Ухвала
від 18.03.2024 по справі 915/1785/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

за результатами попереднього засідання

18 березня 2024 року Справа № 915/1785/23

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Давченко Т.М.

при секретарі судового засідання Дюльгер І.М.

представники учасників справи в судове засідання не з`явилися

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 915/1785/23

кредитори:

1) Державне підприємство Миколаївський морський торговельний порт (код ЄДРПОУ 01125608; вул. Заводська, 23/14, м. Миколаїв);

2) Головне Управління ДПС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 44104027; вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв);

3) Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" (код ЄДРПОУ 38727770; просп. Берестейський, 14, м. Київ, 01135);

4) Акціонерне товариство Державна продовольчо-зернова корпорація України (код ЄДРПОУ 37243279; вул. Саксаганського, 1, м. Київ, 01033)

боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю СІСАЙД ТЕРМІНАЛ (код ЄДРПОУ 34770199; вул. Громадянський узвіз, 1/1, м. Миколаїв)

розпорядник майна: арбітражний керуючий Дубровний Михайло Олександрович (РНОКПП НОМЕР_1 ; вул. Морехідна,1В/3,оф.305, м. Миколаїв, 54038)

встановив:

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СІСАЙД ТЕРМІНАЛ (далі ТОВ СІСАЙД ТЕРМІНАЛ).

Ухвалою суду від 11.12.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ СІСАЙД ТЕРМІНАЛ, цією ж ухвалою введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Дубровного М.О. указано порядок та строк заявлення кредиторами грошових вимог до боржника та ін. Попереднє засідання у справі призначено на 12.02.2024.

Кредитору та розпоряднику майна ухвала доставлена до Електронного кабінету ЄСІТС.

Боржнику ухвала надіслана на юридичну адресу, однак, поштове направлення повернуте до суду з відміткою адресат відсутній за вказаною адресою (номером відправлення 0600238535023).

Відповідно до п. 4 ч. 6 ст. 242 ГПК України, днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 120 ГПК України, учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

За приписами ч. 1 ст. 7 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Отже, якщо ухвалу про вчинення відповідної процесуальної дії направлено судом за належною адресою і повернуто підприємством зв`язку з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про вчинення відповідної процесуальної дії.

Окрім цього, варто зазначити, що усі ухвали суду у даній справі оприлюднені у Єдиному державному реєстрі судових рішень у відповідності до положень законодавства, і сторони мали можливість ознайомитися з їх змістом.

У зв`язку із тимчасовою непрацездатністю судді Давченко Т.М. судове засідання по справі № 915/1785/23 призначене на 12.02.2024 о 14:30 не відбулося.

Ухвалою від 26.02.2024 суд повідомив учасників справи про призначення попереднього судового засідання на 18.03.2024.

Ухвала надіслана учасникам у справі про банкрутство, оприлюднена у ЄДРСР.

Учасники справи у судове засідання представників не скерували, причин неявки не повідомили.

Відповідно до ст. 42 Господарського процесуального кодексу України участь в судових засіданнях учасників справи - це право, а не обов`язок, якщо інше не визначено законом.

Судом не визнавалася обов`язковою участь представників у даному судовому засіданні.

З урахуванням відсутності підстав для відкладення попереднього засідання, а також беручи до уваги відсутність жодних заяв, клопотань чи заперечень, суд вважає можливим провести попереднє засідання за відсутності представників кредиторів, боржника та за відсутності розпорядника майна.

На підставі ст. 233 ГПК України, 18.03.2024 судом підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

Дослідивши матеріали справи та надані суду докази, оцінивши їх відповідно до вимог ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, проаналізувавши фактичні обставини справи згідно з вимогами чинного законодавства, суд встановив наступне.

Ухвалою від 11.12.2023 судом відкрито провадження у справі № 915/1785/23 про банкрутство ТОВ СІСАЙД ТЕРМІНАЛ, визнано грошові вимоги Державного підприємства Миколаївський морський торговельний порт (далі ДП ММТП) до боржника у розмірі 15693116,49 грн, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, введено процедуру розпорядження майном боржника строком, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Дубровного М.О. та ін.

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство оприлюднено на офіційному сайті «Судова влада» 13.12.2023, номер публікації 72076.

Відповідно до ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до приписів ч. 6 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні.

Протягом строку, визначеного ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, до господарського суду надійшли заяви 3-х кредиторів з грошовими вимогами до боржника, а саме:

1) заява Головного Управління ДПС у Миколаївській області (далі ГУ ДПС у Миколаївській області) про визнання кредиторських вимог у загальному розмірі 11603,42 грн;

2) заява Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (далі ДП "АМПУ") про визнання кредиторських вимог до боржника у загальному розмірі 1938330,74 грн;

3) заява Акціонерного товариства Державна продовольчо-зернова корпорація України (далі АТ ДПЗКУ) з грошовими вимогами до боржника на загальну суму 773238,60 грн., а також 6056,00грн сплаченого судового збору.

Розпорядником майна вказані вимоги визнані в повному обсязі.

Вказані заяви розглянуті судом в попередньому засіданні та визнані в повному обсязі, за результатами такого розгляду були постановлені відповідні ухвали.

Крім цього, у заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство ініціюючий кредитор клопотав про визнання судом витрат, пов`язаних з провадженням у справі про банкрутство. Так, за матеріалами справи судом встановлено наявність витрат ініціюючого кредитора - ДП ММТП на авансування винагороди арбітражного керуючого в сумі 60300,00 грн. та витрати по сплаті судового збору у сумі 26840,00 грн. Вказані витрати також підлягають внесенню до реєстру вимог кредиторів. Окрім цього, при відкритті провадження у справі про банкрутство судом було визнано вимоги ініціюючого кредитора - ДП ММТП у розмірі 15693116,49 грн.

Відповідно до положень ч. 2, 3 ст. 47 Кодексу, за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

- розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

- розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

- дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

- дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Черговість задоволення вимог кредиторів визначено ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Ухвала господарського суду, постановлена за результатами попереднього засідання, може бути оскаржена стороною у справі про банкрутство лише в частині конкретних вимог кредиторів.

На підставі наведеного, суд вважає необхідним зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів ТОВ СІСАЙД ТЕРМІНАЛ відомості про розмір визнаних судом вимог кредиторів, а саме:

- грошові вимоги ДП ММТП у загальному розмірі 15780256,49 грн., з яких 87140,00 грн (судові витрати 26840,00 грн. та 60300,00 грн.) - 1 черга, 13617108,19 грн - 4 черга, 2076008,30 грн. 6 черга,

- грошові вимоги ГУ ДПС у Миколаївській області у загальному розмірі 11603,42 грн, з яких 4844,80 грн (судові витрати) - 1 черга, 6758,62 грн - 6 черга;

- грошові вимоги ДП "АМПУ" у загальному розмірі 1943175,54 грн, з яких 4844,80 грн (судові витрати) - 1 черга, 1896408,07 грн 4 черга, 41922,67 грн - 6 черга;

- грошові вимоги АТ ДПЗКУ у загальному розмірі 779294,62 грн, з яких: 6056,00 грн. (судові витрати) - 1 черга, 672547,02 грн - 4 черга, 100691,60 грн 6 черга.

Згідно ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення даної ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Також враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне призначити підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст.ст. 45-47 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання та відповідно до ст. 64 Кодекс України з процедур внести до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю СІСАЙД ТЕРМІНАЛ (код ЄДРПОУ 34770199) відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

2. До реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю СІСАЙД ТЕРМІНАЛ (код ЄДРПОУ 34770199) підлягають включенню визнані судом вимоги, а саме:

- грошові вимоги Державного підприємства Миколаївський морський торговельний порт (код ЄДРПОУ 01125608) у загальному розмірі 15780256,49 грн., з яких 87140,00 грн (судові витрати 26840,00 грн та 60300,00 грн.) - 1 черга, 13617108,19 грн - 4 черга, 2076008,30 грн. 6 черга;

- грошові вимоги Державного Головного Управління ДПС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 44104027) у загальному розмірі 11603,42 грн, з яких 4844,80 грн (судові витрати) - 1 черга, 6758,62 грн - 6 черга;

- грошові вимоги Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (код ЄДРПОУ 38727770) у загальному розмірі 1943175,54 грн, з яких 4844,80 грн (судові витрати) - 1 черга, 1896408,07 грн 4 черга, 41922,67 грн - 6 черга;

- грошові вимоги Акціонерного товариства Державна продовольчо-зернова корпорація України (код ЄДРПОУ 37243279) у загальному розмірі 779294,62 грн, з яких 6056,00 грн. (судові витрати) - 1 черга, 672547,02 грн - 4 черга, 100691,60 грн 6 черга.

3. Належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали суду.

4. Зобов`язати розпорядника майна відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів. Надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів з прийнятим рішенням про звернення до суду з клопотанням про введення наступної процедури щодо боржника.

5. Призначити підсумкове засідання суду на 29 квітня 2024 року о 12:30.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

6. Ухвалу надіслати кредиторам, розпоряднику майна, боржнику.

Ухвала набирає законної сили з дня прийняття та може бути оскаржена в порядку та строки передбачені ч. 3 ст. 47 КУзПБ, ст. 256, 257 ГПК України.

Повний текст ухвали складено та підписано 25.03.2024.

Суддя Т.М. Давченко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117879355
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —915/1785/23

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні