Ухвала
від 06.08.2024 по справі 945/1856/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 945/1856/24

Провадження № 2/945/1026/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

06 серпня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області Павленко І.В., перевіривши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКППНОМЕР_1 ) до Приватного підприємства фірми «Інтер-В» (Миколаївська область, м. Миколаїв, пр. Леніна, буд. 107, кв. 229, код ЄДРПОУ 19297304) про витребування майна з незаконного володіння, скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИЛА:

02 серпня 2024 року ОСОБА_1 (далі - позивач), через свого представника - адвоката Медюка Олега Олександровича в системі «Електронний суд» звернулася в Миколаївський районний суд Миколаївської області з позовом до Приватного підприємства фірми «Інтер-В» (далі - відповідач) про витребування майна з незаконного володіння, скасування державної реєстрації.

Позовна заява відповідає вимогамст. 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви не вбачається.

Позовна заява підсудна Миколаївському районному суду Миколаївської області.

З урахуванням викладеного,враховуючи значення справи для сторін, обсяг та характер доказів у справі, суд приходить до висновку, що позовну заяву слід прийняти до розгляду в порядку загального позовного провадження та відкрити провадження у справі.

У позовній заяві представник позивача ОСОБА_2 просить витребувати у відповідача документи, а саме: оригінал довіреності, якою ОСОБА_1 уповноважувала ОСОБА_3 бути її представником з усіх питань щодо земельних ділянок з кадастровим номером № 4824286000:02:000:0068 та з кадастровим номером 4824286000:01:000:0031, була передана директору ППФ «Інтер-В» Кучеренко В.П.; оригінал Додаткової угоди № 1 від 22.08.2023 року до договору оренди землі від 08.09.2016 року земельних ділянок з кадастровим номером № 4824286000:02:000:0068 та з кадастровим номером 4824286000:01:000:0031.

Згідно зч.3ст.177Цивільного процесуальногокодексу Україниу разінеобхідності допозовної заявидодаються клопотаннята заявипозивача прозвільнення (відстрочення,зменшення)від сплатисудового збору,про призначенняекспертизи,витребування доказівтощо.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

З тексту позовної заяви, а також доданих до неї документів, не вбачається, що позивачем проводилися заходи самостійного отримання доказів у Приватного підприємства фірми «Інтер-В», не зазначено причин неможливості самостійного отримання цих доказів.

З огляду на те, що позивачем у заяві не зазначено про вжиті ним заходи для отримання доказів самостійно, доказів вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання доказів, а також ненадання позивачем таких доказів до заяви, суд вважає клопотання про витребування доказів у Приватного підприємствафірми «Інтер-В» необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Згідно з п. 7 ч. 2 ст.187 ЦПК України,про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Керуючисьст. ст.84,175,177,187ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства фірми «Інтер-В» про витребування майна з незаконного володіння, скасування державної реєстрації.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання, яке відбудеться 05вересня 2024року об11годині 00хвилин у приміщенні Миколаївського районного суду Миколаївської області за адресою: м. Миколаїв, вул. Веселинівська, 43.

Запропонувати:

- відповідачу Приватному підприємству фірми «Інтер-В» протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення цієї ухвали подати відзив на позов;

- позивачу ОСОБА_1 , у разі надходження від відповідача Приватного підприємства фірми «Інтер-В» відзиву на позов, подати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву.

У разі надходження від позивача ОСОБА_1 відповіді на відзив, роз`яснити відповідачу Приватному підприємству фірми «Інтер-В» право подати заперечення не пізніше ніж за п`ять днів до початку розгляду справи по суті.

Клопотання представника позивача про витребування доказів у Приватного підприємствафірми «Інтер-В» - залишити без задоволення.

Веб-адреса сторінки Миколаївського районного суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - mk.mk.court.gov.ua, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І. В. Павленко

СудМиколаївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення06.08.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120832974
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —945/1856/24

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Павленко І. В.

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Павленко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні