Ухвала
від 10.04.2024 по справі 573/510/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/510/24

Номер провадження 1-кс/573/255/24

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

10 квітня 2024 року м. Білопілля

Слідчий суддя Білопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , підозрюваної ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчої Відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури ОСОБА_5 , про арешт майна,

в с т а н о в и в :

09.04.2024 слідча звернулася до суду з клопотанням, яке мотивує тим, що СВ здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України, за фактом незакінченого замаху ОСОБА_4 на умисне заподіяння смерті малолітній ОСОБА_6 .

11.03.2024 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України.

08.04.2024 у ході проведення огляду мати потерпілої ОСОБА_6 - ОСОБА_7 видала працівникам поліції штани, светр, спортивну кофту, футболку, в які була одягнута її донька та на яких наявні плями бурого кольору і сліди пошкоджень.

Посилаючись на те, що вказані речі є речовими доказами вчинення злочину, з метою повного, всебічного, неупередженого досудового розслідування кримінального провадження, запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження зазначеного вище майна, слідча просить накласти арешт на вказані речі, шляхом тимчасового, до скасування у встановленому порядку позбавлення права на їх відчуження, розпорядження та користування.

У судовому засіданні слідча ОСОБА_3 клопотання підтримала.

Підозрювана ОСОБА_4 при вирішенні клопотання покладається на розсуд суду.

Прокурор, законний представник потерпілої ОСОБА_6 ОСОБА_7 , захисник ОСОБА_8 у судове засідання не з`явилися, хоча належним чином повідомленні про час та місце розгляду справи. Законний представник потерпілої подала заяву про розгляд клопотання без її участі, клопотання слідчої підтримує.

Заслухавши слідчу, підозрювану, дослідивши клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

З матеріалів клопотання вбачається, що 10.03.2024 до ЄРДР за №12024200570000120 внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України, за фактом незакінченого замаху ОСОБА_4 на умисне заподіяння смерті малолітній ОСОБА_6 10.03.2024.

Відповідно до заяви та протоколу огляду від 08.04.2024 ОСОБА_7 видала працівникам поліції речі, в які була одягнута її донька під час вчинення злочину відносно неї, а саме: штани, светр, спортивну кофту, футболку, на яких наявні плями бурого кольору та пошкодження.

Постановою слідчої від 08.04.2024 вилучені речі визнано речовими доказами в кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1, п. 1 ч. 2, ч. 3 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Арешт майна допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів.

У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Слідчою доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, а речі, вилучені в ході огляду, відповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, мають відношення до вказаного кримінального правопорушення, накладення на них арешту відповідає меті та завданням кримінального провадження, є необхідним для з`ясування всіх обставин справи, а також, що невжиття такого заходу забезпечення кримінального провадження матиме негативні наслідки, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Таким чином, виходячи з обставин кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку, що достатнім і співмірним обмеженням права власності буде накладення арешту на зазначені речі шляхом тимчасового до скасування у встановленому КПК України порядку, заборони їх відчуження, розпорядження та користування до ухвалення остаточного рішення по справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 98, 170-173 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в :

Клопотання про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на вилучені під час огляду 08.04.2024: штани чорного кольору, светр зеленого кольору, спортивну кофту світло фіолетового кольору, футболку червоного кольору, які належать ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканці АДРЕСА_1 , шляхом тимчасового, до скасування у встановленому КПК України порядку позбавлення права на їх відчуження, розпорядження та користування.

Місцем зберігання арештованого майна визначити камеру зберігання речових доказів Відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського РУП ГУНП в Сумській області.

Копію даної ухвали негайно надіслати законному представнику ОСОБА_7 , підозрюваній ОСОБА_4 , захиснику ОСОБА_8 , прокурору.

Роз`яснити, що підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118259351
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —573/510/24

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні