Рішення
від 02.05.2024 по справі 700/218/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/218/24

Провадження № 2-о/700/23/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 травня 2024 року селище Лисянка

Лисянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючої судді Чорненької О.І.

при секретарі судового засідання Кравець І.О.

за участю:

заявника ОСОБА_1

заінтересованих осіб: ОСОБА_2

ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду селище Лисянка, в порядку окремого позовного провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про встановлення факту батьківства, - ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженець Черкаської області, м.Черкаси, громадянин України, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 є батьком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уроженки Черкаської області, Лисянського району, селище Лисянка. Внести зміни до актового запису про народження дитини №12 від 25.01.2008 року, виданного відділом реєстрації актів цивільного стану Лисянського районного управління юстиції Черкаської області, включивши відомості про ОСОБА_4 , як батька дитини, змінивши по батькові дитини з ОСОБА_5 на ОСОБА_5 . А прізвище дитини, ім`я, дату народження, місце народження залишити без змін та видати нове свідоцтво про народження дитини з урахуванням зазначених змін.

Вимоги заяви мотивує тим, що з 2006 року вона проживала у цивільному шлюбі з ОСОБА_4 по день його смерті - ІНФОРМАЦІЯ_2 . В них народилася донька ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Відомості про батька були записані у свідоцтвах про народження за інформацією заявниці, так як на час їх народження вона не перебувала в офіційному шлюбі з батьком дитини. Із самого народження дитини та по день смерті її батька, ОСОБА_4 і заявниця проживали разом однією сімєю, вели спільне господарство, разом виховували дитину, утримували її та виконували усі батьківські обов`язки, передбачені сімейним законодавством.

Встановлення факту батьківства є необхідним для оформлення пенсії для дитини у зв`язку з втратою годувальника.

Ухвалою Лисянського районного суду Черкаської області від 18 березня 2024 року відкрито провадження у справі по заяві та призначено судове засідання на 25.03.2024, однак розгляд справи було відкладено до 10 години 30 хвилин 01 травня 2024 року.

На судове засідання заявниця ОСОБА_1 прибула, вимоги заяви підтримали та просить їх задовольнити.

Представники заінтересованих осіб - Служби у справах дітей Лисянської селищної ради та Лисянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в судове засідання не прибули, про дату, час і місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Представник третьої особи - Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, в письмовій заяві просить розгляд справи проводити без участі представника Головного управління.

28.03.2024року представник Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області направив заперечення в якому просить суд відмовити заявнику у задоволенні заяви про встановлення факту, що має юридичне значення повністю. Свої заперечення обгрунтовує тим, що батьківство померлого щодо ОСОБА_8 не підтверджено належними доказами, вважає заяву безпідсставною, необгрунтованою, непідтвердженою нажлежними, достатніми та допустими доказами, а тому не підлягає задоволенню. Також зазначає, що вимога про встановлення факту проживання однією сімєю з ОСОБА_4 не підлягає судовому розгляду в окремому провадженні.

Суд на місці ухвалив про розгляд справи у відсутності заінтересованих осіб.

Заявниця в судовому засіданні заявила клопотання про залучення до участі у справі як заінтересованих осіб батьків померлого ОСОБА_4 , а саме: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , оскільки вони є спадкоємцями першої черги після смерті свого сина, а тому встановлення факту батьківства може впливати на їх право на спадкування.

За наслідками розгляду заяви про залучення заінтересованих осіб, суд постановив ухвалу від 01.05.2024 про залучення в якості заінтересованих осіб - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

В судовому засіданні оголошено заяву представника заінтересованої особи Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Махині В.М., яка надійшла через електронний суд, якою просила заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення залишити без розгляду, оскільки в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Суд, заслухавши учасників справи щодо поданої заяви про залишення заяви без розгляду, виніс ухвалу від 01.05.2024 про відмову у задоволенні заяви представника заінтересованої особи Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Махині В.М.

Заслухавши пояснення заявника покази свідків, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає до задоволення в зв`язку з наступним.

Статтею 51 Конституції України, ч. ч. 2 та 3 ст. 5 СК України передбачено, що сім`я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Держава має заохочувати та підтримувати материнство і батьківство та забезпечувати пріоритет сімейного виховання дитини. Отже, при регулюванні сімейних відносин держава має максимально враховувати інтереси дитини.

Регулювання сімейних відносин має здійснюватися з максимально можливим урахуванням інтересів дитини, непрацездатних членів сім`ї (ч. 8 ст. 7 СК України).

Відповідно до ч. 2 ст. 125 СК України якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається за заявою матері та батька дитини та за рішенням суду.

Згідно з ч. ч. 1 та 2 ст. 128 СК України за відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

Справи про визнання батьківства суд розглядає у позовному провадженні. Спір про походження дитини від осіб, які не перебувають у шлюбі між собою і не подали в державні органи реєстрації актів цивільного стану спільної заяви про реєстрацію їх як батьків, суд може вирішувати за заявою про визнання батьківства, поданою одним із батьків. Заяви про встановлення факту як батьківства, так і материнства суд приймає до розгляду, якщо запис про батька (матір) дитини в Книзі реєстрації народжень учинено згідно зі статтею 135 СК України.

Рішення щодо визнання батьківства (материнства) має ґрунтуватися на всебічно перевірених судом даних, що підтверджують або спростовують заявлені вимоги чи заперечення проти них, а його резолютивна частина - містити всі відомості, необхідні для реєстрації батьківства (материнства) в органах реєстрації актів цивільного стану (прізвище, ім`я та по батькові матері й батька, число, місяць і рік їх народження, громадянство, а також номер актового запису про народження дитини, коли та яким органом його вчинено).

Керуючись цим загальним правилом, встановлення батьківства на підставі частини другої статті 128 СК України можливо за наявності належних і обґрунтованих доказів (відомостей), які засвідчують походження дитини від певної особи.

Згідно ч. 1,2,3 ст. 130 СК України у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір`ю дитини, факт його батьківства може бути встановлений за рішенням суду. Заява про встановлення факту батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу. Заява про встановлення факту батьківства може бути подана особами, зазначеними у частині третій статті 128 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 128 СК України позов про визнання батьківства може бути пред`явлений матір`ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

Відповідно до ч. 3 ст. 125 СК України якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається за рішенням суду.

Згідно ч. 2 ст. 128 СК України підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Статтею 77 ЦПК України визначено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень. Суд не бере до розгляду докази, що не стосуються предмета доказування.

Відповідно до ст.79 ЦПК України достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи.

Відповідно до ст.80 ЦПК України достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 7 постанови Пленуму Верховного суду України «Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» від 15 травня 2006 року № 3 - у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір`ю дитини, або смерті жінки, котра вважалась матір`ю останньої, факт їхнього батьківства (материнства) може бути встановлено за рішенням суду в окремому провадженні. Заяви про встановлення факту як батьківства, так і материнства суд приймає до розгляду, якщо запис про батька (матір) дитини в Книзі реєстрації народжень учинено згідно зі ст. 135 Сімейного кодексу України.

З огляду на роз`яснення пункту 9 Пленуму Верховного Суду України № 3 від 15.05.2006 року «Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» вбачається, що питання щодо походження дитини суд вирішує на підставі будь-яких доказів про це. Висновки експертизи, у тому числі судово-генетичної, необхідно оцінювати з урахуванням положень ст. 212 ЦПК ( 1618-15 ), згідно з якою жоден доказ не має для суду наперед установленого значення, він оцінює докази в їх сукупності, а результати оцінки відображає в рішенні з наведенням мотивів їх прийняття чи відхилення.

У постанові Верховного Суду від 16 травня 2018 року у справі № 591/6441/14-ц (провадження № 61-6030св18) зазначено, що СК України не визначає будь-яких особливостей предмету доказування у даній категорії справ. Доказами у такій справі можуть бути будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, показань свідків, письмових або речових доказів, висновків експертів. Тобто при вирішенні спору про визнання батьківства мають враховуватись усі передбачені законом докази в їх сукупності. Керуючись цим загальним правилом, встановлення батьківства на підставі частини другої статті 128 СК України можливо за наявності належних і обґрунтованих доказів (відомостей), які засвідчують походження дитини від певної особи. Для встановлення батьківства правове значення мають фактичні дані, які підтверджують спільне проживання матері і батька дитини, ведення ними спільного господарства до народження дитини або спільне її виховання чи утримання, а також докази, що підтверджують визнання особою батьківства. Підставою для категоричного висновку для визнання батьківства в судовому порядку може бути висновок судово-генетичної або судово-імунологічної експертизи.

Встановлено, що ОСОБА_5 народилася в смт Лисянка Звенигородського району Черкаської області, її матір`ю є ОСОБА_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження серія НОМЕР_1 від 25.01.2008 р. Запис про батька дитини внесений на підставі заяви матері відповідно до ст. 135 СК України.

Встановлено, що ОСОБА_1 , 26.03.2011 р. зареєструвала шлюб з ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та змінила прізвище з « ОСОБА_1 » на « ОСОБА_1 », що підтверджується копією свідоцтва про шлюб серія НОМЕР_2 від 26.03.2011 р.

ІНФОРМАЦІЯ_6 помер ОСОБА_4 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть серія НОМЕР_3 від 10.03.2010 р.

Та обставина, що померлий ОСОБА_4 визнавав себе батьком дитини ОСОБА_5 , приймав активну участь у їх вихованні, турбувався про неї, спільно з зявницею матеріально забезпечував дитину, підтверджуються показами свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

В судовому засіданні в якості свідків було допитано батьків ОСОБА_4 - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Свідок ОСОБА_3 в судовому засіданні покозала, що в грудні 2006 року її син, ОСОБА_4 привів додому ОСОБА_1 щоб познайомити їх з його дівчиною. З того часу ОСОБА_1 залишилася жити з ними в їх квартирі у місті Черкаси. Через рік спільного проживання з їх сином ОСОБА_1 завагітніла та стала на облік в Черкаській міській лікарні. Часто ОСОБА_1 та ОСОБА_4 їздили в Лисянку до батьків ОСОБА_1 та іноді там залишались проживати. Народжувала ОСОБА_1 в пологовому будинку в смт. Лисянка та її син ОСОБА_4 забирав дитину з пологового будинку, оскільки був батьком народженої дівчинки. Проживали ОСОБА_1 з ОСОБА_4 та дитиною разом в квартирі разом зі свідком та іноді їздили в смт Лисянку до матері ОСОБА_1 , а коли ОСОБА_5 було більше року син помер. Після смерті їх сина ОСОБА_1 з донькою стали проживати в її мами в смт Лисянка . Свідок та її чоловік постійно спілкувалися з ОСОБА_1 і дитиною, недноразово приїздили до них. На запитання чи визнав син дитину, свідок відповіла, що так, звичайно, є фотоальбом з фотографіями, на яких вони разом з дитиною з самого дитинства. Свідок зазначила, що сама відносилася до дитини дуже добре, як бабуся. ОСОБА_5 називає її бабусею, постійно спілкуються. В телефоні є багато фото, де ОСОБА_5 з бабусею та дідусем. Вказала, що дівчинка стає дуже схожою на їх сина та на їх рід, про що їй завжди кажуть і сусіди, як приїздить внучка. ОСОБА_5 розумна, хороша дівчинка, встула на навчання в Черкаську медичну академію на державне замовлення на три спеціальності одночасно. Підтвердила, що син називав дитину донечкою, признавав її своєю донькою та бажав визнати батьківство але не встиг.

Свідок ОСОБА_2 показав суду, що ОСОБА_1 проживала у них з 2006 року, з часу як син познайомив їх з нею. В 2007 році вона завагітніла, перебувала на обліку в Черкаській міській лікарні. Дитину ОСОБА_1 народила в смт Лисянка, коли приїхала в гості до батьків. ОСОБА_4 забирав ОСОБА_1 з дитиною з пологового будинку. Дитину ми признаємо як свою рідну онучку з самого народження. Син обожнював дитину, називав її донечкою, радів нею. Коли син захворів і я віз його в лікарню, він наказував мені щоб ми піклувалися про його дівчаток. Після смерті сина ОСОБА_1 з дитиною переїхала жити в Лисянку , але вони продовжували спілкуватися з нею. На канікулах щороку ОСОБА_5 приїжджала до них в гості. Зараз онучка навчається в Черкаській мединій академії. При вступі до навчального закладу він був поряд з онучкою. ОСОБА_5 постійно провідує їх. Вони гордяться нею, вважають її дуже розумною дитиною, адже одночасно вступила на три медичні спеціальності на бюджет. Коли ОСОБА_5 захворіла вони постійно турбувалися про неї. Підтвердив, що ОСОБА_5 дуже схожа на його сина і ззовні і розумово, навіть сусіди постійно говорять про схожість ОСОБА_5 на ОСОБА_5 . Зазначив, що він з дружиною визнають ОСОБА_5 своєю онукою.

На підтвердження вимог заяви про встановлення факту батьківства заявницею надані фото, на яких зображені померлий ОСОБА_4 з дитиною вдома та в пологовому будинку. Фото вказують на теплі батьківські стосунки чоловіка з дитиною. Суд бере до уваги дані фотознімки, оскільки вони відображають спілкування ОСОБА_4 з заявницею та донькою, вказують на родинне ставлення один до одного.

З урахуванням відсутності спору з приводу походження дитини, при наявності у справі належних та допустимих доказів на підтвердження факту батьківства ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , стосовно неповнолітнньої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , суд дійшов висновку, що заява про встановлення факту батьківства підлягає задоволенню.

Крім того, суд зауважує, що встановлення факту батьківства буде сприяти якнайкращим інтересам неповнолітньої дитини.

Відповідно до ст. 134 CK України на підставі заяв осіб, зазначених у статті 126 цього Кодексу, або рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове Свідоцтво про народження.

Згідно з п. 2.13.1 Розділу II Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, що затверджені наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 № 96/5, підставою для внесення змін в актовий запис цивільного стану є рішення суду про визнання батьківства (материнства), усиновлення (удочеріння), про скасування раніше винесеного рішення суду про визнання батьківства, виключення відомостей про батька (матір) дитини з актового запису про народження, скасування або визнання усиновлення (удочеріння) недійсним, про визнання шлюбу недійсним, установлення неправильності в актовому записі цивільного стану та інші, у яких зазначено про внесення конкретних змін в актові записи цивільного стану.

Відповідно до п. 2.16.4. Розділу II Правил на підставі рішення суду про визнання батьківства (материнства) в актовому записі про народження змінюються відомості про батька та вносяться пов`язані з цим інші зміни згідно із зазначеними в рішенні суду.

Враховуючи вищевикладені обставини та норми чинного законодавства, розглянувши справу в межах заявлених вимог та наданих стороною доказів, які оцінені судом в їх сукупності, суд, за своїм внутрішнім переконанням, дійшов до висновку про законність, правомірність та обґрунтованість вимог ОСОБА_1 у зв`язку з чим її заява про встановлення факту визнання батьківства підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, ст. ст. 125, 128, 130 СК України, постанови Пленуму Верховного суду України «Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» від 15 травня 2006 року № 3 та керуючись ст. ст. 12, 76-81, 263-265 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, Лисянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про встановлення факту батьківства - задовольнити.

Встановити факт батьківства ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженця Черкаської області, м.Черкаси, громадянина України, який помер ІНФОРМАЦІЯ_6 , стосовно дитини - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженки смт. Лисянка, Звенигородського району Черкаської області, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 .

Внести зміни до актового запису про народження дитини №12 від 25.01.2008 року, складеного Відділом реєстрації актів цивільного стану Лисянського районного управління юстиції Черкаської області, включивши у відомості про ОСОБА_4 , як батька дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , змінивши по батькові дитини з " ОСОБА_5 " на " ОСОБА_5 ", а прізвище дитини, імя, дату народження, місце народження залишити без змін та видати нове свідоцтво про народження дитини, з урахуванням зазначених змін.

Рішення може бути оскаржене безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення складено 07 травня 2024 року.

Повне найменування сторін:

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , РНОКПП НОМЕР_5 , зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_6 ;

заінтересовані особи:

Служба у справах дітей Лисянської селищної ради, ЄДРПУО 2604369, юридична адреса: 19301, Черкаська область, Звенигородський район, смт Лисянка, площа Миру, 27, електронна адреса: lysyankassd@ukr.net;

Лисянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), юридична адреса: 19301, Черкаська область, Звенигородський район, вул.Гетьманський Шлях,1;

Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, (код ЄДРПОУ 21366538), юридична адреса: 18000, м. Черкаси, вул. Смілянська, 23, електронна адреса: gu@ck.pfu.gov.ua, засоби зв`язку: (0472)33-64-66, (0472) 36-08-04

ОСОБА_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 , (тел. моб. НОМЕР_7 )

ОСОБА_3 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Головуюча судд Олена ЧОРНЕНЬКА

СудЛисянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118867746
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —700/218/24

Рішення від 24.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні