Ухвала
від 06.09.2024 по справі 460/27538/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

06 вересня 2024 року м. Рівне№460/27538/23

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дорошенко Н.О., за участю секретаря судового засідання Войтюк К.О. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: ОСОБА_1 , представник Карпович А.П.

відповідача: представник Курганська О.В.

третьої особи на стороні відповідача: представник не прибув,

у підготовчому засіданні по адміністративній справі за позовом

ОСОБА_1 до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури провизнання протиправними та скасування рішень,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Рівненського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа № 460/27538/23 за позовом ОСОБА_1 до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури про визнання протиправними та скасування рішень.

Ухвалою від 12.07.2024 суд перейшов до розгляду справи №460/27538/23 за правилами загального позовного провадження та призначив у справі підготовче засідання.

Відповідно до приписів статті 173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті (ч. 2).

Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду (ч. 4).

В підготовчих засіданнях 29.07.2024, 28.08.2024, 06.09.2024 судом вирішено всі питання підготовчого засідання відповідно до ч. 2 ст. 180 КАС України, остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, з`ясовано позовні вимоги та заперечення проти позовних вимог, визначено склад учасників справи, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, вирішено всі заявлені учасниками справи заяви та клопотання щодо зібрання доказів, встановлено порядок з`ясування обставин у справі та дослідження доказів, з приводу чого постановлено відповідні ухвали суду. Забезпечено участь сторони позивача та третьої особи в судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Крім цього, в підготовчому засіданні 06.09.2024 представник відповідача заявила клопотання про долучення додаткових доказів. Водночас позивач та представник позивача заявили клопотання про зловживання відповідачем процесуальними правами та застосування заходів процесуального примусу у зв`язку з поданням відповідачем клопотання, яке раніше було вирішене судом.

Разом тим, в судовому засіданні було встановлено, що надані відповідачем докази не стосуються предмета доказування в цій судовій справі, а стосуються інших рішень відповідача, які в цій справі не є спірними, у зв`язку з чим протокольною ухвалою суд відмовив в задоволенні клопотання про долучення додаткових доказів та повернув надані докази представнику відповідача.

З огляду на наведене, підстави для задоволення клопотання сторони позивача про зловживання відповідачем процесуальними правами відсутні.

В підготовчому засіданні 06.09.2024 позивач, представники позивача та відповідача вказали, що інших клопотань, які підлягають вирішенню в підготовчому засіданні, вони не мають та вважають можливим призначити справу до судового розгляду по суті.

Таким чином, всі підготовчі дії виконані в повному обсязі, у строк, встановлений процесуальним законом, а тому суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З дотриманням ч. 5 ст. 183 КАС України суд з`ясував думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті, однак сторони не дійшли спільної думки щодо дати судового засідання.

Керуючись статтями 173, 180-181, 183, 241, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання позивача про зловживання відповідачем процесуальними правами відмовити.

Закрити підготовче провадження у справі.

Розгляд справи по суті призначити у відкритому судовому засіданні на "27" вересня 2024 р. о 09:30 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Н.О. Дорошенко

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2024
Оприлюднено09.09.2024
Номер документу121443400
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби, з них

Судовий реєстр по справі —460/27538/23

Ухвала від 13.09.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.Р. Гресько

Ухвала від 12.09.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 06.09.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 06.09.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 05.09.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 03.09.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 28.08.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 28.08.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 07.08.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 06.08.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні