Ухвала
від 01.05.2024 по справі 700/218/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/218/24

Провадження № 2-о/700/23/24

УХВАЛА

01 травня 2024 року селище Лисянка

Лисянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючої судді Чорненької О.І.,

при секретарі судового засідання Кравець І.О.

заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду селище Лисянка, в порядку окремого позовного провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЗвенигородському районіЧеркаської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, про встановленняфакту батьківства, -

ВСТАНОВИВ:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженець Черкаської області, м.Черкаси, громадянин України, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уроженки Черкаської області, Лисянського району, селище Лисянка. Внести зміни до актового запису про народження дитини №12 від 25.01.2008 року, виданного відділом реєстрації актів цивільного стану Лисянського районного управління юстиції Черкаської області, включивши відомості про ОСОБА_2 , як батька дитини, змінити по батькові дитини з ОСОБА_4 на ОСОБА_5 . А прізвище дитини, ім`я, дату народження, місце народження залишити без змін та видати нове свідоцтво про народження дитини з урахуванням зазначених змін.

Ухвалою Лисянського районного суду Черкаської області від 18 березня 2024 року відкрито провадження у справі по заяві та призначено судове засідання на 25.03.2024 однак розгляд справи було відкладено до 10 години 30 хвилин 01 травня 2024 року.

На судове засідання заявниця ОСОБА_1 прибула .

Представники заінтересованих осіб не прибули про дату, час і місце судового засідання були повідомлені належним чином. Суд на місці ухвалив про розгляд справи у відсутності заінтересованих осіб.

Заявниця в судовому засіданні заявила клопотання про залучення до участі у справі як заінтересованих осіб батьків померлого ОСОБА_2 , а саме: ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , оскільки вони є спадкоємцями першої черги після смерті свого сина, а тому встановлення факту батьківства може впливати на їх право на спадкування.

Відповідно до частини 4 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

З приводу заявленого заявницею клопотання про залучення заінтерсованих осіб, суд дійшов висновку про те, що заявлене клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до частини 4 статті 299 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Враховуючи, що за насліками розгляду справи може бути встановлено батьківство ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,та вподальшомудитина матимеправо наспадкування післясмерті батька,що можевплинути направа наспадкування спадкоємцівпершого черги,а самебатьків померлого ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ,суд вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості заінтересованих осіб - ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Керуючись ст.ст. 53, 294, 299, 315, 353 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЗвенигородському районіЧеркаської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни уЧеркаській області,про встановленняфактубатьківства, заінтересованих осіб: ОСОБА_6 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , (тел. моб. НОМЕР_1 ) та ОСОБА_7 , проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 .

Учасникам справи надіслати копії ухвали про залучення заінтересованих осіб.

Заінтересованим особам разом з копією ухвали про залучення заінтересованих осіб у справі одночасно надіслати копію заяви та копії доданих до неї документів, роз`яснивши право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118744773
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —700/218/24

Рішення від 24.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні