Ухвала
від 19.09.2024 по справі 210/1456/24
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №210/1456/24 провадження № 2/403/298/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справидо судовогорозгляду посуті

19 вересня 2024 року с-ще Устинівка

Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Атаманової С.Ю.,

при секретарі судового засідання Руссу В.І.,

з участю:

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в с-щі Устинівка в режимі відеоконференції в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Устинівського районного суду Кіровоградської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Устинівської селищноїради Кіровоградськійобласті про: 1) встановлення факту належності матері позивача - ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , державного акта на право приватної власності на землю серія ІV-КР №006922, виданого на земельну ділянку площею 3,97 га, кадастровий номер: 3525884400:02:000:0478; та 2) визнання за позивачем права власності на зазначену вище земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом після смерті матері ОСОБА_2 ..

Підготовче засідання, за відсутності підстав для відкладення підготовчого засідання, визначених ч.2 ст.223 ЦПК України, проведено без участі представника відповідача, повідомленого про дату, час та місце його проведення належним чином в порядкуст.128 ЦПК України.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Ухвалою судді Устинівського районного суду Кіровоградської області від 17 червня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду за правилами загального позовного провадження; призначено підготовче засідання та надано відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії даної ухвали.

Ухвалою суду від 20 серпня 2024 року задоволено клопотання позивача ОСОБА_1 про заміну первісного відповідача Головного управлінняДержгеокадастру уКіровоградській області на належного відповідача Устинівську селищну раду Кропивницького району Кіровоградської області та витребувано від приватного нотаріуса Кропивницького районного нотаріального округу Кіровоградської області Трутня О.Я. копію спадкової справи за номером у спадковому реєстрі: 64725188 (номер у нотаріуса: 157-2019), заведеної 11 вересня 2019 року, після смерті ОСОБА_2 ..

Судом встановлено, що станом на 19 вересня 2024 року копія спадкової справи за номером у спадковому реєстрі: 64725188 (номер у нотаріуса: 157-2019) до майна померлої ОСОБА_2 з об`єктивних причин, незалежних від приватного нотаріуса Трутня О.А., до суду подана не була.

Станом на 19 вересня 2024 року відзиву на позовну заяву відповідачем Устинівською селищною радою Кропивницького району Кіровоградської області до суду подано не було.

Вирішуючи питання про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд приходить до наступного висновку.

За змістом ч.1 ст.189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

З огляду на викладене, відповідно до приписів ч.2 ст.197 ЦПК України, в підготовчому засіданні з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті судом: встановлена відсутність підстав для відводів, відсутність у сторін по справі наміру укласти мирову угоду та провести врегулювання спору за участі судді за відсутності відповідних заяв сторін по справі; з`ясовано обсяг доказів, наданих позивачем, на які вона посилається у позові як на підставу своїх вимог; замінено первісного відповідача Головне управлінняДержгеокадастру уКіровоградській області наналежного відповідачаУстинівську селищнураду Кропивницькогорайону Кіровоградськоїобласті;витребувано копіюспадкової справина майнопомерлої ОСОБА_2 ; з`ясовано про відсутність в учасників судового процесу інших заяв та клопотань; визначено дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті; встановлено порядок з`ясування обставин справи та порядок дослідження доказів під час розгляду справи по суті (заслухати вступне слово учасників справи, які з`являться в судове засідання для участі у розгляді цивільної справи по суті; ознайомитись з поясненнями, викладеними в заяві по суті справи (позовній заяві), дослідити письмові докази)); з`ясовано розмір судових витрат, які складаються зі сплаченого позивачем при подачі позову до суду судового збору.

Питання про встановлення строків для подання позивачем ОСОБА_2 відповіді на відзив, а відповідачем заперечень на відповідь на відзив судом в підготовчому засіданні не вирішується, оскільки відповідачем Устинівською селищноюрадою Кропивницькогорайону Кіровоградськоїобласті згідно положень ст.178 ЦПК України відзив у встановлений судом строк поданий не був.

Згідно положень п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, виконавши завдання підготовчого провадження, суд, приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті на узгоджені з позивачем дату і час.

Керуючись ст.ст.12, 13, 189, 197, 200, 258, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

1.Витребувати від приватного нотаріуса Кропивницького районного нотаріального округу Кіровоградської області Трутня Олександра Яковича копію спадкової справи за номером у спадковому реєстрі: 64725188 (номер у нотаріуса: 157-2019), заведеної 11 вересня 2019 року, після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити приватному нотаріусу, що відповідно до вимогст.84 ЦПК України особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Витребуваний письмовий доказ направити безпосередньо до суду в строкдо 01 листопада 2024 року включно.

Роз`яснити приватному нотаріусу Трутню О.Я., що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлений судом строк, він зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення копії даної ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати доказ, витребуваний судом, а також за неподання такого доказу з причин, визнаних судом неповажними, судом можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ч.1 ст.148 ЦПК України, а саме: стягнення у дохід державного бюджету штрафу від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за неподання витребуваного судом доказу без поважних причин або за неповідомлення про неможливість подати такий доказ.

Притягнення винної особи до відповідальності не звільняє її від обов`язку подати витребуваний судом доказ.

Копію ухвалидля виконання пункту 1 її резолютивної частининаправити приватному нотаріусу Трутню О.Я..

2.Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом.

3.Призначити судове засідання для розгляду справи по суті за правилами загального позовного провадження на 08 листопада 2024 року о 11 год. 00 хв. в залі судових засідань Устинівського районного суду Кіровоградської області (адреса місцезнаходження: вул.О.Мазуренка, буд.№42 с-ще Устинівка Кропивницького району Кіровоградської області), про що повідомити учасників справи в порядку, визначеному ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на судове рішення.

Суддя С.Ю.Атаманова

СудУстинівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення19.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121739399
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —210/1456/24

Ухвала від 19.09.2024

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 20.08.2024

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 17.07.2024

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні