Ухвала
від 02.04.2024 по справі 387/1545/23
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 387/1545/23

Провадження № 2/396/61/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.04.2024 року м.Новоукраїнка

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Русіної А.А.,

за участю секретаря судового засідання Оладенко М.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі №387/1545/23 за заявою першого заступника прокурора Новоукраїнської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає: Головне управління Держегеокадастру у Кіровоградській області до Ненартович Зої, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна сторонівідповідача:ТОВ «ЗГОДА» проконфіскацію земельноїділянки, -

ВСТАНОВИВ:

14.02.2024 року від прокурора ОСОБА_1 надійшло клопотання про скасування заходів забезпечення позову в якому вона просить скасувати заходи забезпечення позову згідно ухвали Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 11.10.2023 року, які вжиті шляхом накладення арешту на земельну ділянку кадастровий номер 3524084800:02:000:0043, площею 4,0074 га, яка знаходиться на території Помічнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області.

Прокурор ОСОБА_1 в вищевказаному клопотання, також просила проводити розгляд без її участі та задовольнити клопотання.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області в судове засідання не з`явився, подано заяву про розгляд справи без участі представника, позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити (а.с.97).

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, про час, дату та місце розгляду справи повідомлялася у встановленому законом порядку, а саме шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, та надіслання судової повістки за місцем реєстрації, причину неявки суду не повідомила, з заявою про відкладення розгляду справи не зверталася.

Третя особа ТОВ «Згода» в судове засідання повідомлена належним чином, 15.02.2024 року до суду подано заяву про розгляд справи без участі ТОВ "Згода".

Дослідивши матеріали заяви, матеріали цивільної справи, суд приходить до висновку про те, що клопотання про скасування заходів забезпечення позову, підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з ч. 1-2, 4-7, 9-11 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

Відмова у скасуванні забезпечення позову не перешкоджає повторному зверненню з таким самим клопотанням при появі нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування забезпечення позову.

У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

У випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Рішенням Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 02.04.2024 року, позовпершого заступника керівника Новоукраїнської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає: Головне управління Держегеокадастру у Кіровоградській області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача: ТОВ «ЗГОДА`про конфіскацію земельної ділянки - задоволено. Припинено громадянці республіки ОСОБА_3 право власності на земельну ділянку загальною площею 4,0074 га, кадастровий номер 3524084800:02:000:0043, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Помічнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, шляхом її конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.

В рішенні суду від 02.04.2024 року по справі №387/1545/23 питання про скасування заходів забезпечення позову судом не вирішувалося.

Згідно ч.7ст.158 ЦПК Україниу разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Враховуючи, що позовні вимоги позивача задоволено, суд вважає, що на даний час відпала потреба у необхідності збереження арешту нерухомого майна, яке було предметом спору,а тому існують передбачені законом підстави для скасування заходів забезпечення позову, у зв`язку з чим заява про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.158,258-260,353-354 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за заявою першого заступника прокурора Новоукраїнської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає: Головне управління Держегеокадастру у Кіровоградській області до Ненартович Зої,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна стороні відповідача: ТОВ «ЗГОДА» проконфіскацію земельноїділянки - задовольнити.

Зняти арешт на земельну ділянку кадастровий номер 3524084800:02:000:0043, площею 4,0074 га, яка знаходиться на території Помічнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, накладений ухвалою Новоукраїнського районного суд Кіровоградської області у справі №387/1545/23 від 11.10.2023 року.

Копію ухвали про скасування заходів забезпечення позову надіслати всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: А. А. Русіна

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118097534
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заходів забезпечення позову по цивільній справі №387/1545/23 за заявою першого заступника прокурора Новоукраїнської окружної прокуратури Кіровоградської області в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає: Головне управління Держегеокадастру у Кіровоградській області до Ненартович Зої,

Судовий реєстр по справі —387/1545/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні