Ухвала
від 26.02.2024 по справі 626/3596/23
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/3596/23

Провадження № 1-кс/626/373/2024

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей та документів

26.02.2024 року Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Красноградського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів при здійсненні досудового розслідування в кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023222100000071 від 05.09.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В:

23.02.2024 до суду надійшло вищевказане клопотання із якого слідує таке.

05.09.2023 до Красноградської окружної прокуратури від Управління СБУ в Харківській області надійшло інформування в порядку ст. 214 КПК України про те, що посадові особи КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за попередньою змовою з ФО-П ОСОБА_4 (ІНН НОМЕР_2 ) вступили в злочинну змову з метою заволодіння бюджетними коштами, в умовах воєнного стану, під час проведення ремонтних робіт, а саме капітального ремонту покрівлі освітнього закладуза адресою: м. Красноград, Харківської області загальною вартістю 3 604 285,86 грн.

Відповідні відомості згідно з чинним кримінальним процесуальним законодавством 05.09.2023 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023222100000071 за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 191 КК України.

Відповідно до виконаних матеріалів співробітниками ГВ ЗНД Управління Служби безпеки України в Харківській області, на підставі доручення прокурора №59-747-23 від 06.09.2023 року, було отримано інформацію щодо осіб, які причетні до створення механізму розтрати бюджетних коштів на території Красноградської міської територіальної громади Харківської області, які призначені на здійснення будівельних робіт у закладах освіти, а саме:ФО-П ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Харкова, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . У протиправній діяльності використовує номер мобільного телефону НОМЕР_3 .

Також встановлено, що ОСОБА_4 має відкритий рахунок НОМЕР_4 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ).

З метою встановлення місця вчинення злочину, осіб причетних до кримінального правопорушення та інших важливих обставин, що мають суттєве значення у кримінальному провадженні, а також враховуючи те, що органи досудового слідства не мають можливості в інший спосіб всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виникла необхідність в отриманні доступу до відомостей про рахунок НОМЕР_4 вАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 )за період часу з 17.07.2023 по 30.12.2023, а саме: руху коштів за вказаним рахунком із зазначенням дат, сум, призначення платежів, залишком грошових коштів, фото, відеоматеріалів під час зняття готівкових грошей із банкоматів Банку з вказанням точної адреси розташування терміналів (банкоматів та касс відділень).

Слідчий зазначає, що у матеріалах кримінального провадження достатньо підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати дозвіл щодо тимчасового

Приймаючи до уваги, що сторона обвинувачення довела про існування реальної загрози зміни або знищення документів, слідчий суддя вважає за можливе провести судове засідання без виклику володільця документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи слідчий суддя вважає за можливе його задовольнити з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні стороні кримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку).

Положеннями ч.2 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

В ході судового розгляду встановлено, що 05.09.2023 до Красноградської окружної прокуратури від Управління СБУ в Харківській області надійшло інформування в порядку ст. 214 КПК України про те, що посадові особи КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за попередньою змовою з ФО-П ОСОБА_4 (ІНН НОМЕР_2 ) вступили в злочинну змову з метою заволодіння бюджетними коштами, в умовах воєнного стану, під час проведення ремонтних робіт, а саме капітального ремонту покрівлі освітнього закладуза адресою: м. Красноград, Харківської області загальною вартістю 3 604 285,86 грн.

Відповідні відомості згідно з чинним кримінальним процесуальним законодавством 05.09.2023 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023222100000071 за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 191 КК України.

Відповідно до виконаних матеріалів співробітниками ГВ ЗНД Управління Служби безпеки України в Харківській області, на підставі доручення прокурора №59-747-23 від 06.09.2023 року, було отримано інформацію щодо осіб, які причетні до створення механізму розтрати бюджетних коштів на території Красноградської міської територіальної громади Харківської області, які призначені на здійснення будівельних робіт у закладах освіти, а саме:ФО-П ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Харкова, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . У протиправній діяльності використовує номер мобільного телефону НОМЕР_3 .

Також встановлено, що ОСОБА_4 має відкритий рахунок НОМЕР_4 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ).

Беручи до уваги вищевикладене, що у із письмових доказів, долучених до клопотання, вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані в клопотанні речі і документи (інформація) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, то необхідно надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ).

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Красноградського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл щодо тимчасового доступу до речей і документів, що містять відомості, які становлять банківську таємницю,шляхом вилучення їх копій на паперових і електронних (оптичному диску для лазерних систем зчитування) носіях (здійснення їх виїмки) про рахунок НОМЕР_4 вАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 )заперіод часуз 17.07.2023по 30.12.2023,а саме:руху коштівза вказанимрахунком іззазначенням дат,сум,призначення платежів,залишком грошовихкоштів,фото,відеоматеріалів підчас зняттяготівкових грошейіз банкоматівБанку звказанням точноїадреси розташуваннятерміналів (банкоматівта кассвідділень).

Виконання ухвали доручити АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) для слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_5 , а також відповідно до наданого доручення в порядку ст. 40 КПК України, старшого оперуповноваженого в ОВС 5 відділу ГВ ЗНД Управління Служби безпеки України в Харківській області капітана ОСОБА_6 , заступника начальника начальника СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області підполковника поліції ОСОБА_7 , заступника начальника СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_8 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_9 , старшого оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_10 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_11 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_12 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_13 , старшого оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_14 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_15 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_16 , оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_17 , старшого оперуповноваженого СКП Красноградського РВП ГУНП капітана поліції ОСОБА_18 , помічника оперуповноваженого лейтенанта поліції ОСОБА_19 , оперуповноваженого ВП № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_20 , оперуповноваженого ВП № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області підполковника поліції ОСОБА_21 , оперуповноваженого ВП № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_22 , оперуповноваженого ВП № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_23 , старшого оперуповноваженого сектору ПД № 1 ВП № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_24 , оперуповноваженого сектору ПД № 1 ВП № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_25 , оперуповноваженого сектору ПД № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_26 , оперуповноваженого сектору ПД № 1 Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_27 та іншого оперативного співробітника відповідно до наданого доручення в порядку ст. 40 КПК України.

Зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » забезпечити створення належних умов для проведення тимчасового доступу у максимально короткий строк, шляхом передачі речей і документів до Харківського відділення АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_3 .

Роз`яснити особам, які повинні надати доступ до речей і документів, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали упродовж 30 діб, який обраховувати із дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117251610
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —626/3596/23

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Кружиліна О. А.

Ухвала від 28.05.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Люшня А. І.

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Кружиліна О. А.

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні