Ухвала
від 23.01.2024 по справі 523/2208/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/2208/23

Провадження №2/523/44/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" січня 2024 р. Суворовський районний суд міста Одеси у складі:

головуючого судді - Сувертак І. В.

при секретарі Мельніченко Г. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача Національної поліції України старшого інспектора з особливих доручень Правового департаменту НПУ Войчук Інни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в межах розгляду цивільної справи за позовом фермерського господарства «Бабич» (75110, Херсонська область, Скадовський район, с. Михайлівка, вул. Спортивна, буд. 43), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Держави Україна в особі: Національної поліції України (01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, буд. 10), Державної Казначейської служби України (01601, м. Київ, вул. Бастіонна, буд. 6), третя особа на стороні відповідача - Головне управління національної поліції в Херсонській області (м. Миколаїв, вул. Декабристів, 5) про стягнення збитків у вигляді упущеної вигоди, стягнення моральної шкоди,

Встановив:

В провадженні Суворовського районного суду міста Одеси перебуває вищезазначена цивільна справа, розгляд котрої проводиться за нормами загального позовного провадження з викликом сторін в підготовче засідання на 30 січня 2024 року о 12 год. 30 хв.

17 січня 2024 року на адресу суду від представника відповідача Національної поліції України старшого інспектора з особливих доручень Правового департаменту НПУ Войчук Інни надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою захищеної системи відеоконференцзв,язку vkz.court.gov.ua.

Згідно зі статтею 212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Зазначений спосіб участі сторони в судовому засіданні в режимі відеоконференції має винятковий характер, у зв`язку з чим повинні існувати об`єктивні причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Представник відповідача Національної поліції України старший інспектор з особливих доручень Правового департаменту НПУ Войчук Інна просила надати можливість участі їй брати участь в судовому засіданні з використанням власних технічних засобів, за допомогою захищеної системи відеоконференцзв,язку vkz.court.gov.ua.

У клопотанні про проведення судового засідання в режимі відеоконференції заявник не навів належних та допустимих доказів, враховуючи які можна було зробити висновок, що існують об`єктивні причини, які ускладнюють або роблять неможливим участь сторони у судовому засіданні.

Призначення судового засідання у режимі відеоконференції повинно здійснюватись у виключних випадках, коли за об`єктивних причин учасник процесу не може брати участь у засіданні, а його участь є необхідною для встановлення всіх обставин справи.

Крім того, враховуючи надмірну завантаженість судді, велику кількість справ, що призначена до розгляду і можливі затримки кожного судового засідання, приймаючи до уваги те, що технічна можливість суду як такого проводити відеоконференції покращується, однак зал судових засідань №5 не укомплектований технічними засобами для проведення відеоконференції, суд приходить до переконання щодо відсутності на даний період часу технічної можливості суду в залі судових засідань №5 забезпечити належне проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Суд вважає за недоцільне проведення відеоконференції, оскількице може привести до судової тяганини та затягування розгляду справи понад строки встановлені законом. Також, суд вважає за необхідне зазначити, що оскільки питання про участь сторони у розгляді справи в режимі відеоконференції є правом, а не обов`язкомсуду, тому суд не вбачає підстав для задоволення такого клопотання.

Окрім того, суд звертає увагу представника відповідача, що хоча судове засідання призначено з викликом сторін, однак їх явка не визнана обов`язковою.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 12, 13, 43, 49, 120, 212, 258-260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача Національної поліції України старшого інспектора з особливих доручень Правового департаменту НПУ Войчук Інни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в межах розгляду цивільної справи за позовом фермерського господарства «Бабич» (75110, Херсонська область, Скадовський район, с. Михайлівка, вул. Спортивна, буд. 43), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Держави Україна в особі: Національної поліції України (01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, буд. 10), Державної Казначейської служби України (01601, м. Київ, вул. Бастіонна, буд. 6), третя особа на стороні відповідача - Головне управління національної поліції в Херсонській області (м. Миколаїв, вул. Декабристів, 5) про стягнення збитків у вигляді упущеної вигоди, стягнення моральної шкоди - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116600197
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —523/2208/23

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 21.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Сувертак І. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Сувертак І. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Сувертак І. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Сувертак І. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Сувертак І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні