Ухвала
від 02.05.2024 по справі 573/686/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/686/24

Номер провадження 2/573/208/24

УХВАЛА

02 травня 2024 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області у складі:

головуючої судді Терещенко О.І.,

з участю секретаря судового засідання Кислої Ю.М.,

розглянув у підготовчому засіданні в залі суду в місті Білопіллі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до виконавчого комітету Ворожбянської міської ради Сумського району Сумської області, ОСОБА_3 , третя особа: приватний нотаріус Сумського районного нотаріального округу Сумської області Степаненко Тетяна Іванівна про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

05квітня 2024року позивачі звернулися до суду із зазначеним позовом.

Ухвалою від 09 квітня 2024 року позовна заява залишена без руху.

На виконання вказаної ухвали 12 квітня 2024 року до суду надійшла заява представника позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 адвоката Пономаренка О.В. про усунення недоліків.

15 квітня 2024 року відкрито загальне позовне провадження та справу призначено до підготовчого засідання на 09:30 год 02 травня 2024 року.

Відзив на позов від відповідачів та третьої особи не надходив.

02травня 2024 року, до закінчення підготовчого провадження, від представникапозивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 адвоката Пономаренка О.В. надійшло клопотання про заміну первісного відповідача виконавчого комітету Ворожбянської міськоїради Сумськогорайону Сумськоїобластіна належного відповідача - Ворожбянську міську раду Сумського району Сумської області.

У підготовче засідання сторони, третя особа не прибули.

Згідно з ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач звертається до суду з позовом до виконавчого комітету Ворожбянської міської ради Сумського району Сумської області, який не є юридичною особою.

Враховуючи зазначене,неналежного відповідача-виконавчий комітет Ворожбянської міської ради слід замінити на належного відповідача - Ворожбянську міську раду Сумського району Сумської області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 51, 258, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Пономаренка О.В. про замінупервісного відповідачаналежним відповідачем задовольнити.

Замінити в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до виконавчого комітету Ворожбянської міської ради Сумського району Сумської області, ОСОБА_3 , третя особа: приватний нотаріус Сумського районного нотаріального округу Сумської області Степаненко Тетяна Іванівна про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини неналежного відповідача виконавчий комітет Ворожбянської міськоїради Сумськогорайону Сумськоїобластіна належного відповідача - Ворожбянську міськураду Сумськогорайону Сумськоїобласті (Сумська область, Сумський район, м. Ворожба, вул. Богдана Хмельницького, буд. 8).

Надіслати сторонам та третій особі копію даної ухвали.

Протягом 15 днів, з дня вручення цієї ухвали, Ворожбянська міська рада має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачам копію відзиву та доданих до нього документів, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Протягом 5 днів, з дня вручення відповіді на відзив, Ворожбянська міська рада має право надіслати суду заперечення, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням заперечення до суду.

Роз`яснити Ворожбянській міській раді, що у випадку ненадання відзиву та доказів на підтвердження обставин, на які в ньому здійснюється посилання, у встановлений судом строк справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118784785
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —573/686/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні