Постанова
від 04.10.2007 по справі 14/261
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/261

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                          ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "04" жовтня 2007 р.                                                                   Справа № 14/261

Господарський суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Швеця Миколи Васильовича, при секретарі судового засідання Мостовій М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом

  Державної податкової інспекції в Глибоцькому районі

до  Колгоспу "Фрунзе"

проПрипинення юридичної особи

За участю представників сторін:

Від позивачаЗЮС Остафійчук О.Ю., довіреність № 11238/9/10-010 від 04.10.2007 року

Від відповідачане з'явився

Суть спору:

Державна податкова інспекція в Глибоцькому районі звернулась із позовною заявою до суду про припинення юридичної особи Колгоспу "Фрунзе".

Представник позивача позовні вимоги підтримав. В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те що відповідач більше одного року не подає органу державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач належним чином був повідомлений про день та час слухання справи, проте явку свого представника в два судових засідання не забезпечив. Нез'явлення представника відповідача в судове засідання не перешкоджає вирішенню спору по суті, справу може бути розглянуто без його участі за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши представника позивача, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позовна заява, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду позовної заяви суд встановив.

Колгоспу "Фрунзе" зареєстровано в єдиному державному реєстрі як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа за № 03801232 від 10.05.1993 року. На день розгляду справи у суді відповідача з єдиного державного реєстру не виключено.

Відповідно п.п. 4.1.1 та п.п 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України „Про порядок по гашення зобов'язань платників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами” платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації. Податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює: а) календарному місяцю (у тому числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця; б) календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя); в) календарному року, - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Згідно довідок Державної податкової інспекції № 7778/9/15-027 від 19.07.2007 року та № 11285/10/24-014 від 03.10.2007 року, відповідач більше одного року не подає органу державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону та заборгованість відповідача по платежах до бюджету відсутня.

Пунктом 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”, не подання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно п. 4 частини третьої статті 129 Конституції України та ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, відповідач не надав доказів подачі звітності відповідно до вимог чинного законодавства.

У процесі розгляду справи не виявлено інших фактичних обставин, що мають суттєве значення для правильного вирішення спору, і доказів на підтвердження цих обставин.

На підставі ст. ст. 59, 60, 248 Господарського кодексу України, ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003 року, ст. 4 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. №2181-ІІІ та керуючись ст. ст. 71, 86, 94, ст. ст. 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу - Колгоспу "Фрунзе", ідентифікаційний код 03801232, юридична адреса: с.Волока, Глибоцький район.

Постанова, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Порядок і строки апеляційного оскарження.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Копію даної постанови (у день набрання законної сили) направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи.

Суддя                                                             Швець М.В.

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення04.10.2007
Оприлюднено12.12.2007
Номер документу1188200
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/261

Судовий наказ від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 07.11.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Степашко О.І.

Ухвала від 03.03.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Карась О.В.

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Карась О.В.

Ухвала від 20.12.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мамчур Я.С

Ухвала від 07.11.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Степашко О.І.

Ухвала від 30.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 13.06.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні