Ухвала
від 02.02.2024 по справі 492/173/24
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/173/24

провадження № 2/492/440/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду,

відкриття провадження у справі, витребування доказів

02 лютого 2024 року м. Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області Гусєва Н.Д.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн» (місцезнаходження: вул.Базова, буд. № 4, смт.Авангард, Овідіопольського району Одеської області, 67806, код ЄДРПОУ: 41201450), Публічного акціонерного товариства «Одеський олійножировий комбінат» (місцезнаходження: вул.Середньофонтанська, буд. № 16, м.Одеса, 65039, код ЄДРПОУ: 00376509) про витребування майна, -

встановив:

До Арцизького районного суду Одеської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн», Публічного акціонерного товариства «Одеський олійножировий комбінат» про витребування майна.

Одночасно з позовною заявою позивачем заявлено клопотання про витребування від Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн» оригіналу договору купівлі-продажу від 30 листопада 2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн».

Позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн», Публічного акціонерного товариства «Одеський олійножировий комбінат» про витребування майна подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підсудна Арцизькому районному суду Одеської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, передбачених статтею 185 ЦПК України, для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених частиною 1 статті 186 ЦПК України, немає.

Згідно з частиною 2 статті 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, в тому числі у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 4 статті 19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. В силу частини 1 статті 196 ЦПК Українидля виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

З огляду на предмет спору, що виник між сторонами, характер спірних правовідносин, предмет доказування, приходжу до висновку, що цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн», Публічного акціонерного товариства «Одеський олійножировий комбінат» про витребування майна є справою значної складності та підлягає розгляду у загальному позовному провадженні з призначенням підготовчого засідання.

Згідно з пунктом 7 частини 2 статті 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, результат вирішення клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 43 ЦПК України учасники справи мають право подавати клопотання.

Згідно з пунктом 4 частини 5 статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частиною 2 статті 214 ЦПК України головуючий відповідно до завдання цивільного судочинства спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи.

Суддя приймає до уваги, що позовна заява позивача носить характер щодо витребування майна і позивач не має можливості самостійно отримати документи, які він просить витребувати, а їх ненадання може утруднити розгляд справи по суті.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що позивачем було заявлено обґрунтоване клопотання про витребування доказів, що при розгляді цивільної справи є обов`язковим, так як їх ненадання може утруднити розгляд справи по суті, з метоювсебічного таповного з`ясуванняобставин посправі,доходжу до висновку, що витребування доказів учасником справи передбачено наведеними нормами ЦПК України, і відповідає загальній концепції змагальності сторін, а клопотання про витребування доказів - задоволенню.

Вважаю занеобхідне,відповідно дочастини 1статті 212ЦПК України,роз`яснити учасникамсправи,що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Керуючись статтями 12, 19, 43, 84, 187, 196, 214, 258-261 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн», Публічного акціонерного товариства «Одеський олійножировий комбінат» про витребування майна до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн», Публічного акціонерного товариства «Одеський олійножировий комбінат» про витребування майна.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Арцизького районного суду Одеської області на 21 лютого 2024 року о 14 год. 00 хв.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн» оригінал договору купівлі-продажу від 30 листопада 2022 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн».

Копію ухвали направити для виконання до Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн» (місцезнаходження: вул.Базова, буд. № 4, смт.Авангард, Овідіопольського району Одеської області, 67806, код ЄДРПОУ: 41201450), яка має бути виконана в строк до 21 лютого 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до статті 84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідачам надати строк п`ятнадцять днів з дня отримання ухвали про прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позов, який має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, а також роз`яснити відповідачам про право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. У випадку подання відзиву на позов відповідачу необхідно надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Позивачу надати строк п`ять днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідачам надати строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію наявної ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачам також надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http:/court.gov.ua/fair/sud1502/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської областій Гусєва Н.Д.

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116722052
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна

Судовий реєстр по справі —492/173/24

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні