Ухвала
від 19.04.2024 по справі 709/1699/23
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №709/1699/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2024 року колегія Чорнобаївського районного суду Черкаської області в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

суддів - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області клопотання захисника ОСОБА_4 про проведення допиту свідка ОСОБА_5 у режимі відеоконференції у кримінальному провадженні № 62023100140000295, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08 червня 2023 року, за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 408 КК України,-

в с т а н о в и л а:

В провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області перебуває кримінальне провадження № 62023100140000295, за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 408 КК України.

Захисник ОСОБА_4 подав до суду клопотання про проведення допиту свідка ОСОБА_5 в режимі відеоконференції з допомогою онлайн сервісів "Електронний суд" або "Easy Con", або з приміщення Великомихайлівського районного суду Одеської області. Клопотання обгрунтоване проживаням свідка у с. Олексіївка Білгород-Дністровсього району Одеської області, та неможливістю у зв`язку з цим прибути до Чорнобаївського районного суду Черкаської області.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів приходить до висновку про наявність підстав для його часткового задоволення, з огляду на таке.

Згідно зположеннями п.1ч.1,ч.2,4, 5 ст. 336 КПК Українисудове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин. Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому на території, яка перебуває під юрисдикцією суду, або на території міста, в якому розташований суд, судовий розпорядник або секретар судового засідання цього суду зобов`язаний вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання. Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною четвертою цієї статті.

Тобто, безпосередньо організація проведення судового засідання в режимі відеоконференції відповідно дост. 336 КПК Українипокладається одночасно як на суд, що розглядає відповідне провадження, так і на суд за територіальним місцезнаходженням учасника судового процесу, що обрав такий вид участі у засіданні.

Проте реалізація приписів ч. 4, 5 ст. 336 КПК України у ході проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів, із урахуванням специфіки кримінального провадження, на відмінну від адміністративного, цивільного та господарського процесів, є неможливою.

Тому проведення відеоконференції під час судового засідання у кримінальному провадженні за участі сторін поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів учасниківст. 336 КПК Українине передбачено.

З огляду на викладене, з урахуванням введення на території Україні воєнного стану, а також враховуючи територіальну віддаленість місця проживання свідка ОСОБА_5 від Чорнобаївського районого суду Черкаської області, колегія вважає за необхідне клопотання захисника задовольнити частково і провести судове засідання 01 травня 2024 року о 14-00 год та всі наступні судові засідання в разі необхідності в режимі відеоконференції в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області за участю свідка ОСОБА_5 .

Такий захід, на переконання колегії, сприятиме оперативності судового провадження та не призведе до порушення прав і законних інтересів його учасників.

Керуючись ст. 336 КПК України, колегія суддів,-

у х в а л и л а:

Клопотання захисника адвоката ОСОБА_4 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити частково.

Судове засідання, призначене у кримінальному провадженні №62023100140000295, за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 408 КК України, на 01 травня 2024року о14-00год, та всі наступні судові засідання в разі необхідності здійснювати у дистанційному провадженні в режимі відеоконференції за участю свідка ОСОБА_5 в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області, за адресою: вул. Пушкіна, 2Б,

смт Велика Михайлівка Одеської області.

Великомихайлівському районному суду Одеської області забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції у визначену дату та час за участю свідка ОСОБА_5 .

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні режимі відеоконференції негайно направити до Великомихайлівському районному суду Одеської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти таких ухвал можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ст. 392 КПК України.

Головуючий ОСОБА_1

Судді ОСОБА_2

ОСОБА_3

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118776592
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини) Дезертирство

Судовий реєстр по справі —709/1699/23

Вирок від 27.05.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Черкаський апеляційний суд

Биба Ю. В.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Черкаський апеляційний суд

Биба Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні