Ухвала
від 10.04.2024 по справі 278/3347/21
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 278/3347/21 Головуючий у 1-й інст. Татуйко Є. О. Категорія 80 Доповідач Шевчук А. М.

У Х В А Л А

10 квітня 2024 р. м.Житомир

Житомирський апеляційний суд у складі:

головуючої судді Шевчук А.М.,

суддів: Павицької Т.М., Талько О.Б.,

вирішуючи, відповідно до вимог ст.359 ЦПК України, питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Олвіта-Буд»

на рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 29 лютого 2024 року

у цивільній справі за позовами ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Олвіта-Буд» про стягнення заробітної плати та середнього заробітку

в с т а н о в и в :

Рішенням Житомирського районного суду Житомирської області від 29 лютого 2024 року позови задоволені частково.

Не погодившись із вищевказаним рішенням, Товариство з обмеженою відповідальністю «Олвіта-Буд» подало апеляційну скаргу, в якій заявило клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження. Клопотання обґрунтоване тим, що про ухвалене рішення дізналися з Єдиного реєстру судових рішень.

Відповідно до вимог ст.354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду (ч.2 ст.354 ЦПК України).

Із матеріалів справи вбачається, що 29 лютого 2024 року Житомирським районним судом Житомирської області постановлено рішення (а.с.8-12 т.2). Відомості проотримання скаржникомкопії оскаржуваногорішення вматеріалах справивідсутні.Тобто,відсутні даніпро направленняоскаржуваного судовогорішення відповіднодо вимогчастини п`ятоїст.272ЦПК України.

Відповідно до вимогст.127 ЦПК Українисуд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Вказані у клопотанні причини пропуску строку на апеляційне оскарження не суперечать матеріалам справи, а тому строк на апеляційне оскарження пропущений з поважних причин, який підлягає поновленню.

За таких обставин, строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню.

Згідно з ст.356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до підпункту 6 п.1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду, судовий збір сплачується в розмірі 150% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Згідно підпункту 1 п.1 ч.2 ст.4 цього Закону - за подання до суду фізичною особою заяви майнового характеру ставка судового збору складає 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (908 грн станом на 01 січня 2021 року).

Враховуючи викладене, при подачі до суду апеляційної скарги ТзОВ «Олвіта-Буд» необхідно було сплатити судовий збір в сумі 2724грн (ізрозрахунку:908х2х150%=2724 грн).

Відповідно до Закону України «Про судовий збір» та листа Державної судової адміністрації України № 15-15335/15 від 28 серпня 2015 року судовий збір згідно закону перераховується у безготівковій або готівковій формі, при сплаті судового збору через онлайн системи, банкомати для приймання платежів, інтернет-банкінг, банківські установи обов`язковими для заповнення платниками є наступні реквізити:

-дата документа;

-отримувач коштів: ГУК у Жит.обл/ТГ м.Житомир/22030101;

-код отримувача: ЄДРПОУ 37976485;

-банк отримувача: Казначейство України (ЕАП);

-код банку отримувача: МФО 899998;

-рахунок отримувача: UA498999980313101206080006797;

-код класифікації доходів бюджету: 22030101

-призначення платежу.

При сплаті судового збору поле «призначення платежу» розрахункового документа повинно бути заповнено наступним чином:

*;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має бути 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомлення про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Житомирський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

При заповненні платіжного документа у графі «Код платника» платником судового збору юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником фізичною особою ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Приклад заповнення графи "Призначення платежу":

*;101; НОМЕР_1 ; Судовий збір, за позовом ОСОБА_3 , Житомирський апеляційний суд.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про судовий збір» судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Згідно з ч.2ст.357 ЦПК Українидо апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановленихстаттею 356 цього Кодексу, застосовуються положеннястатті 185 цього Кодексу.

Відповідно до частини сьомої ст.43 ЦПК Україниу разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Апеляційна скарга надіслана скаржником через систему «Електронний суд», проте доказів надсилання її копії та копій доданих матеріалів позивачам суду не надано.

Скаржнику необхідно надати суду докази надсилання копії апеляційної скарги та копій доданих матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положень ст.43 ЦПК України.

Враховуючи вищевикладене, апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю «Олвіта-Буд» залишається без руху з наданням строку для сплати судового збору в розмірі 2 724 грн та надання суду доказів надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи.

Керуючись ст.ст.185,354,357 ЦПК України

у х в а л и в :

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «Олвіта-Буд» строк на апеляційне оскарження рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 29 лютого 2024 року.

Апеляційну скаргу Товариству з обмеженою відповідальністю «Олвіта-Буд» залишити без руху.

Надати скаржнику строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Оригінал квитанції /платіжного доручення/ та докази надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи необхідно подати або надіслати на адресу Житомирського апеляційного суду до вищезазначеної дати, зазначивши в квитанції /платіжному дорученні/ всі вищевказані реквізити.

Роз`яснити, що в разі невиконання вимог ухвали у встановлений строк, апеляційна скарга буде визнана неподаною і повернута скаржнику.

Головуюча Судді:

СудЖитомирський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118285227
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —278/3347/21

Постанова від 07.08.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Постанова від 07.08.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні