Ухвала
від 01.04.2024 по справі 607/19710/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/19710/23Головуючий у 1-й інстанції Марциновська І.В. Провадження № 22-ц/817/436/24 Доповідач - Гірський Б.О.Категорія -

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

01 квітня 2024 року м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючий - Гірський Б.О.

судді - Костів О. З., Хома М. В.,

під час вирішення питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державного професійно-технічного навчального закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі від імені якого діє адвокат Гуцало Андрій Романович на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 22 січня 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного професійно-технічного навчального закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі про стягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду і відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

06 березня 2024 року Державний професійно-технічний навчальний заклад Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі, з пропуском встановленого законом строку, подав апеляційну скаргу на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 22 січня 2024 року, в якій просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду, посилаючись на те, що повний текст рішення був складений 26 січня 2024 року та отримано 06 лютого 2023 року

Відповідно до п.1 ч.2 ст.354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Виходячи з вищенаведеного суд апеляційної інстанції вважає, що пропущений Державним професійно-технічним навчальним закладом Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі строк на апеляційне оскарження рішення суду слід поновити.

Апеляційна скарга відповідає вимогам ст.356 ЦПК України.

Згідно із ч. 1 ст. 368 ЦПК України, справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з особливостями встановленими цією главою.

Відповідно до ч.1 ст. 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

За змістом ч. 13 ст. 7 ЦПК України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Зазначена справа є справою з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не належить до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Таким чином, дана апеляційна скарга підлягає розгляду в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи.

Підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження немає.

Керуючись ст.ст. 356, 359, 360, 361 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Державного професійно-технічного навчального закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі задовольнити.

Поновити Державному професійно-технічному навчальному закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі строк на апеляційне оскарження рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 22 січня 2024 року.

Зупинити дію рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 22 січня 2024 року до закінчення апеляційного провадження.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державного професійно-технічного навчального закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 22 січня 2024 року.

Надіслати учасникам справи копії даної ухвали, копії апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами.

Розгляд апеляційної скарги Державного професійно-технічного навчального закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі проводити в порядку письмового провадження, без повідомлення учасників справи.

Витребувати із Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області матеріали цивільної справи №607/19710/23 за позовом ОСОБА_1 до Державного професійно-технічного навчального закладу Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі про стягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду і відшкодування моральної шкоди.

Зазначені матеріали надіслати апеляційному суду не пізніше 3 робочих днів з дня надходження даної ухвали.

Надати строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття апеляційного провадження.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Роз`яснити учасникам справи, що документи подані поза межами процесуальних строків, які надані судом апеляційної інстанції, у відповідності до ст.126 ЦПК України залишаться без розгляду.

Головуючий Гірський Б.О.

Судді: Костів О.З.

Хома М.В.

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118068015
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду і відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —607/19710/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Гірський Б. О.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Гірський Б. О.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Гірський Б. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні