Рішення
від 22.02.2024 по справі 629/421/23
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/421/23

Номер провадження 2-др/629/3/24

Д О Д А Т К О В Е Р I Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22.02.2024 року Лозівський міськрайонний суд Харківської області, в складі головуючого судді Цендри Н.В., за участі секретаря Андрієнко С.А., розглянувши у судовому засіданні заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Смірнової Наталії Андріївни про ухвалення додаткового рішення, суд,

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача звернулася до суду з заявою про ухвалення додаткового рішення, в обґрунтування якої зазначила, що рішенням Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 06.02.2024 року по справі №629/421/23 позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, третя особа: директор Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області Каменєв Олександр Валентинович, про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та судових витрат задоволено частково, а саме: визнано незаконним та скасовано наказ від 20 грудня 2022 року № 29-К комунального закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області «Про звільнення ОСОБА_2 »; поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді режисера в комунальному закладі Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області з 30 грудня 2022 року; стягнуто з Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, як головного розпорядника коштів по комунальному закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області на користь ОСОБА_1 заробітну плату за час вимушеного прогулу за період з 01.01.2023 по 30.12.2023 року в сумі 84012,00 грн.; стягнуто з Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, як головного розпорядника коштів по комунальному закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області на користь ОСОБА_1 в рахунок відшкодування моральної шкоди 5000,00 грн. В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Позивач в судове засідання не з`явилися надала до суду заяву в якій просила справу проводити без її участі за участю адвоката.

Представник позивача в судове засідання не з`явилася надала до суду телефонограму про проведення судового засідання без її участі на задоволенні заяви наполягала.

Представник відповідачів та представник третьої особи у судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Причини неявки суду не повідомили.

В силу ч. 4 ст. 270 ЦПК України, у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд, дослідивши надані докази, встановив наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Рішенням Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 06.02.2024 року по справі №629/421/23 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, третя особа: директор Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області Каменєв Олександр Валентинович, про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та судових витрат, позовні вимоги задоволено частково. Визнано незаконним та скасовано наказ від 20 грудня 2022 року № 29-К комунального закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області «Про звільнення ОСОБА_2 »; поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді режисера в комунальному закладі Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області з 30 грудня 2022 року; стягнуто з Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, як головного розпорядника коштів по комунальному закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області на користь ОСОБА_1 заробітну плату за час вимушеного прогулу за період з 01.01.2023 по 30.12.2023 року в сумі 84012,00 грн.; стягнуто з Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, як головного розпорядника коштів по комунальному закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області на користь ОСОБА_1 в рахунок відшкодування моральної шкоди 5000,00 грн. В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.270 ЦПК України передбачено, що суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановленихст.430 цього Кодексу.

В свою чергу п.2,4 ч.1 ст.430 ЦПК України встановлено, що суд допускає негайне виконання рішень у справах: про присудження працівникові виплати заробітної плати, але не більше ніж за один місяць; поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного на іншу роботу працівника.

Таким чином, оскільки рішенням суду від 06.02.2024 року було визнано незаконним та скасовано наказ про звільнення позивача та поновлено її на роботі зі стягненням середньої плати за час вимушеного прогулу, але не було вирішено питання щодо негайного виконання рішення в частині поновлення на роботі та стягнення заробітку в межах суми платежу за один місяць, суд приходить до висновку про наявність підстав для ухвалення додаткового рішення в цій частині.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.247,258,259,263-268,270,430 ЦПК України, суд -,

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Смірнової Наталії Андріївни про ухвалення додаткового рішення задовольнити.

Ухвалити додаткове рішення у цивільній справі №629/421/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, третя особа: директор Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області Каменєв Олександр Валентинович, про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та судових витрат.

Допустити негайне виконання рішення в частині:

- поновлення ОСОБА_1 на роботі на посаді режисера в комунальному закладі Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області з 30 грудня 2022 року;

- стягнення з Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, як головного розпорядника коштів по комунальному закладу «Барвінківський будинок культури» Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області на користь ОСОБА_1 заробітну плату за час вимушеного прогулу за період з 01.01.2023 по 30.12.2023 року в межах суми платежу за один місяць.

Додаткове рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду через Лозівський міськрайонний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги в 30-денний строк з дня проголошення рішення.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Позивач: ОСОБА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідачі: Комунальний заклад "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, місцезнаходження: Харківська область, м.Барвінкове, вул.Центральна, буд.9.

Управління освіти, культури, молоді та спорту Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області, місцезнаходження: 64701, Харківська область, Ізюмський район, м.Барвінкове, вул.Центральна, буд.3.

Третя особа: директор Комунального закладу "Барвінківський Будинок Культури" Барвінківської міської територіальної громади Ізюмського району Харківської області Каменєв Олександр Валентинович, місцезнаходження: Харківська область, м.Барвінкове, вул.Центральна, буд.9.

Суддя Наталія ЦЕНДРА

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117169342
СудочинствоЦивільне
Сутьухвалення додаткового рішення, суд

Судовий реєстр по справі —629/421/23

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

ЦЕНДРА Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні