Ухвала
від 02.05.2024 по справі 704/993/22
ТАЛЬНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тальнівський районний суд Черкаської області

Справа № 704/993/22

У Х В А Л А

02 травня 2024 р. м. Тальне

Тальнівський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого суддіДьяченка Д.О.

при секретарі Табачківській М.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ТОВ «Редакція газети Новий Дзвін» про визнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

ТОВ «Редакція газети Новий Дзвін» звернулось до суду із заявою про визнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню. На підставу своїх вимог посилається на те, що 18.04.2024 р. Тальнівським районним судом Черкаської області були видані виконавчі листи у справі №704/993/22. На підставі даних виконавчих листів державною виконавчою службою 26.04.2024 було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження. Оскільки у справі було винесено коротке рішення (вступна та резолютивна частина) та повне рішення, текст якого було виготовлено 29.03.2024 р., то строк на оскарження даного рішення суду на момент видання виконавчих листів не закінчився, а тому видані виконавчі листи є незаконними та не підлягають виконанню і тому заявник звернувся з даною заявою до суду.

Боржник та стягувач до судового засідання не з`явились, надали до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Суд, вивчивши матеріали заяви, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного:

Згідно зі ст. 432 ЦПК України суд визнає виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню повністю або частково, якщо його було видано помилково або якщо обов`язок боржника відсутній повністю чи частково у зв`язку з його припиненням, добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин. Суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу.

Відповідно до положень п. 9 ч. 2 ст. 129 Конституції України та ст. 18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Як роз`яснено у Інформаційному листі підготовленому Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» від 25.09.2015 року, процесуальними підставами для визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, є обставини, що свідчать про помилкову видачу судом виконавчого листа, зокрема: видача виконавчого листа за рішенням, яке не набрало законної сили (крім тих, що підлягають негайному виконанню); коли виконавчий лист виданий помилково за рішенням, яке взагалі не підлягає примусовому виконанню; видача виконавчого листа на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди, яка не передбачала вжиття будь-яких примусових заходів або можливості її примусового виконання і, як наслідок, видачі виконавчого листа; помилкової видачі виконавчого листа, якщо вже після видачі виконавчого листа у справі рішення суду було скасоване; видачі виконавчого листа двічі з одного й того ж питання у разі віднайдення оригіналу виконавчого листа вже після видачі його дубліката; пред`явлення виконавчого листа до виконання вже після закінчення строку на пред`явлення цього листа до виконання.

Судом встановлено, що строк на оскарження рішення суду по цивільній справі № 704/993/22 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю " Редакція газети "Новий Дзвін" про захист гідності, честі ділової репутації, спростування недостовірної інформації на момент видачі виконавчих листів не закінчився, тому видані 18.04.2024р.Тальнівським районнимсудом Черкаськоїобласті виконавчілисти у справі№704/993/22були виданіпомилково і заява підлягає задоволенню повністю.

На підставі викладеного, керуючись ст. 432 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву ТОВ «Редакція газети Новий Дзвін» про визнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню задовольнити.

Визнати такими, що не підлягають виконанню виконавчі листи видані 18.04.2024 р. Тальнівським районним судом Черкаської області виконавчі листи у справі №704/993/22.

Ухвала виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Суддя Д.О.Дьяченко

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118776516
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —704/993/22

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Дьяченко Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні