Ухвала
від 09.05.2024 по справі 203/1016/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1016/21

Провадження № 2/0203/75/2024

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

09 травня 2024 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Колесніченко О.В.,

за участі секретаря Погрібного О.Ю.,

прокурора Лейченко О.В. ,

представника позивача (ДМР) Марінеска А.В.,

представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі в загальному провадженні клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про витребування доказів у цивільній справі за позовом заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_4 , Комунального підприємства «Житлово-комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог щодо предмета спора - Дніпропетровська обласна рада, про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним розпорядження органу приватизації, визнання права комунальної власності та витребування майна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська перебуває зазначена цивільна справа.

09 травня 2024 року представник відповідача ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотала про витребування доказів, а саме:

1) у Приватного нотаріуса ДМНО Зайченко І.А. копії документів реєстраційної справи щодо державної реєстрації прав, проведеної 26.04.2018, про державну реєстрацію права комунальної власності комунального підприємства «Житлово - комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради (ЄДРПОУ - 013355550) на квартиру АДРЕСА_1 ;

2) у Комунального підприємства «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» ДМР копію всієї інвентарної справи на будинок АДРЕСА_2 ;

3) у Комунального підприємства «Житлово - комунальна Контора» ДОР копію Ордеру на квартиру АДРЕСА_1 , копії документів щодо повноважень керівника Комунального підприємства «Житлово - комунальна Контора» Дніпропетровської обласної ради (код ЄДРПОУ 01355550, Україна, м. Дніпро, вул. Троїцька, буд. 20 А) в галузі приватизації, надання до компетентних установ Декларацій по готовність об`єктів до експлуатації, видачі свідоцтв про право власності громадянам з підстав приватизації, видачі розпоряджень, як органом приватизації, копію рішення Дніпропетровської обласної ради від 09.12.2005 року № 687 - 29/IV;

4) у Центру надання адміністративних послуг м. Дніпра відділ «Правобережний» (вул. Марії Кюрі, 5, м. Дніпро) - в копіях документи, які були підставою для вселення в житлове приміщення ( АДРЕСА_2 .

Прокурор та представник позивача ДМР Марінеску А.В. в судовому засіданні не заперечували проти клопотання представника відповідача, однак заперечували проти клопотання в частині витребування документів у КП «ДМБТІ» ДМР копії всієї інвентаризаційної справи на будинок АДРЕСА_2 , оскільки такі документи можуть стосуватися інших осіб та в цих документах можуть міститися персональні дані осіб, що порушуватиме права та інтереси інших осіб, які жодного відношення не мають до цієї справи.

Представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримала клопотання про витребування доказів та наполягала на його задоволенні.

Представник відповідача - КП «Житлово-комунальна контора» ДОР, будучи належним чином повідомленим, у судове засідання не з`явився. Будь-яких заяв або клопотань від нього не надходило.

Представник третьої особи - Дніпровської обласної ради, у судове засідання також не з`явився, від уповноваженого представника Орешиної Т.А. через канцелярію суду надійшло клопотання про розгляд справи за відсутності представника Дніпровської обласної ради.

Третя особа - приватний нотаріус ДМНО Зайченко І.А., будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явилася, через канцелярію суду подала клопотання про розгляд справи за її відсутності.

Третя особа - приватний нотаріус ДМНО Зайченко І.А., будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явилася. Будь-яких заяв або клопотань від неї не надходило.

Вислухавши клопотання представника відповідача, а також думку сторін, а також дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Оскільки зазначені відомості необхідні для всебічного, об`єктивного розгляду справи та у сторони відповідача є певні труднощі з їх наданням в якості доказу на спростування доводів позовних вимог, враховуючи, що матеріали кримінального провадження наразі перебувають, тому суд приходить до висновку про наявність підстав для витребування доказів, з огляду на що клопотання представника відповідача підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 83, 84, 197, 198, 258, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Зайченко І.А. ( АДРЕСА_3 ) та Центру надання адміністративних послуг м. Дніпра (вул. Воскресенська, 9, м. Дніпро) копії документів реєстраційної справи щодо державної реєстрації прав, проведеної 26 квітня 2018 року, про державну реєстрацію права комунальної власності комунального підприємства «Житлово - комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради (ЄДРПОУ - 013355550) на квартиру АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомості - 1542971312101), зокрема:

- рішення виконавчого комітету ДМР, серія та номер 1549, видане 19.06.2003 року, видавник: міський голова Куліченко І.І.;

- розпорядження голови обласної ради, серія та номер 119-з, видане 13.07.2009 року, видавник: голова обласної ради Ю. Вілкул;

- декларація про готовність об`єкта до експлуатації серія та номер: ДП143143040260, видана 23.10.2014 р., видавник - Інспекція державного архітектурно - будівельного контролю у Дніпропетровській області;

- рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) індексний №: 40887932 від 02.05.2018 р.;

- копії документів щодо повноважень керівника Комунального підприємства «Житлово - комунальна Контора» Дніпропетровської обласної ради (код ЄДРПОУ 01355550, Україна, м. Дніпро, вул. Троїцька, буд. 20 А) в галузі приватизації, надання до компетентних установ Декларацій по готовність об`єктів до експлуатації, видачі свідоцтв про право власності громадянам з підстав приватизації, видачі розпоряджень, як органом приватизації.

Витребувати у Комунального підприємства «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» ДМР (вул. Воскресенська, 9, м. Дніпро, 49000, mbti@mbti.dp.ua) копію наявної технічної документації, що міститься в матеріалах інвентаризаційної справи на житловий будинок АДРЕСА_2 щодо квартири АДРЕСА_4 .

Витребувати у Комунального підприємства «Житлово - комунальна Контора» Дніпропетровської обласної ради (вул. Троїцька, буд. 20 А, м. Дніпро) копію ордеру на квартиру АДРЕСА_1 , копії документів щодо повноважень керівника Комунального підприємства «Житлово - комунальна Контора» Дніпропетровської обласної ради (код ЄДРПОУ 01355550, Україна, м. Дніпро, вул. Троїцька, буд. 20 А) в галузі приватизації, надання до компетентних установ Декларацій по готовність об`єктів до експлуатації, видачі свідоцтв про право власності громадянам з підстав приватизації, видачі розпоряджень, як органом приватизації, копію рішення Дніпропетровської обласної ради від 09.12.2005 року № 687 - 29/IV;

Витребувати у Центру надання адміністративних послуг м. Дніпра відділ «Правобережний» (вул. Марії Кюрі, 5, м. Дніпро) копії документів, що були підставою для реєстрації місця проживання ОСОБА_4 в житловому приміщенні по АДРЕСА_5 .

Копії ухвали надіслати учасникам, а також приватному нотаріусу ДМНО Зайченко І.А., ЦНАП м. Дніпра, КП «ДМБТІ» ДМР, КП «ЖКК» ДОР, ЦНАП відділ «Правобережний».

Витребувані документи необхідно надати до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська (49006, м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 59) у строк до 06 червня 2024 року до 12:00 год.

Роз`яснити, що особи, які не мають неможливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Колесніченко

Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118945743
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про комунальну власність

Судовий реєстр по справі —203/1016/21

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Постанова від 03.03.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні