Ухвала
від 19.03.2024 по справі 320/8777/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

19 березня 2024 року Київ№ 320/8777/23

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Скрипки І.М., розглянувши у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації, Комісії щодо розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України при Солом`янській районній в місті Києві державній адміністрації та керівника Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації Шахрай Тетяни Анатоліївни, про визнання прав позивача порушеними та зобов`язання вчинити певні дії, відшкодування моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

позивач звернувся до суду з вказаних адміністративним позовом.

Відповідно до ухвали суду від 19.02.2024 цю справу прийнято до провадження судді Скрипки І.М. за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

Цією ж ухвалою постановлено вважати відповідачем у справі Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації.

Крім того, залучено до участі у справі в якості співвідповідача Комісію щодо розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України при Солом`янській районній в місті Києві державній адміністрації.

Від позивача через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» 05.03.2024 до суду надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача керівника Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації Шахрай Тетяну Анатоліївну.

Крім того, позивачем у цьому ж клопотанні також збільшено розмір суми на відшкодування моральної шкоди до 500000,00 грн. за рахунок приватних коштів співвідповідача ОСОБА_2 .

Відповідно до ухвали суду від 11.03.2024 клопотання ОСОБА_1 про залучення до участі у справі в якості співвідповідача керівника Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації Шахрай Т.А. - задоволено. Залучено до участі у справі в якості співвідповідача керівника Управління соціального захисту населення Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації Шахрай Т.А. Прийнято до розгляду заяву (клопотання) ОСОБА_1 про збільшення розміру позовних вимог. Вирішено питання про витребування доказів.

Від позивача через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» 11.03.2024 до суду надійшло клопотання, у якому позивач просить зобов`язати відповідача провести перерахунок розміру субвенції відповідно до розміру опосередкованої вартості одного метра житла станом на квітень 2024 року. Фактично позивач збільшив розмір позовних вимог.

Розглядаючи це клопотання, суд виходив із такого.

У силу вимог частини першої та восьмої статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частин другої та третьої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Підготовче засідання при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Частиною третьою статті 166 Кодексу передбачено, що заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Судом установлено, що клопотання про збільшення позовних вимог надійшло до суду 11.03.2024, спосіб доставки підсистема ЄСІТС «Електронний суд», тоді як розгляд справи по суті має розпочатись 20.03.2024 (через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі), тобто позивачем не пропущений строк, встановлений частиною першою статті 47 із урахуванням положень частин другої та третьої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України для подання такої заяви (клопотання).

Таким чином, ураховуючи той факт, що спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику сторін) та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами у цій справі відкрито 19.02.2024, а клопотання про збільшення розміру позовних вимог позивачем подано 11.03.2024, суд доходить висновку, що його подано в межах строків, встановлених частиною першою статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв`язку із чим воно підлягає прийняттю до розгляду.

Керуючись статтями 47, 242, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Прийняти до розгляду заяву (клопотання) ОСОБА_1 про збільшення розміру позовних вимог.

2. Запропонувати відповідачам протягом п`яти днів з дня вручення (ознайомлення) цієї ухвали подати до суду власні пояснення щодо клопотання про збільшення розміру позовних вимог від 11.03.2024.

3. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в Інтернеті за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

4. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи (їхнім представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Скрипка І.М.

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117826306
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання прав позивача порушеними та зобов`язання вчинити певні дії, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —320/8777/23

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Постанова від 18.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Постанова від 18.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні