Ухвала
від 22.04.2024 по справі 917/1024/22
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

22 квітня 2024 року м. Харків Справа № 917/1024/22

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Білоусова Я.О., суддя Крестьянінов О.О. , суддя Пуль О.А.

розглянувши заяву Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області (вх.№5576 від 19.04.2024) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Сенс-Д (вх.№250 П/2) та апеляційною скаргою Заступника керівника Полтавської обласної прокуратури (вх.№251 П/2) на рішення Господарського суду Полтавської області від 12.04.2023 (прийняте у приміщенні Господарського суду Полтавської області суддею Сірош Д.М., повний текст рішення складено та підписано 24.04.2023) у справі №917/1024/22

за позовом Заступника керівника Полтавської обласної прокуратури, м.Полтава, в інтересах держави в особі:

1) Полтавської обласної державної адміністрації (на час дії воєнного стану - Полтавської обласної військової адміністрації), м. Полтава,

2) Великобудищанської сільської ради Полтавської області, с Великі Будища Гадяцького району Полтавської області,

до 1-го відповідача Миргородської районної державної адміністрації Полтавської області, м.Миргород Полтавської області,

2) Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, м. Полтава,

3) Селянського (фермерського) господарства Лідія, м.Гадяч Полтавської області,

4) Товариства з обмеженою відповідальністю Сенс-Д, м.Київ,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

1) Регіонального ландшафтного парку Гадяцький, м.Гадяч Полтавської області,

2) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Мрія, с.Плішивець Гадяцького району Полтавської області,

про визнання недійсними договорів оренди землі та договорів сервітутів, скасування державної реєстрації права оренди та сервітуту на земельні ділянки, повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації земельних ділянок в Державному земельному кадастрі,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Східного апеляційного господарського суду знаходиться апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю Сенс-Д (вх.№250 П/2) та апеляційна скарга Заступника керівника Полтавської обласної прокуратури (вх.№251 П/2) на рішення Господарського суду Полтавської області від 12.04.2023 у справі №917/1024/22.

У судовому засіданні 05.04.2024 оголошувалась перерва до 25 квітня 2024 р. о 09:30 год.

Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області надано суду апеляційної інстанції заяву (вх.№ 5576), в 2-й відповідач просить надати можливість представнику Поповій Марії Юріївні прийняти участь у всіх судових засіданнях у справі №917/1024/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Зазначає, що електронна адреса, яка використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку ІНФОРМАЦІЯ_1

Згідно з положеннями частини першої статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до частини другої статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (ч.3 ст.197 Господарського процесуального кодексу України).

З урахуванням воєнного стану та необхідністю забезпечення своєчасного розгляду господарської справи суд вважає за необхідне задовольнити клопотання 2-го відповідача і провести судове засідання у режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді з використанням системи відеоконференцзв`язку.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.197, 234, 281 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду "25" квітня 2024 р. о 09:30 год. у справі №917/1024/22 задовольнити.

2.Провести судове засідання в режимі відеоконференції.

3.Для участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасникам справи необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі "Інтернет", які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

4.Забезпечити участь представника 2-го відповідача Попової М.Ю. у судовому засіданні у справі №917/1024/22, призначеному на "25" квітня 2024 р. о 09:30 год. у режимі відеоконференції.

5.Роз`яснити Поповій М.Ю., що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

6. Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції надіслати суду копії документів, що посвідчують особу та її повноваження і пред`явити їх оригінали під час судового засідання.

7.На початку судового засідання учасники, що беруть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинні показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру.

8.Попередити учасників справи, що згідно з частиною п`ятою статті 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/

Головуючий суддя Я.О. Білоусова

Суддя О.О. Крестьянінов

Суддя О.А. Пуль

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118516578
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними договорів оренди землі та договорів сервітутів, скасування державної реєстрації права оренди та сервітуту на земельні ділянки, повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації земельних ділянок в Державному земельному кадастрі

Судовий реєстр по справі —917/1024/22

Постанова від 25.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Білоусова Ярослава Олексіївна

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Білоусова Ярослава Олексіївна

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Білоусова Ярослава Олексіївна

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Білоусова Ярослава Олексіївна

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Білоусова Ярослава Олексіївна

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Білоусова Ярослава Олексіївна

Постанова від 12.12.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Дроботова Т.Б.

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Дроботова Т.Б.

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Дроботова Т.Б.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Дроботова Т.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні