Ухвала
від 03.04.2024 по справі 130/3322/23
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/248/2024

130/3322/23

У Х В А Л А

щодо витребування оригіналів доказів

03.04.2024 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

в складі судді Костянтина Шепеля,

із секретарем судового засідання Раїсою Буга ,

за участю.позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представників відповідача Оксани Свистун , Світлани Стіпанкевич ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 1 Жмеринського міськрайонного суду справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Жмеринської міської ради, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Служби у справах дітей, соціального захисту та охорони здоров`я Гніванської міської ради Вінницького району, про визнання рішення виконавчого комітету Жмеринської міської ради про відмову у встановленні опіки над дитиною протиправним та його скасування, а також призначення опікуна, -

у с т а н о в и в :

При дослідженні матеріалів справи виникло питання про дослідження оригіналу протоколу № 25 від 13 вересня 2023 року засідання комісії з питань захисту прав дитини виконкому Жмеринської міської ради, оскільки у його копії містяться закреслення чорним маркером певних відомостей.

Представник відповідача у судовому засіданні пояснює, що у цьому протоколі закреслені відомості щодо усиновлювачів з метою збереження таємниці усиновлення і неможливістю її розголошення. Вона може надати оригінал вказаного документи за умови, що суд не буде його досліджувати у судовому засіданні і не надасть таку можливість позивачеві та її представнику.

Позивач та її представник просять зобов`язати відповідача надати оригінал вказаного документу, оскільки у них є сумнів щодо відомостей, які закреслені.

Суд вважає за можливе витребувати даний протокол, дослідивши його безпосередньо у нарадчій кімнаті при винесенні рішення - з огляду на таке.

Відповідно до статті 226 СК України особа має право на рішення суду про усиновлення.

Згідно з частиною першою статті 227 цього Кодексу, усиновлювач має право приховувати факт усиновлення від дитини, яка ним усиновлена, і вимагати нерозголошення цієї інформації особами, яким стало відомо про неї як до, так і після досягнення дитиною повноліття.

Відповідно до частини першої статті 228 СК України особи, яким у зв`язку з виконанням службових обов`язків доступна інформація щодо усиновлення (перебування осіб, які бажають усиновити дитину, на обліку, пошук ними дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення, розгляд справи про усиновлення, здійснення нагляду за дотриманням прав усиновленої дитини тощо), а також інші особи, яким став відомий факт усиновлення, зобов`язані не розголошувати її, зокрема і тоді, коли усиновлення для самої дитини не є таємним.

Кримінальна відповідальність за розголошення таємниці усиновлення передбачена статтею 168 КК України.

На підставі викладеного суд вважає, що протокол № 25 від 13 вересня 2023 року слід витребувати у відповідача і дослідити його у нарадчій кімнаті відповідно до положень статті 228 ЦПК України, не розголошуючи тим самим таємницю усиновлення.

Керуючись статтею 84 ЦПК України, статтями 227, 228 СК України, суд

п о с т а н о в и в :

У розгляді справи оголосити перерву до 9 год 29 квітня 2024 року.

Зобов`язати представника відповідача надати суду у наступне судове засідання оригінал протоколу № 25 від 13 вересні 2023 року засідання комісії з питань захисту прав дитини виконкому Жмеринської міської ради - для дослідження у нарадчій кімнаті.

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Костянтин ШЕПЕЛЬ

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118094414
СудочинствоЦивільне
Сутьвідмову у встановленні опіки над дитиною протиправним та його скасування, а також призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —130/3322/23

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні