Ухвала
від 12.02.2024 по справі 703/5662/23
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/5662/23

2/703/265/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

12 лютого 2024 року м. Сміла

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Криви Ю.В.,

за участі секретаря судового засідання Холодняк Л.П.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Сміла Черкаської області, в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Смілянської міської ради Черкаської області, третя особа Управління житлово комунального господарства виконавчого комітету Смілянської міської ради про визнання права власності на господарські приміщення, -

встановив:

У листопаді 2023 року до Смілянського міськрайонного суду Черкаської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Смілянської міської ради Черкаської області, третя особа Управління житлово комунального господарства виконавчого комітету Смілянської міської ради про визнання права власності на господарські приміщення.

Ухвалою судді від 25 грудня 2023 року відкрито провадження у справі за вказаною позовною заявою та призначено підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання сторони не з`явились, від представника позивача надійшла заява про проведення підготовчого засідання без їх участі.

У підготовче судове засідання представник відповідача та третьої особи не з`явились, від відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

З врахуванням ч.1 ст.223 ЦПК України, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання без участі представників сторін.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.34, 84, 197, 198, 200, 211, 223, 260, 261, ЦПК України, -

постановив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Смілянської міської ради Черкаської області, третя особа Управління житлово комунального господарства виконавчого комітету Смілянської міської ради про визнання права власності на господарські приміщення.

Призначити дану цивільну справу до судового розгляду по суті на 10 годину 00 хвилин 21 березня 2024 року, який провести в залі судових засідань, що розташований в приміщенні Смілянського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: 20700, Черкаська область, м. Сміла, вул. Канарського, 19.

В судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі Судової влади України за веб-адресою сторінки http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Ю.В. Крива

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116922551
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на господарські приміщення

Судовий реєстр по справі —703/5662/23

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Крива Ю. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Крива Ю. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Крива Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні