Ухвала
від 10.06.2024 по справі 521/17475/21
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/17475/21

Провадження № 2/521/165/24

У Х В А Л А

10 червня 2024 року місто Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Гуревського В.К.

за секретаря - Федорової А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Одеській області, за участю третіх осіб: Генерального прокурора України, Міністерства внутрішніх справ, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними діями органу досудового розслідування, -

в с т а н о в и в :

В Малиновському районному суді м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Одеській області, за участю третіх осіб: Генерального прокурора України, Міністерства внутрішніх справ, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними діями органу досудового розслідування.

З метою допиту в судому засіданні слідчого ОСОБА_2 судом поставлено питання про участь ОСОБА_2 в судовому засіданні в режимі відеоконференції 26 червня 2024 року о 09.30 годині.

В телефонному режимі ОСОБА_2 просив доручити Святошинському районному суду м. Києва (місцезнаходження: 03148, м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-А, inbox@sv.ki.court.gov.ua) забезпечити проведення відеоконференції за участю ОСОБА_2 з Малиновським районним судом м. Одеси 26 червня 2024 року о 09 годині 30 хвилин.

Учасники справи не заперечували проти проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідності до ст. 212ЦПК України,учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою.Учасник справиподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуне пізнішеніж зап`ять днівдо судовогозасідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно зі ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Таким чином, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому сторін по справі, оскільки вони перебувають на території інших областей України, суд вважає за необхідне провести розгляд справи в режимі відеоконференції.

За даними ВКЗ на призначену дату та час вільною є площадка Святошинського районного суду м. Києва.

Керуючись ст. ст. 19, 212, 175, 177, 447-449 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Забезпечити участь ОСОБА_2 у судовому засіданні 26 червня 2024 року о 09.30 годині в режимі відеоконференції у цивільній справі по позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Одеській області, за участю третіх осіб: Генерального прокурора України, Міністерства внутрішніх справ, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними діями органу досудового розслідування.

Доручити Святошинському районному суду м. Києва (місцезнаходження: 03148, м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-А, inbox@sv.ki.court.gov.ua) забезпечити проведення відеоконференції за участю ОСОБА_2 з Малиновським районним судом м. Одеси 26 червня 2024 року о 09 годині 30 хвилин.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвалу суду надіслати Святошинському районному суду м. Києва, та особі, яка буде брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, для організації її виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.К.Гуревський

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення10.06.2024
Оприлюднено12.06.2024
Номер документу119611639
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду

Судовий реєстр по справі —521/17475/21

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 10.06.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 26.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні