Ухвала
від 12.04.2024 по справі 299/8277/23
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 299/8277/23

Номер провадження 2/948/223/24

У Х В А Л А

про прийняття справи до провадження

12.04.2024 Машівський районний суд Полтавської області у складі :

головуючого судді Косик С.М.

за участю секретаря Ткач Н.М.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний нотаріус Виноградівської державної нотаріальної контори Боричок Катерина Василівна, про визнання права власності на спадкове майно за заповітом,

у с т а н о в и в :

у квітні 2024 року до Машівського районного суду Полтавської області з Виноградівського районного суду Закарпатської області для розгляду за підсудністю надійшла зазначена цивільна справа, яка автоматизованим розподілом судової справи між суддями визначена для розгляду судді Косик С.М.

Відповідно доч.11,12ст.33ЦПК Українисправа,розгляд якоїрозпочато однимсуддею чиколегією суддів,повинна бутирозглянута цимже суддеючи колегієюсуддів,за виняткомвипадків,що унеможливлюютьучасть суддіу розглядісправи,та іншихвипадків,передбачених цимКодексом.У разізміни складусуду настадії підготовчогопровадження розглядсправи починаєтьсяспочатку,за виняткомвипадків,передбачених цимКодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Як видно з матеріалів справи, ухвалою від 14.12.2023 Виноградівський районний суд Закарпатської області відкрив провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання (а.с. 36).

Рішення про закриття підготовчого провадження не приймалося.

Ухвалами від 29.01.2024 та 19.02.2024 справу направлено за підсудністю до Машівського районного суду Полтавської області (а.с. 55-56, 61-62).

Ураховуючи викладене, а також те, що для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті необхідно здійснити дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд уважає необхідним прийняти справу до свого провадження та повторно провести підготовче провадження.

Керуючись ст. 13, 33, 191-192, 196 - 197 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

прийняти до провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний нотаріус Виноградівської державної нотаріальної контори Боричок Катерина Василівна, про визнання права власності на спадкове майно за заповітом.

Призначити підготовче засідання у справі на 09 год 00 хв 07 травня 2024 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, Полтавський (Машівський) район, селище Машівка, вул. Незалежності, 116.

Роз`яснити, що відповідач має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особана сторонівідповідача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,має правоподати письмовіпояснення щодопозову протягомп`яти днівіз дняйого отримання,щодо відзиву-протягом десятиднів іздня йогоотримання, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до розгляду справи по суті.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/

У підготовче засідання викликати учасників справи та надіслати їм копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118316117
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —299/8277/23

Рішення від 04.06.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Леньо В. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Леньо В. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Леньо В. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Леньо В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні