Ухвала
від 08.05.2024 по справі 203/1016/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1016/21

Провадження № 2/0203/75/2024

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

08 травня 2024 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська, в особі судді Колесніченко О.В., розглянувши заяву представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бразалук Світлани Сергіївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за її участю з розгляду цивільної справи за позовом заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Житлово-комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_1 , треті особи без самостійних вимог щодо предмета спора Дніпропетровська обласна рада, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Зайченко Ірина Анатоліївна, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дажук Марина В`ячеславівна, про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним розпорядження органу приватизації, визнання права комунальної власності та витребування майна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться зазначена цивільна справа.

07 травня 2024 року через підсистему «Електронний суд» представник відповідача ОСОБА_3 надіслала заяву про проведення судового засідання з розгляду зазначеної цивільної справи, яке призначене на 09 травня 2024 року на 10:50 год., в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку «Easycon», у зв`язку із її територіальною віддаленістю від суду, а також у зв`язку із введеним на території України воєнним станом.

Згідно вимог ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно ч.3,4,5ст.212ЦПК України учасникисправи берутьучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду звикористанням власнихтехнічних засобівта електронногоцифрового підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-телекомунікаційнусистему. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України«Про Єдинийдержавний демографічнийреєстр тадокументи,що підтверджуютьгромадянство України,посвідчують особучи їїспеціальний статус»або Державноюсудовою адміністрацієюУкраїни. Ризикитехнічної неможливостіучасті ввідеоконференції позамежами приміщеннясуду,переривання зв`язкутощо несеучасник справи,який подаввідповідну заяву.

Суд також приймає до уваги, що воєнний стан введений на всій території України на підставі Указу Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року з 05 години 30 хвилин того ж дня у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації, продовжений до 13 травня 2024 року, але скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства через це за ч. 2 ст. 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» заборонене.

Дослідивши заяву представника відповідача, матеріали справи, прихожу до висновку про задоволення клопотання останньої щодо її участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon» поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 258-261, 263 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бразалук СвітланиСергіївни пропроведення судовогозасідання врежимі відеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon», задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 09 травня 2024 року на 10:50 год., у цивільній справі за позовом заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Житлово-комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_1 , треті особи без самостійних вимог щодо предмета спора Дніпропетровська обласна рада, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Зайченко Ірина Анатоліївна, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дажук Марина В`ячеславівна, про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним розпорядження органу приватизації, визнання права комунальної власності та витребування майна, в режимівідеоконференції із застосуванням системи відеоконференцзв`язку «Easycon» за участю представника відповідача ОСОБА_3 .

Дозволити представнику відповідача ОСОБА_3 брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи «Easycon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи «Easycon» представнику відповідача ОСОБА_3 необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Копія ухвали негайно надіслати представнику відповідача ОСОБА_3 .

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Колесніченко

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118886422
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про комунальну власність

Судовий реєстр по справі —203/1016/21

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Постанова від 03.03.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні