Ухвала
від 04.03.2024 по справі 914/555/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

04.03.2024 р., м.Львів, вул.Личаківська,128 Справа № 914/555/24

Господарський суд Львівської області в складі судді Бортник О.Ю., розглянувши матеріали за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕССЕТ», м.Львів

До відповідача : Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці (Головне управління Держпраці у Львівській області), м.Львів

Про стягнення заборгованості 123059грн.

Встановив: Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕССЕТ», м.Львів, звернулось до Господарського суду Львівської області з позовом про стягнення з Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці (Головне управління Держпраці у Львівській області), м.Львів, 123059грн.

Вирішуючи питання про прийняття позовної заяви до розгляду, суд встановив наявність підстав для залишення її без руху.

Позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету (п.2 ч.3 ст.162 ГПК України).

Відповідно до ч.2 ст.164 ГПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з п.1 ч.1 ст.164 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

Позивачу слід письмово пояснити, чому у вступній частині позовної заяви зазначено, що позов подано до Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці (Головного управління Держпраці у Львівській області), а у прохальній частині позовної заяви позивач просить стягнути грошові кошти з Головного управління Держпраці у Львівській області.

Позивачем, в якості доказів надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, до позову долучено опис вкладення на ім`я Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Тоді як у прохальній частині позову позивач просить суд стягнути борг з Головного управління Держпраці у Львівській області.

Відтак позивачу слід подати суду докази надіслання Головному управлінню Держпраці у Львівській області копії позовної заяви від 26.02.2024 та доданих до неї документів за його юридичною адресою листом з описом вкладення, якщо позивачем пред`явлено позов до цієї юридичної особи.

Крім цього, позивачу слід подати письмові пояснення, з яких правових підстав він вважає, що 11369грн. виконавчого збору і витрат на проведення виконавчих дій, які в рамках виконавчого провадження ВП № 56496148 стягнуто державним виконавцем на користь Залізничного відділу державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області, є безпідставно збереженими відповідачем коштами (ст.1212 ЦК України).

Беручи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст. 164, 172, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕССЕТ», м.Львів, - залишити без руху.

2.Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «ЕССЕТ», м.Львів, строк для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині цієї ухвали, а саме: 10днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. У цей строк позивачу: 1) письмово пояснити, чому у вступній частині позовної заяви зазначено, що позов подано до Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці (Головного управління Держпраці у Львівській області), а у прохальній частині позовної заяви позивач просить стягнути грошові кошти з Головного управління Держпраці у Львівській області; 2) подати суду докази надіслання Головному управлінню Держпраці у Львівській області копії позовної заяви від 26.02.2024 та доданих до неї документів за його юридичною адресою листом з описом вкладення, якщо позивачем пред`явлено позов до цієї юридичної особи; 3) подати письмові пояснення, з яких правових підстав позивач вважає, що 11369грн. виконавчого збору і витрат на проведення виконавчих дій, які в рамках виконавчого провадження ВП № 56496148 стягнуто державним виконавцем на користь Залізничного відділу державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області, є безпідставно збереженими відповідачем коштами (ст.1212 ЦК України).

3.Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «ЕССЕТ», м.Львів, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Бортник О.Ю.

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117401417
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —914/555/24

Рішення від 23.05.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні