Ухвала
від 18.03.2024 по справі 700/218/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 700/218/24

Номер провадження 2-о/700/23/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

18 березня 2024 року селище Лисянка

Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючої судді Чорненької О.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області, про встановлення факту батьківства, -

В С Т А Н О В И В:

Заявниця звернулася до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженець Черкаської області, м.Черкаси, громадянин України, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уроженки Черкаської області, Лисянського району, селище Лисянка. Внести зміни до актового запису про народження дитини №12 від 25.01.2008 року, виданного відділом реєстрації актів цивільного стану Лисянського районного управління юстиції Черкаської області, включивши відомості про ОСОБА_2 , як батька дитини, змінити по батькові дитини з ОСОБА_3 на ОСОБА_3 . А прізвище дитини, ім`я, дату народження, місце народження. залишити без змін та видати нове свідоцтво про народження дитини з урахуванням зазначених змін.

Також заявниця просить виклати у судове засідання ОСОБА_6 та ОСОБА_7 в якості свідків, які можуть підтвердити чи спростувати обставини, що мають значення для справи.

Частиною 4 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

За формою та змістом заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 315, 318 ЦПК України.

Судовий збір сплачено.

Справа підсудна Лисянському районному суду Черкаської області, відповідно до ст. 316 ЦПК України.

Відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

З огляду на викладене вважаю за необхідне розглядати справу за правилами окремого провадження.

З приводу заявленого заявницею клопотання про виклик свідків, суд дійшов висновку про те, що заявлене клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:

1)письмовими, речовими і електронними доказами;

2)висновками експертів;

3)показаннями свідків.

Згідно ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання. В ухвалі про відкриття провадження у справі, або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Оскільки є необхідність допиту зазначених у клопотанні свідків, свідчення свідків можуть бути істотними при вирішенні спору та ухваленні законного та обґрунтованого рішення, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання заявниці про виклик свідків.

Під час розгляду справ окремого провадження суд у відповідності з вимогами статті 294 ЦПК України зобовязаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і обєктивного зясування обставин справи.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статей 52, 53 ЦПК України.

Оскільки, встановлення факту батьківства заявниці необхідне для подальшого призначення пенсії у зв`язку з втратою годувальника, суд вбачає наявність підстав того, що рішення суду у справі може вплинути на права чи обовязки Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області та приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області.

Керуючись ст.ст. 53, 76, 81, 91, 294, 315-318 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити в якості заінтересованої особи: Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області, про встановлення факту батьківства.

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтерисовані особи: Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області, Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області про встановлення факту батьківства.

Судовий розгляд справи провести у порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 14 годину 00 хвилин 25 березня 2023 року в залі судових засідань Лисянського районного суду Київської області за адресою: вул. Незалежності,4, смт Лисянка Звенигородського району Черекаської області, під головуванням судді Чорненької О.І.

Надіслати заінтересованій особі копію ухвали про залучення його до участі в справі в якості заінтересованої особи.

Клопотання заявниці про виклик свідків в судове засідання задовольнити.

Викликати у судове засідання наступних свідків:

ОСОБА_6 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , (тел. моб. НОМЕР_1 );

ОСОБА_7 , проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити свідкам, що вони зобов`язаний з`явитися до суду за викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст. ст. 384, 385 КК України.

Роз`яснити свідкам, що належно викликаний свідок, який без поважних причин не з`явився на судове засідання або не повідомив про причини неявки, може бути підданий приводу через відповідні органи Національної поліції України з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

Направити учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованій особі направити копію заяви з копіями доданих до неї документів та роз`яснити, що вона має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти заяви.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://rk.ko.court.gov.ua.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, звернувшись до суду із клопотанням не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне наіменування сторін:

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_3 ;

заінтересовані особи:

Служба у справах дітей Лисянської селищна рада, ЄДРПУО 2604369, юридична адреса: 19301, Черкаська область, Звенигородський район, смт Лисянка, площа Миру, 27, електронна адреса: lysyankassd@ukr.net;

Лисянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області, юридична адреса: 19301, Черкаська область, Звенигородський район, вул.Гетьманський Шлях,1;

Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, (код ЄДРПОУ 21366538), юридична адреса: 18000, м. Черкаси, вул. Смілянська, 23, електронна адреса: gu@ck.pfu.gov.ua, засоби зв`язку: (0472)33-64-66, (0472) 36-08-04

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117706343
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —700/218/24

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні