Ухвала
від 21.05.2024 по справі 367/1514/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 травня 2024 року

м. Київ

провадження № 22-ц/824/11679/2024

Київський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Євграфової Є. П.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний фонд «ВЕЛТ ІНВЕСТ»,

на рішення Ірпінського міського суду Київської області

від 14 березня 2024 року

у цивільній справі № 367/1514/23 Ірпінського міського суду Київської області

за позовом ОСОБА_1

до Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ВЕЛТ ІНВЕСТ»,

Товариства з обмеженою відповідальністю «СІРІУС ІНВЕСТ ГРУП»

про повернення грошових коштів,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Ірпінського міського суду Київської області від 14 березня 2024 року позов задоволено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний фонд «ВЕЛТ ІНВЕСТ», 03 травня 2024 року через систему «Електронний суд» подало до Київського апеляційного суду апеляційну скаргу.

Відповідно до ч.3. ст. 365 ЦПК України, якщо під час вивчення матеріалів справи суд виявить нерозглянуті зауваження на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами, нерозглянуті письмові зауваження щодо повноти чи неправильності протоколу судового засідання, не вирішене питання про ухвалення додаткового рішення, суд постановляє ухвалу із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути недоліки.

Відповідно до роз`яснень, викладених у п. 9 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24 жовтня 2008 року №12 «Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку» при вирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи не є вичерпним, а суддя-доповідач своєю ухвалою може повернути справу до суду першої інстанції для усунення таких недоліків: справа неналежно оформлена, зокрема відсутні підписи у протоколі чи журналі судового засідання; судове рішення чи протокол судового засідання є нечитабельні; у справі відсутній протокол судового засідання, журнал судового засідання чи технічний запис, справа не підшита, сторінки не пронумеровані, опис документів у справі належним чином не оформлено тощо; не розглянуто зауваження щодо правильності та повноти фіксування судового процесу технічними засобами або письмові зауваження щодо повноти чи правильності протоколу судового засідання; не вирішено питання про ухвалення додаткового рішення тощо.

Дослідивши матеріали справи апеляційний суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 6 ст. 258 ЦПК України у разі проголошення у судовому засіданні тільки вступної та резолютивної частин рішення суд повідомляє, коли буде складено повне рішення.

Відповідно до ч. 7 ст. 256 ЦПК України у разі необхідності в резолютивній частині рішення також вказується про дату складення повного судового рішення.

З матеріалів справи вбачається, що 14 березня 2024 року у судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду (а.с. 39, том 2).

Разом з тим, в резолютивній частині повного тексту судового рішення не вказано дату складення повного судового рішення, натомість зазначається, що «Повний текст судового рішення буде складено протягом 10 днів з дня проголошення вступної та резолютивної частини рішення» (а.с. 40-49, том 2).

Вимоги ухвали Київського апеляційного суду від 08 травня 2024 року про те, що матеріали справи мають містити інформацію про дату складання повного тексту рішення Ірпінського міського суду Київської області від 14 березня 2024 року, залишились без належної уваги суду.

Враховуючи, що відсутність в резолютивній частині оскаржуваного рішення дати складання його повного тексту унеможливлює вирішення питання про поважність причини пропуску строку на апеляційне оскарження, справа підлягає поверненню до Ірпінського міського суду Київської області для належного оформлення з наданням строку для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання справи, а саме: суду необхідно вказати у резолютивній частині повного тексту рішення Ірпінського міського суду Київської області від 14 березня 2024 року дату складення повного судового рішення.

Керуючись ст. 365 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ВЕЛТ ІНВЕСТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІРІУС ІНВЕСТ ГРУП» про повернення грошових коштів, повернути до Ірпінського міського суду Київської області для належного оформлення протягом десяти днів з дня надходження справи до суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є. П. Євграфова

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119177482
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —367/1514/23

Ухвала від 04.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 04.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні