Рішення
від 07.10.2010 по справі 2-670-10
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-670-10

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

7 жовтня 2010 року

Богодухівський районний с уд Харківської області у скл аді головуючої судді КУЗІНОЇ Н. П., за участю секретаря Гера симюк Л.А. розглянувши у відкр итому судовому засіданні в з алі суду в м. Богодухові справ у за позовом ОСОБА_1 до Бог одухівської міської ради, тр еті особи: КП “Богодухівське БТІ”, Яворський Володимир Іванович, Інспекція держав ного архітектурно-будівельн ого контролю в Харківській о бласті “Про визнання права в ласності на самочинне будівн ицтво”, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суд у з позовною заявою в якій про сить визнати за нею право вла сності на самочинно збудован е нерухоме майно: тамбур „О” - площею 2,3 кв.м. , веранду “ М” п лощею 5,9 кв.м. за адресою: АДРЕ СА_1, мотивуючи тим, що їй на п раві приватної власності на підставі договору купівлі - продажу від 25 липня 2008 року нал ежить житловий будинок з гос подарськими будівлями за вищ е зазначеною адресою. Згідно з рішенням виконавчого комі тету Богодухівської міської ради Харківської області № 720 від 15 грудня 2009 року, надано зго ду на збереження та подальше використання самочинно збуд ованого тамбуру та веранди о скільки самочинно збудовані будівлі відповідають архіте ктурним, протипожежним, сані тарним, екологічним нормам, а також дане будівництво не су перечить суспільним інтерес ам та не порушує права інших о сіб.

У 2008 році позивачкою по справ і самовільно, без відповідно го рішення Богодухівської мі ської ради та оформлення тех нічної документації було поб удована нежитлові прибудови - тамбур та веранду на тери торії присадибної земельної ділянки.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з”явилася, але н адала суду заяву про слуханн я справи у її відсутність, на з адоволенні позовних вимог на полягала , просила позов задо вольнити.

Відповідач представник Бо годухівської міської ради, т реті особи: представник КП “Б огодухівського БТІ“, Яворс ький Володимир Іванович в судове засідання не з' явил ися, надали суду заяви про слу хання справи за їхньої відсу тності. Проти задоволення по зову не заперечують.

Представник третьої особи - Інспекції державного архіт ектурно - будівельного контр олю в Харківській області в с удове засідання не з'явився, п ро час та місце судового засі дання був повідомлений належ ним чином, що підтверджуєтьс я відповідною розпискою. Над ав клопотання про слухання с прави за його відсутності та пояснення по справі, із зміст у яких заперечень проти задо волення позову не вбачається .

Суд, дослідивши матеріали с прави, вважає, що позов підляг ає задоволенню, так як відпов ідно до ч. 5 ст. 376 Цивільного Код ексу України "На вимогу власн ика (користувача) земельної д ілянки суд може визнати за ни м право власності на нерухом е майно, яке самочинно збудов ане на ній, якщо це не порушує права інших осіб".

Судом встановлено, що житло вий будинок по АДРЕСА_1 на лежить на підставі договору купівлі - продажу від 05 липня 2008 року, ОСОБА_1 .

Згідно Державного акту на п раво власності на земельну д ілянку, серії ЯИ № 758032 від 08 черв ня 2010 року, ОСОБА_1 , яка прож иває АДРЕСА_1, є власником земельної ділянки площею 0,1198 га., яка розташована за вище з азначеною адресою.

На підставі рішення № 720 вико навчого комітету Богодухівс ької міської ради від 15 грудн я 2009 року надано згоду на збере ження та подальше використан ня самочинно збудованого там буру та веранди по АДРЕСА_1 , оскільки при будівництві бу ли витримані вимоги архітект урних, протипожежних, саніта рних, екологічних норм, а тако ж дане самовільне будівництв о не суперечить суспільним і нтересам та не порушує права інших осіб.

У 2008 році позивачкою самовіл ьно, без відповідного рішенн я Богодухівської міської рад и та оформлення технічної до кументації була побудована: не житлові прибудови - тамбур та веранду на території прис адибної земельної ділянки.

Технічний паспорт на садиб ний (індивідуальний) будинок , що розташований по АДРЕСА _1 виданий на ім' я ОСОБА_1 .

Відповідно до повідомленн я КП "Богодухівське бюро техн ічної інвентаризації" № 202 від 12 серпня 2009 року, по АДРЕСА_1 самочинно збудовано: тамбур літ „О” - 2008 року, веранда літ . “ М” - 2008 року.

Відповідно до технічного в исновку в результаті обстеже ння, було встановлено, що техн ічний стан самочинно побудов аного тамбуру та веранди заб езпечує надійну та безаварій ну експлуатацію.

Відповідно до п. 3, 4 ст. 375, ч. 5 ст. 376 ЦК України на вимогу власни ка (користувача) земельної ді лянки суд може визнати за ним право власності на нерухоме майно, яке самочинно збудова не на ній, якщо це не порушує п рава інших осіб, за умови доде ржання архітектурних, будіве льних , санітарних, еколог ічних та інших норм і правил.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 3, 15, 30, 62, 107, 109 ЦПК Укра їни, ст.ст. 375, 376 ЦК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Бого духівської міської ради, тре ті особи: КП “Богодухівське Б ТІ”, Яворський Володимир Ів анович, Інспекція державно го архітектурно-будівельног о контролю в Харківській обл асті “Про визнання права вла сності на самочинне будівниц тво” - задовольнити.

Визнати право власно сті за ОСОБА_1 на самочинн о збудоване нерухоме майно: т амбур літ „О” - 2008 р. та веранд у літ. “ М” - 2008 року за адресою : АДРЕСА_1.

Рішення може бути оскар жено в Харківський апеляційн ий суд через Богодухівський районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення .

СУДДЯ:

Копію рішення отримали :

Позивач :

Відповідач:

Треті особи :

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.10.2010
Оприлюднено04.11.2010
Номер документу11972318
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-670-10

Ухвала від 07.07.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В.Г.

Ухвала від 25.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В.Г.

Рішення від 14.07.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В.Г.

Рішення від 07.10.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Рішення від 07.10.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Галущенко Юлія Андріївна

Ухвала від 01.12.2010

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Ковтуненко Олеся Володимирівна

Ухвала від 06.08.2010

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов Віталій Васильович

Рішення від 07.10.2010

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Кузіна Надія Петрівна

Ухвала від 13.10.2010

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні