Ухвала
від 11.03.2024 по справі 120/16410/23
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

Справа № 120/16410/23

Головуючий суддя І інстанції - Поліщук Ірина Миколаївна

Суддя-доповідач - Граб Л.С.

11 березня 2024 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

судді-доповідача: Граб Л.С.

суддів: Сторчака В. Ю. Смілянця Е. С.

перевіривши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 19 січня 2024 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Козятинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмільницькому районі Вінницької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

відповідно до рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 19 січня 2024 року позов задоволено частково.

Не погодившись із судовим рішенням, позивач подав апеляційну скаргу.

Також, позивачем заявлено клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до статті 8 вказаного Закону суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою за її клопотанням звільнити від сплати судового збору якщо розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік.

При цьому, ОСОБА_1 до клопотання долучено відомості облікової карки платника податків, видані ГУ ДПС у Вінницькій області, які свідчать про те, що розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача за 2023 рік.

Перевіривши апеляційну скаргу на відповідність її вимогам статті 296 КАС України, суд вважає, що вказана апеляційна скарга подана з додержанням вищезазначених вимог, та відсутні перешкоди для постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Крім того, позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, а саме:

-витребувати у ТОВ "УКРНЕТ" (місто Київ, проспект Голосіївський, будинок 26) приховуєму інформацію відповідачем-докази письмові про отримання (доставлення) на його вищевказану офіційну електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_1 з його тимчасової адреси ІНФОРМАЦІЯ_2 електронної кореспонденції в червні 2023 року та їх зміст;

-витребувати у ТОВ "Хостмайстер" (адміністратор домену GOV.UА) адреса 04053 м.Київ, а/с 23, приховуєму інформацію відповідачем-докази письмові про отримання в червні 2023 року на його вищевказану офіційну електронну пошту з його електронної кореспонденції та її змісту;

-витребувати у відповідача офіційну письмову інформацію (з підписом та печаткою відповідальної особи) з доказми про дату отримання (не отримання) в червні 2023 року на електронну пошту vcs@kz.vn.drsu.gov.ua його запиту мого від 10.06.2023 року та його змісту.

Розглянувши вказане клопотання, колегія суддів вважає, що таке підлягає частковому задоволенню, з огляду на наступне.

З матеріалів справи вбачається, що судом першої інстанції вживалися заходи, спрямовані на отримання від відповідача інформації, про яку йдеться в клопотанні, і останнім надано ту інформацію, яка на його думку, є достатньою. Відтак підстав вважати, що на виконання ухвали суду апеляційної інстанції буде надана інша інформація, відсутні.

Стосовно витребування інформації у ТОВ "УКРНЕТ" та ТОВ "Хостмайстер", то колегія суддів вважає, що клопотання в цій частині підлягає частковому задоволенню.

Колегія суддів звертає увагу, що не вправі витребовувати інформацію із захищеним доступом, а тому вважає за необхідне запропонувати вищезазначеним провайдерам, за можливості надати інформацію, яку просить витребувати позивач, або направити на адресу суду обгрунтовану відмову.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 296, 300 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

1. Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

2. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 19 січня 2024 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Козятинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмільницькому районі Вінницької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

3. Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження у справі.

4. Запропонувати учасникам справи протягом 5 днів з моменту отримання вказаної ухвали подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

5.ТОВ "Хостмайстер" (адміністратор домену GOV.UА) (04053 м.Київ, а/с 23) та ТОВ "УКРНЕТ" (місто Київ, проспект Голосіївський, будинок 26) за можливості, протягом десяти днів з моменту отримання цієї ухвали, надати суду інформацію, чи надходило на офіційну електронну адресу Козятинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмільницькому районі Вінницької області (vcs@kz.vn.drsu.gov.ua) в червні 2023 року з електронної адреси ІНФОРМАЦІЯ_2 кореспонденція, якщо надходила, то якого змісту. В разі неможливості направити на адресу суду обгрунтовану відмову.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет на офіційному вебпорталі судової влади України за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud4856/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Граб Л.С. Судді Сторчак В. Ю. Смілянець Е. С.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117564412
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/16410/23

Ухвала від 14.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Граб Л.С.

Рішення від 19.01.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 03.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні