Ухвала
від 04.11.2010 по справі 10-469/2010
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД Ч ЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 10-469/2010 Головуючий по 1 інстанції:

Євтушенко П.М. Категорія ст.155, 165-2 КПК Украї ни Доповідач в апеляційній

інстанції: Єльцов В .О.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

“04” листопада 2010 р. Колег ія суддів судової палати в кр имінальних справах апеляцій ного суду Черкаської області в складі:

головуючого Єльцова В.О., суддів Поєдинка І.А., Охріменка І.К. за участю прокурора Пасічного С.О. захисника ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си матеріали подання за апел яцією захисника ОСОБА_7 в інтересах ОСОБА_8 на поста нову судді Соснівського райо нного суду м. Черкаси від 15 жов тня 2010 року, якою задоволено по дання слідчого в ОВС СУ УМВС У країни в Черкаській області про обрання запобіжного зах оду взяття під варту відносн о

ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ _1, українця, громадянина Укр аїни, проживаючого в АДРЕСА _1, раніше не судимого,

підозрюваного у вчиненн і злочину, передбаченого ч.2 ст .229 КК України, -

в с т а н о в и л а :

Як вбачається з даної пос танови, працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Черкаській о бласті по заяві офіційного п редставника компанії Хуго Бо сс Трейд Марк Менеджмент ГмбХ енд Ко. КГ (Hugo Boss Trade Mark Management GmbH& Co.KG) ОСОБА_10 щодо порушень прав н а інтелектуальну власність к омпанії (знак для товарів і по слуг «Baldessarini Hugo Boss») працівниками ц еху з виробництва парфумерно ї продукції, що розташований в с. Маркизівка Золотонісько го району Черкаської області , в ході проведення оперативн о-розшукових заходів було вс тановлено, що у вказаному нас еленому пункті за адресою: ву л. Комунарівській, 63а, було ств орено підпільний цех по виро бництву фальсифікованої пар фумерної продукції, в тому чи слі парфумів «Baldessarini Hugo Boss» та здій снюється їх реалізація в пор ушення вимог Закону України «Про охорону прав на знаки дл я товарів та послуг».

15 вересня 2010 року працівника ми УДСБЕЗ ГУМВС України в Чер каській області, на територі ї вказаного вище підпільного цеху було проведено операти вну закупку 144 флаконів парфум ів з позначенням «Baldessarini Hugo Boss», на загальну суму 5172 грн. 48 коп., чим компанії Хуго Босс Трейд Ма рк Менеджмент ГмбХ енд Ко. К Г (Hugo Boss Trade Mark Management GmbH& Co.KG) було завдано м атеріальних збитків на загал ьну суму 90822 грн. 24 коп., що в 209 разі в перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян. Зг ідно проведеної експертизи с тосовно вилученої парфумерн ої продукції маркованої позн аченнями «Baldessarini Hugo Boss», дана проду кція не виготовлялася компан ією Хуго Босс Трейд Марк М енеджмент ГмбХ енд Ко. КГ (Hugo Boss Tra de Mark Management GmbH& Co.KG), а тому є контрафакт ною (фальсифікованою).

28 вересня 2010 року по даному ф акту в СУ УМВС України в Черка ській області порушено кримі нальну справу за ознаками зл очину, передбаченого ч.2 ст.229 КК України.

14 жовтня 2010 року ОСОБА_8 бу ло допитано в якості підозрю ваного.

15 жовтня 2010 року ОСОБА_8 бу в затриманий в порядку ст.115 КП К України.

15 жовтня 2010 року суддею Сосні вського районного суду м. Чер каси було задоволено подання слідчого ОВС СУ УМВС України в Черкаській області та обра но ОСОБА_8 запобіжний захі д у вигляді тримання під варт ою строком на 2 місяці, тобто н а період проведення по справ і досудового слідства.

Не погоджуючись з даною пос тановою судді, захисник ОСО БА_8- ОСОБА_7 в своїй апеля ційній скарзі просить постан ову районного судді скасуват и та змінити запобіжний захі д відносно його підзахисного з тримання під вартою на підп иску про невиїзд, посилаючис ь при цьому на те, що вказана п останова є незаконною, оскіл ьки висновки суду не відпові дають фактичним обставинам с прави, які вказують про безпі дставність застосування до о станнього запобіжного заход у у виді тримання під вартою.

Заслухавши суддю-доповіда ча, пояснення захисника ОСО БА_6, який підтримав свою апе ляцію, думку прокурора про ві дмову в задоволенні апеляції , вивчивши матеріали подання та обміркувавши над доводам и зазначеної апеляції, колег ія суддів судової палати вва жає, що вона не підлягає до зад оволення з таких підстав.

Відповідно до вимог п. «с» ч . 1 ст. 5 Європейської конвенції про захист прав і основополо жних свобод людини (Рим, 1950) та с т.ст. 148, 155 КПК України для обранн я або для зміни підозрюваном у або обвинуваченому запобіж ного заходу у вигляді взяття під варту необхідно наявніс ть підстав вважати, що дана ос оба, яка обґрунтовано підозр юється або обвинувачується у вчиненні злочину, буде намаг атися: або ухилятися від слід ства, суду та від виконання пр оцесуальних рішень; або пере шкоджати встановленню істин и по справі; або продовжувати злочинну діяльність.

Даючи оцінку наявним у спр аві обставинам та особі обви нуваченого, суддя прийшов до вірного висновку про наявні сть у матеріалах подання дан их, що інші запобіжні заходи н е в змозі забезпечити належн у поведінку ОСОБА_8

Так, з матеріалів подання, а також із матеріалів криміна льної справи вбачається, що о рганом дізнання фактично бул а припинена злочинна діяльні сть ОСОБА_8, що вказує про й ого наміри перешкоджати вста новленню істини у справі.

Посилання захисника ОСОБ А_6 на те, що ОСОБА_8 свою в ину у інкримінованому йому з лочині визнав повністю, чим ф актично сприяв органам досуд ового слідства у розслідуван ні справи, спростовуються да ними протоколу допиту останн ього в якості підозрюваного з якого слідує, що він на момен т обрання запобіжного заходу взагалі відмовився від будь -яких пояснень та підписів.

Крім того, твердження захис ника ОСОБА_6 про те, що санк ція інкримінованого злочину ОСОБА_8 - ч.2 ст.229 КК Україн и не передбачає такий вид пок арання як позбавлення волі в загалі є помилковим, оскільк и спростовується санкцією на веденої статті, згідно якої к рім інших видів покарань за д аний злочин передбачено пока рання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п' я ти років.

Також, не обґрунтованими є д оводи захисника в частині не можливості перебування в умо вах утримання в СІЗО обвинув аченого, у зв' язку з незадов ільним станом його здоров' я , так як наведене спростовуєт ься даними медичної довідки від 14 жовтня 2010 року виданої Тр етьою міською лікарнею, згід но якої стан здоров' я ОСО БА_8 не перешкоджає застосу вання до нього запобіжного з аходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи викладене, кол егія суддів вважає, що суддя м ісцевого суду, обираючи ОСО БА_8 запобіжний захід у вигл яді взяття під варту, дотрима вся вимог кримінально-процес уального закону, а тому його р ішення є законним, а апеляція захисника ОСОБА_8- ОСОБА _7 такою, що не підлягає до за доволення.

Керуючись ст.ст. 365,366 КПК Укра їни, колегія суддів апеляцій ного суду, -

у х в а л и л а :

Постанову Соснівського р айонного суду м. Черкаси від 15 жовтня 2010 року про обрання обв инуваченому ОСОБА_8 з апобіжний захід у вигляді вз яття під варту - залишити бе з зміни, а апеляцію його захи сника ОСОБА_7 - без задов олення.

Головуючий підпис

Судді підписи

Згідно з оригіна лом

Суддя Єльцов В.О.

СудАпеляційний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення04.11.2010
Оприлюднено17.11.2010
Номер документу12239737
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-469/2010

Ухвала від 22.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Перетятько В. О.

Ухвала від 14.07.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Бочарников О. А.

Ухвала від 16.11.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Федчук Віталій Володимирович

Ухвала від 04.11.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Єльцов Віктор Олександрович

Ухвала від 16.11.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Федчук Віталій Володимирович

Ухвала від 04.11.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Єльцов Віктор Олександрович

Ухвала від 09.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Чебикін Віталій Петрович

Ухвала від 09.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Чебикін Віталій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні