Ухвала
від 08.03.2024 по справі 420/31/24
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 березня 2024 р.м. ОдесаСправа № 420/31/24

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

доповідача судді Турецької І. О.,

суддів Градовського Ю. М., Шеметенко Л. П.

розглянувши клопотання Комунального підприємства «Сервісний центр», Одеської міської ради про розгляд у відкритому судовому засіданні апеляційної скарги заступника керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 08 січня 2024 року про повернення позову заступника керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації до Комунального підприємства Сервісний центр про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Одеської міської ради

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 08 січня 2024 року було повернуто позов заступника керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації.

Не погоджуючись з даним судовим рішенням, заступник керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси подав апеляційну скаргу.

Ухвалами П`ятого апеляційного адміністративного суду від 20 лютого 2024 року було відкрито провадження у даній справі та, відповідно до ч.2 ст.312 КАС України, призначено справу до розгляду в порядку письмового провадження, оскільки скарга подана на ухвалу суду першої інстанції про повернення позовної заяви.

04 та 05 березня 2024 року до суду апеляційної інстанції від Комунального підприємства «Сервісний центр» та Одеської міської ради надійшли відзиви на апеляційну скаргу, в яких заявлено клопотання про розгляд справи у відкритому судовому засіданні з викликом сторін.

Колегія суддів, розглянувши дані клопотання, вважає необхідним відмовити в їх задоволенні, з таких підстав.

Частина 2 статті 312 КАС України передбачає, що апеляційні скарги на ухвали суду першої інстанції, зазначені в пунктах 3, 6, 7, 11, 14, 26 частини першої статті 294 цього Кодексу, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження).

З урахуванням конкретних обставин справи суд апеляційної інстанції може розглянути такі апеляційні скарги у судовому засіданні з повідомленням учасників справи.

Ухвала про повернення позовної заяви входить до переліку частини 1 статті 294 КАС України та значиться під пунктом 3.

Враховуючи викладене, а також те, що справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, вказані клопотання про розгляд справи у відкритому судовому засіданні задоволенню не підлягають.

Керуючись ст. ст. 311, 312, 321 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Комунального підприємства «Сервісний центр», Одеської міської ради про розгляд у відкритому судовому засіданні апеляційної скарги заступника керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 08 січня 2024 року про повернення позову відмовити.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Доповідач - суддя І. О. Турецька

суддя Ю. М. Градовський

суддя Л. П. Шеметенко

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117532040
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них

Судовий реєстр по справі —420/31/24

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні