Ухвала
від 06.05.2024 по справі 367/2815/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2815/24

Провадження по справі № 2/367/3482/2024

У Х В А Л А

Іменем України

06 травня 2024 року місто Ірпінь

Суддя Ірпінського міського суду Київської області Чернова О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Бучанської територіальної громади в особі Бучанської районної ради Київської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Приватний нотаріус Бучанського районного нотаріального округу Київської області Боярчук Оксана Олексіївна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування, припинення режиму спільної сумісної власності майна, визначення розміру часток співвласників,-

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла вищезазначена позовна заява.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей175,177,ЦПК України, дана справа підсудна Ірпінському міському суду Київської області.

Пунктом 4 частини 2 статті 187 ЦПК України передбачено, що при постановлені ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи положення ч.3, п.2 ч.4 статті 274 ЦПК України, суддя приходить до висновку, що вищезазначена позовна заява підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Відповідно до вимог п.5 ч.2 ст.187та ч.2 ст.196 ЦПК Українипо справі слід призначити підготовче засідання в межах строків, встановлених діючим законодавством.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Бучанської територіальної громади в особі Бучанської районної ради Київської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Приватний нотаріус Бучанського районного нотаріального округу Київської області Боярчук Оксана Олексіївна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування, припинення режиму спільної сумісної власності майна, визначення розміру часток співвласників.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засіданняна 10 годину 45 хвилин 22 травня 2024 рокув приміщенні Ірпінського міського суду Київської області (Київська область, місто Ірпінь, вулиця Мінеральна, 7).

Повідомити учасників справи про підготовче засідання.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамстатті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог частини 4статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3, 5статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3, 5статті 178 та статті 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам судового процесу, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогамстатей 178-180 ЦПК Українита мають бути подані в строк, визначений в ухвалі.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу разом з ухвалою суду про відкриття провадження копію позовної заяви з доданими до неї копіями документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud1013/та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя О.В. Чернова

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118831014
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —367/2815/24

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні