Рішення
від 30.01.2008 по справі 2-203/2008
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 2-203/2008 p.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

30 січня 2008 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Ха рківської області

в складі: головуючого судді Мар' єнко Л.М. при секретарі Г олубєвій Ю.В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні цивільну с праву за позовною заявою Від критого акціонерного товари ства "Державна енергогенерую ча компанія "Центренерго" в ос обі відокремленого структур ного підрозділу Зміївська ТЕ С до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-к омунальні послуги та квартир ної плати,

ВСТАНОВИВ:

ВАТ "Державна енергогене руюча компанія "Центренерго" в особі відокремленого стру ктурного підрозділу Зміївсь ка ТЕС звернулося до суду з по зовом до ОСОБА_1 про стягн ення заборгованості, в якому зазначено, що ОСОБА_1 заре єстрована та проживає у АДР ЕСА_1 є споживачем житлово-к омунальних послуг з теплопос тачання, водопостачання та в одовідведення, їй нараховуєт ься квартирна плата. Однак ос тання не вносить плату за над ані послуги в результаті чог о на теперішній час склалася заборгованості в розмірі 5799 г рн. 49 коп. Позивач просить суд с тягнути з відповідача вказан у суму заборгованості та суд ові витрати.

Представник позивача Муч ак І.В. в судовому засіданні наполягав на задоволенні по зову, посилаючись на обстави ни, викладені в позовній заяв і.

Відповідач ОСОБА_1 в поп ерднє судове засідання не з' явилась, про місце і час попер еднього судового засідання б ула повідомлена належним чин ом, про що свідчить розписка п ро отримання судової повістк и, причину неявки суду не пові домила. В судове засідання дл я розгляду справи по суті від повідач не з' явилась, про мі сце і час судового засідання була повідомлена належним ч ином, про що свідчить розписк а про отримання нею судової п овістки, причину неявки суду не повідомила, заперечень пр оти позову не надала. Зазначе не дає підстави вважати прич ини неявки відповідача непов ажними.

Зі згоди представника пози вача, суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 224 Ц ПК України.

Судом встановлено, що відпо відач ОСОБА_1, разом із чле нами своєї сім' ї, зареєстро ваний і проживає у АДРЕСА_1

З договору до особового рах унку № НОМЕР_1 від 01.04.2004 року, укладеного Зміївською ТЕС з ОСОБА_1, вбачається, що ост ання є споживачем надаваємих житлово-комунальних послуг, зобов' язана оплачувати над аваємі послуги в строк до 20 чи сла місяця, наступного за зві тним.

Згідно розрахунку нарахув ання оплати за житлово-комун альні послуги ОСОБА_1 стан ом на 30.09.2007 року відповідач має заборгованість по квартирні й платі та житлово-комунальн им послугам у розмірі 5799 грн. 49 к оп.

Відповідно до ст. ст. 66, 67, 68 ЖК У країни наймач зобов' язаний вчасно вносити квартирну пл ату та плату за комунальні по слуги.

Стаття 509 ЦК України передба чає, що зобов' язанням є прав овідносини, в якому одна стор она (боржник) зобов' язана вч инити на користь другої стор они (кредитора) певну дію, у т.ч . сплатити гроші, а кредитор ма є право вимагати від боржник а виконання його обов' язку.

Згідно ст. 526 ЦК України, зобо в' язання має виконуватися н алежним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільн ого законодавства, а за відсу тності таких умов та вимог - ві дповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що зв ичайно ставляться.

Таким чином, відповідачем н е виконувалися зобов' язанн я по своєчасному внесенню пл ати за спожиті житлово-комун альні послуги та квартирної плати.

Відповідно до ч. 4 ст. 169 ЦПК Укр аїни, якщо суд не має відомост ей про причину неявки відпов ідача, повідомленого належни м чином, або причину неявки бу де визнано неповажною, суд ви рішує справу на підставі ная вних у ній даних чи доказів (по становляє заочне рішення).

Виходячи з наведеного, висл ухавши пояснення представни ка позивача, дослідивши нада ні докази, суд дійшов висновк у, що позов є обгрунтованим і п ідлягає задоволенню.

Згідно ст. 88 ЦПК України, з ві дповідача на користь позивач а належить стягнути судовий збір в у розмірі 51 грн. та витра ти на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ и в розмірі 30 грн.

Керуючись ст. ст. 509, 526 ЦК Украї ни, ст. ст. 66, 67, 68 ЖК України, ст. ст. 10, 11, 60, 88, 169, 209, 212, 214, 215, 224-226 ЦПК України, су д,

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть Відкритого акціонерног о товариства "Державна енерг огенеруюча компанія "Центрен ерго" в особі відокремленого структурного підрозділу Змі ївська ТЕС 5799 (піть тисяч сімсо т дев' яносто дев' ять) грн. 49 коп. 3аборгованості за спожит і житлово-комунальні послуги та квартирну плату за період з 01.02.2005 року по 30.09.2007 року, судовий збір в розмірі 51 (п' ятдесят о днієї) грн. та витрати на інфор маційно-технічне забезпечен ня розгляду справи в розмірі 30 (тридцяти) грн., а всього 5880 (п' ять тисяч вісімсот вісімдеся т) грн. 49 коп., які перерахувати на розрахунковий рахунок 260013047 30035 у "Відділенні Промінвестба нку в сел. Комсомольське", МФО 351210, код ОКПО 05471247.

Рішення набирає законної с или після закінчення строку на подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо заяву пр о апеляційне оскарження не б уло подано протягом десяти д нів з дня проголошення рішен ня. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана протягом двадцяти днів п ісля подання заяви про апеля ційне оскарження, рішення на бирає законної сили після за кінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля розгляду справи апеляційн им судом.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення може бути пода но протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеля ційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заяв а про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подають ся до апеляційного суду Харк івської області через Зміївс ький районний суд Харківсько ї області.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Рішення може бути переглян уто Зміївським районним судо м Харківської області за пис ьмовою заявою відповідача, я ка може бути подана протягом десяти днів з дня отримання й ого копії.

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення30.01.2008
Оприлюднено29.11.2010
Номер документу12252573
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-203/2008

Ухвала від 03.07.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Курська А. Г.

Ухвала від 03.07.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Курська А. Г.

Рішення від 30.01.2008

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Мар'єнко Л.М.

Рішення від 22.01.2008

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Плахотник Г.М.

Рішення від 18.06.2008

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Оздоба М.О.

Рішення від 28.01.2009

Цивільне

Калінінський районний суд м.Горлівки

Дундар І.О.

Ухвала від 02.07.2008

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Свирида Т.Й.

Рішення від 28.02.2008

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Ачкасов О. М.

Ухвала від 03.10.2008

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Івасишин В.П.

Рішення від 11.02.2008

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Харченко Л.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні