Ухвала
від 10.05.2024 по справі 758/12719/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 758/12719/23

Провадження№2/477/871/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

29 квітня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Полішко В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, третя особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального Гуревіч Олег Миколайович, Шевченківський відділ державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконання та захист прав споживачів,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з позовом, в якому просить визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис, вчинений 28 січня 2020 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічем Олегом Миколайовичем, зареєстрований за № 6782, яким стягнено з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами» заборгованість у сумі 18035,00 грн. Просить звільнити її від сплати судового збору, посилаючись на положення статті 22 ЗУ «Про захист прав споживачів».

Частиною 1 статті 187 ЦПК України визначено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цьогоКодексу. Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача

Відповідно до статей 19, 274 ЦПК України справа підлягає розгляду у порядку спрощеного провадження як малозначна, з огляду на те, що справа незначної складності (пункт 2 частини 6 статті 19 ЦПК України).

Перевіривши виконання вимог статей 175-177 ЦПК України, керуючись статтями 19, 187, 274-275 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, третя особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального Гуревіч Олег Миколайович, Шевченківський відділ державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконання та захист прав споживачів прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити розгляд справи в приміщенні Жовтневого районного суду Миколаївської області у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження 02 липня 2024 року об 11-00 годині з викликом сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України. Крім цього, відповідач у визначений строк має право подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частини 8 статті 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Докази, не подані у встановлений законом, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копію ухвали надіслати особам, що беруть участь у справі.

Копію позовної заяви та доданих документів (крім позивача), надіслати учасникам судового розгляду:

позивачу ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 ;

відповідачу товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, адреса: вул. Стельмаха, 9А, офіс 203, м. Ірпінь Київської області, 08200;

третій особі приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Гуревічову Олегу Миколайовичу, адреса: вул. Михайлівська, 5/6, нежилі приміщення 2 в літері «В», ІІ поверх, м. Київ, 01001;

третій особі Шевченківському відділу державної виконавчої служби у Миколаївському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), адреса: вул. Океанівська, 1а, м. Миколаїв, 54052.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається gt.mk.court.gov.ua/sud1411/pro_sud/info_sud/365574.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Полішко

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118948100
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —758/12719/23

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Постанова від 19.04.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні