Ухвала
від 22.07.2024 по справі 2-170/09
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-170/09 Провадження № 6/395/44/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про оголошення в розшук боржника

22 липня 2024 року м. Новомиргород

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого - судді Забуранного Р.А.

при секретарі Притулі О. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Новомиргороді подання державного виконавця Новомиргородського відділу Державної виконавчої служби у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Печоріної Л.В. про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

Державний виконавець Новомиргородського відділу Державної виконавчої служби у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Печоріна Л.В. звернулася до суду з поданням про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 .

В обґрунтування подання державний виконавець зазначає, що на виконанні у Новомиргородському ВДВС у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) перебуває виконавчий лист №2-170 від 28.05.2009 року, що видав Новомиргородський районний суд Кіровоградської області про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на користь ОСОБА_2 .

Згідно відмітки у виконавчому документі встановлено, що боржник проживає у АДРЕСА_1 .

Заборгованість станом на 01.07.2024 року становить 284317,39 гривень.

Відповідно до ч. 1 ст.438ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Статтею 36 Закону України «Про виконавче провадження»зазначено, що у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника- фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. Розшук боржника - юридичної особи, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.

В силу ч. 1ст. 18Закону України «Про виконавче провадження», виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд вважає, що у задоволенні подання слід відмовити, оскільки в обґрунтування подання про оголошення розшуку боржника суду не надано достатніх і достовірних доказів про відсутність відомостей щодо місця проживання, перебування чи місцезнаходження фізичної особи боржника, тобто державним виконавцем не доведено, що ним здійснено всі можливі процесуальні дії для отримання інформації про боржника та його місцезнаходження, а саме відсутні відповідні запити державного виконавця та відповіді на них до органів Національної Поліції, Державної міграційної служби України, Пенсійного фонду України, Державної прикордонної служби України, Державної податкової служби України.

Також відсутні відомості про те, що боржнику відомо про відкриття виконавчого провадження.

Інших доводів для оголошення розшуку боржника державним виконавцем не наведено.

Керуючись ст. ст.260-261,353,438, ЦПК України, п. 15 п. п. 15.5 ч. 1 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання державного виконавця Новомиргородського відділу Державної виконавчої служби у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Печоріної Л.В. про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Суддя: Р. А. Забуранний

СудНовомиргородський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.07.2024
Оприлюднено24.07.2024
Номер документу120521342
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-170/09

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 25.11.2016

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 06.07.2009

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Шумейко М. Т.

Ухвала від 13.07.2009

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Шумейко М. Т.

Рішення від 18.05.2009

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Волошко Т.П.

Рішення від 20.07.2009

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Васалатій К. А.

Ухвала від 30.03.2009

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н.Ф.

Ухвала від 04.06.2009

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Науменко М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні