Ухвала
від 29.04.2024 по справі 573/686/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/686/24

Номер провадження 2/573/208/24

У Х В А Л А

29 квітня 2024 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області Терещенко О.І., розглянув клопотання представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Пономаренка Олександра Вікторовича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИЛА:

05 квітня 2024 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Ворожбянської міської ради Сумського району Сумської області, ОСОБА_3 , третя особа: приватний нотаріус Сумського районного нотаріального округу Сумської області Степаненко Т.І. про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини, яка ухвалою суду від 15 квітня 2024 року призначена до підготовчого засідання на 09:30 годину 02 травня 2024 року з викликом сторін, представника третьої особи.

26 квітня 2024 року електронною поштою від представника позивачів - адвоката Пономаренка О.В. надійшло клопотання про участь у засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у зв`язку з неможливістю прибути в судове засідання через постійні оголошення повітряних тривог.

Відповідно до ч. 1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, враховуючи, що Білопільська ОТГ знаходиться під постійними обстрілами з боку Російської Федерації, суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , адвокату Пономаренку О.В., у даній справі приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Пономаренка Олександра Вікторовича про участьу судовомузасіданні урежимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Забезпечити участь представника позивачів - адвоката Пономаренка Олександра Вікторовича у судовому засіданні зрозгляду цієїсправи в дистанційному судовому провадженні (у режимі відеоконференції) поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити ОСОБА_4 , що відповідно до ч. 5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити ОСОБА_4 , що підтвердження його особи відбувається шляхом авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію даної ухвали направити ОСОБА_4 (на електронну адресу) для виконання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118715338
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —573/686/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні