Ухвала
від 07.02.2024 по справі 536/1068/22
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/1068/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2024 року Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі: головуючої судді Баранської Ж.О., за участі секретаря судового засідання Бегми С.А., представника позивача (відповідача) Глебської Ю.В., представника відповідача (позивача) Фермерського господарства «Деївське» Ульянової Ю.А., розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м. Кременчук цивільну справу за правилами загального позовного провадження

за первісним позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ? Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Нестерович Олександра В`ячеславівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району, про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки,

та за зустрічним позовом Фермерського господарства «Деївське» до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ? ОСОБА_1 , про усунення перешкод у користуванні земельної ділянки,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Кременчуцького районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа №536/1068/22 за первісним позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Деївське», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ? Державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Нестерович Олександра В`ячеславівна, Кременчуцька міська рада Кременчуцького району, про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки, та за зустрічним позовом Фермерського господарства «Деївське» до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ? ОСОБА_1 , про усунення перешкод у користуванні земельної ділянки.

25 травня 2023 року до Кременчуцького районного суду Полтавської області надійшло клопотання представника позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 про витребування доказів у справі №536/1068/22.

27 вересня 2022 року до Кременчуцького районного суду Полтавської області надійшло клопотання представника позивача за первісним позовом ОСОБА_3 про витребування доказів у справі №536/1068/22.

Представник позивача за первісним позовом ОСОБА_3 у підготовчому судовому засіданні підтримала клопотання про витребування доказів, просила задовольнити.

Представник Фермерського господарства «Деївська» адвокат Ульянова Ю.А. у підготовчому судовому засіданні підтримав клопотання, просила задовольнити.

Відповідач за первісним позовом ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомі.

Третя особа, державний реєстратор виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Нестерович О. В. у підготовче судове засідання не з`явилася, заступник директора Департаменту державної реєстрації Світлана Гарник направила до суду клопотання, в якому зазначила, що державний реєстратор Нестерович О. В. перебуває у відпустці без збереження заробітної плати до закінчення дії воєнного стану, тому департамент просить розглянути дану справу без участі їх представника.

Кременчуцька міська рада Кременчуцького району свого представника у підготовче судове засідання не направила, надала до суду письмові пояснення, в яких просить розглянути справу без участі їх представника.

Суд, вислухавши учасників справи, присутніх у підготовчому судовому засіданні, розглянувши клопотання про витребування доказів, дійшов наступних висновків.

У клопотанні представник позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 просить витребувати від Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» оригінал договору оренди землі №204 від 15 січня 2007 року та акт про передачу та прийом земельної ділянки від 15 січня 2007 року, які були підписані між ОСОБА_4 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Кам`янка». Разом з цим, просить зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області (м. Полтава, вул. Уютна, 23) надати до Кременчуцького районного суду Полтавської області оригінал договору оренди землі №204 від 15 січня 2007 року та акт про передачу та прийом земельної ділянки від 15 січня 2007 року, які були підписані між ОСОБА_4 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Кам`янка» для проведення судової експертизи, а також копії всіх документів на підставі яких було здійснено запис №040754800082 від 26 червня 2007 року про державну реєстрацію вказаного договору і копію титульної сторінки відповідної книги (книг) та копії її сторінок на яких відображено зазначений реєстраційний запис про реєстрацію у Державному реєстрі земель договору оренди №204 від 15 січня 2007 року у Кременчуцькому районному відділі регіональної філії Державного підприємства «Центр при Державному комітеті України по земельних ресурсах».

У клопотанні представник позивача за первісним позовом ОСОБА_3 просить витребувати від Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради належним чином засвідчену копію договору оренди землі б/н від 02 квітня 2019 року, укладеного між ОСОБА_1 та ФГ «Деївське» щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5322481700:06:000:0298, який був підставою виникнення іншого речового права при внесенні запису № 31625099 від 15 травня 2019 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5322481700:06:000:0298, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 497396153224 та який наявний в реєстраційній справі, що зберігається в електронній формі в Державному реєстрі речових прав.

Окрім того, у вказаному клопотанні представник позивача за зустрічним позовом просить після надходження витребуваних доказів призначити у справі №536/1068/22 судову почеркознавчу експертизу.

Клопотання про витребування доказів обґрунтовано тим, що Фермерське господарство «Деївське» зустрічний позов мотивує тим, що ОСОБА_4 не підписувала і не виконувала спірний договір оренди на який посилається у первісному позові Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Говтва», а тому необхідно призначити судову почеркознавчу експертизу для якої необхідно витребувати вказані докази.

Положеннями статті 84 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до статті 76 Цивільного процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 77 Цивільного процесуального кодексу України належними є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають ніше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Ураховуючи, що позивач за зустрічним позовом самостійно позбавлений можливості надати інформацію на підтвердження своїх позовних вимог, з урахуванням заявленого клопотання про призначення судової почеркознавчої експертизи, клопотання представника позивача за зустрічним позовом про витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 76, 77, 84, 258, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника СТОВ «Говтва» Глебської Ю.В. та клопотання представника ФГ «Деївське» Ульянова Р.А. про витребування доказів у справі №536/1068/22, задовольнити.

Витребувати від Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради належним чином засвідчену копію договору оренди землі б/н від 02 квітня 2019 року, укладеного між ОСОБА_1 та ФГ «Деївське» щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5322481700:06:000:0298, який був підставою виникнення іншого речового права при внесенні запису № 31625099 від 15 травня 2019 року щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5322481700:06:000:0298, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 497396153224 та який наявний в реєстраційній справі, що зберігається в електронній формі в Державному реєстрі речових прав.

Витребувати від Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» оригінал договору оренди землі №204 від 15 січня 2007 року та акт про передачу та прийом земельної ділянки від 15 січня 2007 року, які були підписані між ОСОБА_4 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Кам`янка».

Зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області (м. Полтава, вул. Уютна, 23) надати до Кременчуцького районного суду Полтавської області оригінал договору оренди землі №204 від 15 січня 2007 року та акт про передачу та прийом земельної ділянки від 15 січня 2007 року, які були підписані між ОСОБА_4 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Кам`янка» для проведення судової експертизи, а також копії всіх документів на підставі яких було здійснено запис №040754800082 від 26 червня 2007 року про державну реєстрацію вказаного договору і копію титульної сторінки відповідної книги (книг) та копії її сторінок на яких відображено зазначений реєстраційний запис про реєстрацію у Державному реєстрі земель договору оренди №204 від 15 січня 2007 року у Кременчуцькому районному відділі регіональної філії Державного підприємства «Центр при Державному комітеті України по земельних ресурсах».

Встановити строк виконання ухвали суду протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 09 лютого 2024 року.

СуддяЖ. О. Баранська

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116921641
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —536/1068/22

Ухвала від 18.09.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні