Ухвала
від 29.10.2010 по справі 16/29-10-814
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

"29" жовтня 2010 р. Справа № 16/29-10-814

Господарський суд Одес ької області у складі:

Судді - Желєзної С.П.

Секретаря судових засідан ь - Скоробрух Т.В.

За участю представників ст орін:

Від позивача: не з ' явився;

Від відповідачів:

- підприємства „Орловськи й завод” у виді товариства з о бмеженою відповідальністю: не з' явився;

- товариства з обмеженою ві дповідальністю „Керуюча ком панія „Анастасія”: не з' я вився;

- товариства з обмеженою ві дповідальністю „Керуюча ком панія „Вікторія”: не з' яв ився;

- гр. ОСОБА_2: не з' яви вся;

- гр. ОСОБА_3: не з' яви вся;

Від третьої особи: не з' явився;

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а позовом гр.. ОСОБА_4 до під приємства „Орловський завод ” у виді товариства з обмежен ою відповідальністю, товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Керуюча компанія „Анас тасія”, товариства з обмежен ою відповідальністю „Керуюч а компанія „Вікторія”, гр. О СОБА_2, гр. ОСОБА_3, за участю третьої особи, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні від повідача гр. ОСОБА_5 про ви знання недійсним рішення, ви знання учасником товариств а, визнання права власності т а визнання недійсним договор у, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 22.02.2010 р. гос подарським судом Одеської об ласті було порушено провадже ння по справі № 16 / 29 - 10 - 814 за по зовом гр.. ОСОБА_4 до підпри ємства „Орловський завод” у виді товариства з обмеженою відповідальністю про визна ння недійсним рішення загаль них зборів учасників (заснов ників) підприємства „Орловсь кий завод” у виді товариства з обмеженою відповідальніст ю про виключення позивача зі складу учасників вказаного товариства, визнання позивач а учасником підприємства „Ор ловський завод” у виді товар иства з обмеженою відповідал ьністю та визнання права вла сності позивача на частку у с татутному фонді та майні під приємства „Орловський завод ” у виді товариства з обмежен ою відповідальністю у розмір і 25%. В обґрунтування позовних вимог позивач посилається н а те, що при виключені позивач а зі складу учасників товари ства йому не було сплачено ва ртість його частки у статутн ому фонді. Крім того позивач п осилається також на неправо мірність дій представника по зивача ОСОБА_6 щодо відчуж ення частки гр.. ОСОБА_4 у с татутному фонді підприємств а „Орловський завод” у виді т овариства з обмеженою відпов ідальністю, який діяв всупер еч інтересам довірителя.

Ухвалою від 10.03.2010 р. господарс ьким судом Одеської області до участі у даній справі в як ості третьої особи, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору, на стороні відпо відача було залучено гр. ОС ОБА_5, як учасника підприємс тва „Орловський завод” у вид і товариства з обмеженою від повідальністю.

Крім того, ухвалою від 29.03.2010р. д о участі у справі № 16 / 29 - 10 - 814 в якості інших відповідачів б ули залучені товариство з об меженою відповідальністю „К еруюча компанія „Анастасія” , товариство з обмеженою відп овідальністю „Керуюча компа нія „Вікторія”, гр. ОСОБА_2 , гр.. ОСОБА_3.

Під час розгляду справи поз ивачем позовні вимоги декіль ка разів уточнювалися. Згідн о з останньою редакцією позо вних вимог, викладеною в уточ неній позовній заяві, надані й у судовому засіданні 09.04.2010р., п озивач просить суд визнати н едійсним рішення загальних з борів учасників (засновників ) підприємства „Орловський з авод” у виді товариства з обм еженою відповідальністю пр о виключення позивача зі скл аду учасників вказаного това риства, прийнятого згідно з п ротоколом № 12 від 03.12.2007р., визнати позивача учасником підприєм ства „Орловський завод” у ви ді товариства з обмеженою ві дповідальністю та визнати пр аво власності позивача на ча стку у статутному фонді та ма йні підприємства „Орловськи й завод” у виді товариства з о бмеженою відповідальністю, в изнати недійсним договір куп івлі-продажу частки статутно го фонду та майна підприємст ва „Орловський завод” у виді товариства з обмеженою відп овідальністю, укладений 17.09.2009р . між товариством з обмеженою відповідальністю „Керуюча к омпанія „Анастасія”, товарис твом з обмеженою відповідаль ністю „Керуюча компанія „Вік торія” з одного боку та гр. О СОБА_2, гр.. ОСОБА_3 - з інш ого, визнати недійсним догов ір купівлі-продажу частки ст атутного фонду та майна підп риємства „Орловський завод” у виді товариства з обмежено ю відповідальністю, укладени й 20.10.2009р. між товариством з обме женою відповідальністю „Кер уюча компанія „Анастасія”, т овариством з обмеженою відпо відальністю „Керуюча компан ія „Вікторія” та гр. ОСОБА_2 , визнати недійсним договір к упівлі-продажу частки статут ного фонду та майна підприєм ства „Орловський завод” у ви ді товариства з обмеженою ві дповідальністю, укладений 20.10 .2009р. між товариством з обмежен ою відповідальністю „Керуюч а компанія „Анастасія”, това риством з обмеженою відповід альністю „Керуюча компанія „ Вікторія” та гр. ОСОБА_3.

В обґрунтування позовних в имог позивачем були висунуті доводи про перебування під ч ас підписання 12.09.2007р. заяви про виключення ОСОБА_4 зі скла ду засновників підприємства „Орловський завод” у виді то вариства з обмеженою відпові дальністю та видачі ОСОБА _6 довіреності від 12.09.2007р. у ста ні, який виключав можливість позивача усвідомлювати сво ї дії.

Приймаючи до уваги ті обста вини, що вирішення господарс ького спору, який виник між ст оронами по справі № 16 / 29 - 10 - 814, пов' язане з встановленням особливостей психічної діял ьності та їх проявів в поведі нці позивача під час підписа ння ним заяви від 12.09.2007р. та дові реності від 12.09.2007р., а також з' я суванням питання щодо наявно сті у ОСОБА_4 психічного з ахворювання, яке позбавило о станнього можливості усвідо млювати значення своїх дій т а керувати ними під час підпи сання ним заяви від 12.09.2007р. та до віреності від 12.09.2007р., а також бе ручи до уваги те, що для виріше ння даних питань, які мають су ттєве значення для правильно го та об' єктивного вирішенн я спору по справі № 16 / 29 - 10 - 814, н еобхідні спеціальні знання у сфері психології та психіат рії, господарським судом Оде ської області ухвалою від 18.08.20 10р. було призначено комплексн у стаціонарну психолого-псих іатричну судову експертизу по даній справі, у зв' язку з ч им провадження у справі було зупинено.

07.10.2010р. до господарського суд у Одеської області надійшов лист з Одеської обласної клі нічної психіатричної лікарн і № 1 про повернення матеріалі в справи № 16 / 29 - 10 - 814 до господ арського суду Одеської облас ті та непроведення призначен ої по даній справі комплексн ої стаціонарної психолого-пс ихіатричної судової експерт изи в зв' язку з неявкою г р.. ОСОБА_4 на обстеження.

Приймаючи до уваги надход ження до господарського суду листа з Одеської обласної кл інічної психіатричної лікар ні № 1 про неможливість провед ення призначеної по дан ій справі комплексної стаціо нарної психолого-психіатрич ної судової експертизи, госп одарським судом Одеської обл асті згідно з ухвалою від 21.10.2010р . провадження у даній справі б уло поновлено.

При цьому, зважаючи на те, щ о вирішення позову по суті бе зпосередньо пов' язане із з' ясуванням питання щодо наявн ості у ОСОБА_4 психічного захворювання, яке, за твердже нням останнього, позбавило й ого можливості усвідомлюват и значення своїх дій та керув ати ними під час підписання н им заяви від 12.09.2007р. та довірено сті від 12.09.2007р., для чого судом бу ло призначено комплексну ста ціонарну психолого-психіатр ичну судову експертизу, від участі у проведенні якої поз ивач ухилився, ухвалою від 21.10 .2010р. господарським судом Одес ької області явку представни ків сторін та, передусім, поз ивача, було визнано обов'язко вою.

Гр.. ОСОБА_4 був належним чином повідомлений про час т а місце судового розгляду, пр о що свідчить повідомлення п ро вручення поштового підпра влення, але в порушення вимог господарського суду ані поз ивач ані його представник у с удове засідання, призначене господарським судом на 29.10.2010р. не з' явився. Жодних пояснен ь стосовно ухилення від учас ті у судовому процесі та від п роведення призначеної судом експертизи позивач не надав .

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК Україн и, господарський суд залишає позов без розгляду, якщо пози вач без поважних причин не по дав витребувані господарськ им судом матеріали, необхідн і для вирішення спору, або п редставник позивача не з' яв ився на виклик у засідання го сподарського суду і його нез ' явлення перешкоджає виріш енню спору.

Враховуючи викладене, у зв' язку з нез' явленням в судов е засідання представника поз ивача, що перешкоджає виріше нню даного спору по суті, а так ож за відсутністю будь-яких о бґрунтованих та доведених кл опотань, пояснень з боку оста ннього щодо причин його ухил ення від участі у судовому пр оцесі, суд доходить висновку про неможливість розгляду с прави № 16 / 29 - 10 - 814 по суті заявлених позовних в имог з прийняттям відповідн ого судового рішення. У зв' я зку з чим, у суду наявні підста ви для залишення позову гр.. ОСОБА_4 без розгляду відпов ідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК Укр аїни.

При цьому, суд звертає увагу позивача на те, що після усуне ння обставин, що зумовили зал ишення позову без розгляду, п озивач має право знову зверн утись з ним до суду в загально му порядку.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 81, 86 Г ПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Позов залишити без розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 81, ст . ст. 106, 111-13 ГПК України ухвалу про залишення позову без розгля ду може бути оскаржено в апел яційному та касаційному поря дку.

Суддя

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.10.2010
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу12089572
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/29-10-814

Постанова від 09.12.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 29.10.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 21.10.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 18.08.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 18.08.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 11.08.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні