Ухвала
від 24.04.2024 по справі 546/19/24
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 546/19/24

Провадження № 2-з/542/3/24

У Х В А Л А

Іменем України

24 квітня 2024 року селище Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Шарової-Айдаєвої О.О., розглянувши клопотання позивача ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з розгляду заяви про забезпечення доказів у цивільній справі № 546/19/24 за позовом ОСОБА_1 до Решетилівської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , Решетилівська державна нотаріальна контора, приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Полтавської області Вовк Алла Михайлівна про визначення додаткового строку на прийняття спадщини у зв`язку з неприйняттям спадщини іншими спадкоємцями,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Новосанжарського районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Решетилівської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , Решетилівська державна нотаріальна контора, приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Полтавської області Вовк Алла Михайлівна про визначення додаткового строку на прийняття спадщини у зв`язку з неприйняттям спадщини іншими спадкоємцями.

Ухвалою Новосанжарського районного суду Полтавської області від 08 березня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

23квітня 2024року через систему «Електронний суд» до суду надійшло клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Розглядаючи вказане клопотання в частині вимоги позивача про проведення судового засідання по розгляду заяви про забезпечення доказів з її особистою участю у режимі відеоконференції з Решетилівським районним судом Полтавської області (вул. Покровська, 24, м. Решетилівка, Полтавська область), суд зазначає наступне.

24 квітня 2024 року суд своєю ухвалою прийняв до розгляду заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Решетилівської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , Решетилівська державна нотаріальна контора, приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Полтавської області Вовк Алла Михайлівна про визначення додаткового строку на прийняття спадщини у зв`язку з неприйняттям спадщини та призначив заяву до розгляду у відкритому судовому засіданні на 29 квітня 2024 року об 11 год 15 хв.

Відповідно до частини 1 статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з частиною 2 статті 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною 8 статті 212 ЦПК України передбачено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до частин 10 та 11 статті 212 ЦПК України, суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

З метою забезпечення своєчасного розгляду заяви про забезпечення доказів у цивільній справи та необхідності вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження, приймаючи доуваги клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд приходить до висновку про необхідність проведення судового засідання з розгляду заяви про забезпечення доказів у режимі відеоконференції з Решетилівським районним судом Полтавської області за участю позивача ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись статтею 212, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 в частині участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції по розгляду заяви про забезпечення доказів у цивільній справі № 546/19/24 задовольнити.

Судове засідання з розгляду заяви про забезпечення доказів у цивільній справі № 546/19/24, призначене на 29 квітня 2024 року об 11 год 15 хв, провести в режимі відеоконференції між Новосанжарським районним судом Полтавської області та Решетилівським районнимсудом Полтавськоїобласті (вул. Покровська, 24, м. Решетилівка, Полтавська область, 38400).

Решетилівському районному суду Полтавської області забезпечити проведення судового засідання з розгляду заяви про забезпечення доказів в режимі відеоконференції за участю позивача ОСОБА_1 29 квітня 2024 року об 11 год 15 хв.

Позивачу ОСОБА_1 прибути до Решетилівського районного суду Полтавської області (вул. Покровська, 24, м. Решетилівка, Полтавська область, 38400) для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції 29 квітня 2024 року об 11 год 15 хв.

Копію ухвали направити учасникам справи та Решетилівському районному суду Полтавської області для організації її виконання.

Ухвала є обов`язковою для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Шарова-Айдаєва

СудНовосанжарський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118585469
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —546/19/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні