Ухвала
від 09.08.2024 по справі 2-9009/10
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 2-9009/10

Провадження № 4-с/643/40/24

УХВАЛА

про залишення скарги без руху

09.08.2024 м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Новіченко Н.В., розглянувши

скаргу ОСОБА_1

на бездіяльність державного виконавця Салтівського відділу державної виконавчої служби у м. Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції під час виконання рішення Московського районного суду м. Харкова від 12.11.2010 року у справі № 2-9009/2010

за позовом Публічного акціонерного товариства «ВТБ банк»

до 1. ОСОБА_1

2. ОСОБА_2

3. ОСОБА_3

4. ОСОБА_4

5. ОСОБА_5

про стягнення боргу,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі скаржник) в особі представника ОСОБА_6 звернувся до Московського районного суду м. Харкова зі скаргою на бездіяльність Салтівського відділу державної виконавчої служби у м. Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції під час виконання рішення Московського районного суду м. Харкова від 12.11.2010 року у справі № 2-9009/2010 за позовом Публічного акціонерного товариства «ВТБ банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про стягнення боргу.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.08.2024 для розгляду вищевказаної скарги було визначено суддю Новіченко Н.В.

Розглянувши подану скаргу, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст.55Конституції України права і свободи людини і громадянина захищаються судом.

Згідно з ч. 1 ст.4Цивільного процесуальногокодексу України (далі - ЦПК України) кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Реалізація особою права на звернення до суду здійснюється шляхом дотримання визначеної процесуальним законом процедури (порядку) захисту порушених прав, яка передбачає виконання чітких та передбачуваних вимог ЦПК України щодо форми, змісту позовної заяви, документів, які додаються до неї.

Згідно з п. 13 Постанови Пленуму Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 6 від 07.02.2014 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах» скарга має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України.

Згідно з положеннями ч. 9 ст.10ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Суд, вивчивши матеріали скарги дійшов висновку, що її подано з порушенням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Так, згідно з ч. 1 ст.175ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Однак скаржником у поданій скарзі не зазначено відомостей про всіх учасників справи, зокрема, стягувача.

Крім того,відповідно доч.1ст.177ЦПК Українипозивач повинендодати допозовної заявиїї копіїта копіївсіх документів,що додаютьсядо неї,відповідно докількості відповідачіві третіхосіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу, тоді як докази направлення копії скарги з додатками до неї документами стягувачу відсутні.

Судом встановлено, що скарга була надіслана лише державному виконавцю Салтівського відділудержавної виконавчоїслужби ум.Харкові Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції, тодіяк докази направлення копіїскарги здоданими донеї документами стягувачувідсутні.

А відтак, відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 175, 177,185,260,261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Скаргу ОСОБА_1 - залишити без руху.

2.Встановити скаржнику строк для усунення недоліків - 10 днів з дня вручення даної ухвали про залишення скарги без руху.

3.Встановити скаржнику спосіб усунення недоліків шляхом подання уточненої скарги із зазначенням відомостей про всіх учасників справи (зокрема стягувача), а також подання до суду доказів направлення стягувачу копії скарги з доданими до неї документами.

4.Роз`яснити скаржнику, якщо він відповідно до ухвали суду у встановлений строк не усуне зазначені недоліки скарги, вона вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

5.Відповідно до ст. 261 ЦПК України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Новіченко

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення09.08.2024
Оприлюднено12.08.2024
Номер документу120921281
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-9009/10

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Олійник О. О.

Ухвала від 16.08.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Новіченко Н. В.

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Олійник О. О.

Ухвала від 09.08.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Новіченко Н. В.

Ухвала від 15.11.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Рішення від 19.08.2010

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Ромахов В. І.

Ухвала від 03.02.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Махіборода Н. О.

Рішення від 13.12.2010

Цивільне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Андреєва Ольга Миколаївна

Рішення від 05.10.2010

Цивільне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Машкіна Наталя Василівна

Рішення від 20.09.2010

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Вайновський Артур Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні