Ухвала
від 07.03.2024 по справі 640/17093/16-ц
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 640/17093/16-ц Номер провадження 22-ц/814/1602/24Головуючий у 1-й інстанції Нев`ядомський Д.В. Доповідач ап. інст. Бутенко С. Б.

У Х В А Л А

07 березня 2024 року м. Полтава

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Полтавського апеляційного суду в складі:

головуючого судді: Бутенко С. Б.

суддів: Обідіної О. І., Прядкіної О. В.,

розглянула у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві клопотання представника представника ОСОБА_1 - адвоката Виноградова Володимира Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2

на рішення Київського районного суду м. Харкова від 28 серпня 2017 року у складі судді Нев?ядомського Д. В.

у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Статус", про відшкодування шкоди.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача, -

в с т а н о в и л а :

В провадженні Полтавського апеляційного суду перебуває вищевказана цивільна справа.

05 березня 2024 року через систему "Електроний суд" на адресу Полтавського апеляційного суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Виноградова В. О. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Вирішуючи вказане клопотання, колегія суддів виходить з наступного.

Відповідно до вимог статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З положень статті 212 ЦПК України слідує, що для кожного судового засідання, в якому бажає приймати участь учасник справи, він повинен подати відповідне клопотання, яке повинно відповідати наведеним в цій статті вимогам.

Рішенням Вищої ради правосуддя № 1845/0/15-21 від 17 серпня 2021 року затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Положення).

У пункті 2 Положення зазначено, що положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистеми відеоконференцзв`язку.

Згідно пункту 45 Положення, підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів. Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розробляється адміністратором ЄСІТС та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua.

Пунктом 46 розділу 3 Положення встановлено, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, право та бажання представника брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, беручи до уваги введення в Україні воєнного стану, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, колегія суддів, вважає за можливе проводити судове засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Виноградова Володимира Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Проводити судове засідання у справі, призначене на 10 год. 20 хв. 11 березня 2024 року в режимі відеоконференції поза межами суду за участю представника ОСОБА_1 - адвоката Виноградова Володимира Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1

Копію даної ухвали негайно направити особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий С. Б. Бутенко

Судді О. І. Обідіна

О. В. Прядкіна

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117505480
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди. Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача

Судовий реєстр по справі —640/17093/16-ц

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 11.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 08.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 08.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 04.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 04.12.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 27.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні