.189-199 ЦПК України, за результатом яких встановлено, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає, спір в підготовчому засіданні не врегульовано.

Сторони надали суду письмові заяви по суті спору.

Протокольною ухвалою суду від 02.04.2014 року прийнято до розгляду заяву позивача про збільшення(уточнення) позовних вимог від 26.02.2024 року, яка за змістом є заявою про зміну предмету позову та постановлено подальший судовий розгляд здійснювати за вкиладеними у вказаній заяві позовними вимогами.

Згідно п.п.8,10,15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків, експертів, заяви та клопотання учасників справи, призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань-у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.4 ст.72ЦПК України експерт зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом та роз`яснити свій висновок і відповісти на питання суду та учасників справи.

У відповідності до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, задовольнивши клопотання представника позивача про виклик судового експерта.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.197-200, 260-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Ворохтянської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом, скасування державної реєстрації земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку та призначити справу до судового розгляду по суті на 30 квітня 2024 року на 10 год. 00 хв. у судовому засіданні в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області за адресою: (вул. Довбуша, 32 м. Яремче, Івано-Франківської області), в яке викликати учасників справи.

Клопотання представника позивача про виклик судового експерта- задовольнити.

У судове засідання викликати судового експерта ОСОБА_3 АДРЕСА_1 ).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118090890
СудочинствоЦивільне
Сутьправо на спадщину за законом, скасування державної реєстрації земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —354/117/22

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні