Ухвала
від 01.05.2024 по справі 573/510/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/510/24

Номер провадження 1-кс/573/296/24

У Х В А Л А

01 травня 2024 року м. Білопілля

Слідчий суддя Білопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання захисника підозрюваної ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 про здійснення дистанційного судового провадження поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів,

в с т а н о в и л а :

На розгляді в Білопільському районному суді Сумської області знаходиться клопотання слідчої СВ ВП №1 (м. Білопілля) Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Білопільського відділу Сумської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про продовження застосування відносно ОСОБА_2 запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Від захисника ОСОБА_3 надійшло клопотання, в якому він просить судове засідання, призначене на 01.05.2024 року проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням нею власних технічних засобів.

Відповідно до п. п. 1, 4, 5 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Згідно з п. 10 рекомендацій Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану від 02 березня 2022 року якщо за об`єктивних обставин учасник провадження не може брати участь у судовому засіданні в режимі ВКЗ за допомогою технічних засобів, визначених КПК, як виняток можливо допускати участь такого учасника в режимі ВКЗ за допомогою будь-яких інших технічних засобів, в тому числі і власних.

З огляду на викладене, враховуючи наявність технічної можливості суду для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, ведення на території України воєнного стану, з метою додержання розумних строків розгляду справи, вважаю за можливе надати адвокату ОСОБА_3 можливість приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Керуючись ст. 336 КПК України,

п о с т а н о в и л а :

Клопотання захисника захисника підозрюваної ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 про здійснення дистанційного судового провадження поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 09:00 01.05.2024 за участі захисника ОСОБА_3 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Попередити ОСОБА_3 , що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою АДРЕСА_1 та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити ОСОБА_3 , що підтвердження особи учасника відбувається шляхом її авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію ухвали, а також пам`ятку про процесуальні права та обов`язки направити для відома захиснику ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118740783
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строків тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —573/510/24

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні