Ухвала
від 19.03.2024 по справі 473/894/24
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

19 березня 2024 р.м. ОдесаСправа № 473/894/24

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі головуючого судді Вербицької Н.В., суддів Джабурії О.В., Кравченка К.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Романенка Павла Віталійовича та представника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22 лютого 2024 року по справі за адміністративним позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області до ОСОБА_1 про продовження строку затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі території України,

В С Т А Н О В И Л А:

В провадженні П`ятого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22 лютого 2024 року, розгляд якої призначено на 21 березня 2024 року о 12:00.

18 березня 2024 року на адресу П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Романенка Павла Віталійовича про розгляд справи у режимі відеоконференції, в якому представник апелянта просив надати йому можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Також 18 березня 2024 року на адресу П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання представника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області Хоржевського Дмитра Едуардовича про розгляд справи у режимі відеоконференції, в якому представник позивача просив надати йому можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів

Відповідно до ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Рішенням Вищої ради правосуддя (17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21) затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Відповідно до п. 46 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У зв`язку з наявністю у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку (ВКЗ) (https://vkz.court.gov.ua), колегія суддів вважає за можливе задовольнити клопотання представника апелянта Романенка Павла Віталійовича та представника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області Хоржевського Дмитра Едуардовича та призначити справу до розгляду в режимі відеоконференції.

Враховуючи, що відповідач утримується в Миколаївському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України, судова колегія вважає за необхідне розгляд апеляційної скарги проводити в режимі відеоконференції з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в Миколаївському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України (вул. Європейська, 1, с. Мартенівське, Вознесенський район, Миколаївська область, 56525) з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку (ВКЗ) (https://vkz.court.gov.ua).

Керуючись ст.195, 307, 310 КАС України, колегія суддів

У Х В А Л И Л А:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Романенка Павла Віталійовича та представника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області Хоржевського Дмитра Едуардовича про участь у розгляді справи № 473/894/24 в режимі відеоконференції задовольнити.

Допустити представника ОСОБА_1 - адвоката Романенка Павла Віталійовича та представника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області - Хоржевського Дмитра Едуардовича до участі у судовому засіданні, що призначене на 21 березня 2024 року о 12:00 з використанням підсистеми ВКЗ (https://vkz.court.gov.ua).

Роз`яснити заявникам, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції у суді, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідальним особам Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України забезпечити участь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в судовому засіданні, призначеному на 21 березня 2024 року о 12:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку (ВКЗ) (https://vkz.court.gov.ua).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Суддя: Н.В.Вербицька

Суддя: О.В.Джабурія

Суддя:К.В.Кравченко

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117765492
СудочинствоАдміністративне
Сутьпродовження строку затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі території України

Судовий реєстр по справі —473/894/24

Постанова від 21.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Рішення від 22.02.2024

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні