Ухвала
від 08.02.2024 по справі 705/4886/21
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-з/821/15/24 Справа № 705/4886/21

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

08 лютого 2024 року м.Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів:

Гончар Н. І. Сіренка Ю.В., Фетісової Т.Л.

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Менчинської Віталії Вікторівни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за заявою Відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Черкаського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Паланська сільська рада про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

в с т а н о в и в :

Постановою Черкаського апеляційного суду від 24 січня 2024 року відмовлено Відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради в задоволенні заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами та залишено постанову Черкаського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року в силі.

29 січня 2024 року на адресу Черкаського апеляційного суду від представника ОСОБА_1 - адвоката Менчинської Віталії Вікторівнинадійшла заява про ухвалення додаткового рішення.

06 лютого 2024 року від представника ОСОБА_1 - адвоката Менчинської Віталії Вікторівни надійшло клопотання про проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon.

Розглянувши зазначене клопотання, апеляційний суд вважає, що воно підлягає до задоволення.

Так, наказом ДСА України від 23.04.2020 №196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду в новій редакції.

У розділі ІІІ вказаного Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Згідно ч. 1, 2, 6 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon», введення на території України воєнного стану, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту життя та здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» з представником ОСОБА_1 - адвокатом Менчинською В.В.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Менчинської Віталії Вікторівни задовольнити.

Розгляд заяви представника ОСОБА_1 - адвоката Менчинської Віталії Вікторівни про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за заявою Відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Черкаського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Паланська сільська рада про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з посади, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди , призначений на 13 лютого 2024 року о 16 год. 30 хв., проводити за участю адвоката Менчинської Віталії Вікторівни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» (електронна пошта в електронному кабінеті ІНФОРМАЦІЯ_1).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити Менчинській Віталії Вікторівні .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116880369
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з посади, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —705/4886/21

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні