Рішення
від 22.03.2007 по справі 2-24/2007
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

№ 2-24/2007

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2007 року місто Мар іуполь

Іллічівський райсуд міста Маріуполя, під головуванням судді Топчій Т.В.. при секрета рі Дорош Н.В., розглянувши у ві дкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Маріупольської м іської ради, про визнання пра ва власності на самовільно з ведені будови,

ВСТАНОВИВ:

У листопаді 2006 р. ОСОБА_1 з вернулась до суду з позовом в якому просить визнати за її п омерлим батьком ОСОБА_2 пр аво власності на самовільно зведене нерухоме майно: жили й будинок, сіни, тамбур, літню кухню, сарай та гараж, розташо вані на земельній ділянці по АДРЕСА_1.

В судовому засідання позив ачка підтримала позовні вимо ги у повному обсязі та поясни ла, що її батькові ОСОБА_2, н а підставі свідоцтва про пра во власності належить домово лодіння, розташоване в АДРЕ СА_1. ІНФОРМАЦІЯ_1 її бать ко помер. У період експлуатац ії вказаного будинку, з ціллю його благоустрою без відпов ідного дозволу та узгодження , самовільно були зведені нер ухоме майно, а саме: жилий буди нок літ «А-1», сіни «а», тамбур « А-1», літня кухня «Б», сарай «Г» , гараж «Д» які значаться на ге неральному плані. Вказані бу дови не були прийняті в експл уатацію і правовстановлюючо го документа на них не було. В даний час у позивачки виникл а необхідність одержати на ц і будови право власності. Вон а є спадкоємницею після смер ті батька, але не має можливос ті отримати право власності на самовільно зведені будови .

На підставі викладеного по зивачка просила визнати за ї ї батьком ОСОБА_2 право вл асності на вказані самовільн о зведені будови.

Представник відповідача, в судовому засіданні позовні вимоги визнала у повному обс язі і не заперечувала проти в изнання за померлим батьком позивачки права власності на самовільно зведені будови.

Суд, вислухавши позивачку т а представника відповідача, дослідивши матеріали справи , вважає, що позовні вимоги під лягають задоволенню за насту пними підставами.

Судом встановлено, що батьк ові позивачки. ОСОБА_2, яки й помер ІНФОРМАЦІЯ_1, на пі дставі свідоцтва про право в ласності належить домоволод іння, розташоване в АДРЕСА_ 1. На вказаній земельній діл янці самовільно зведені жили й будинок літ «А-1», сіни «а», та мбур «А-1», літня кухня «Б», сар ай «Г», гараж «Д» які значатьс я на генеральному плані.

Згідно висновку технічног о експерта про технічний ста н від 08.11.2006 року, самовільно зве дені жилий будинок літ «А-1», с іни «а», тамбур «А-1», літня кух ня «Б», сарай «Е», гараж «Д» на земельній ділянці по АДРЕС А_1, знаходяться у задовільн ому технічному стані і можут ь експлуатуватись надалі.

Вивчивши зібрані по справі докази, суд вважає, що позовні вимоги позивачки підлягають задоволенню та за її померли м батьком ОСОБА_2 слід виз нати право власності на само вільно зведені жилий будинок літ «А-1», сіни «а», тамбур «А-1» , літню кухню «Б», сарай «Е», га раж «Д» на земельній ділянці по АДРЕСА_1 які є закінчен ими будовами, також судом вст ановлено, що права інших осіб при цьому не порушуються.

Керуючись ст. ст. 209, 212, 213, 215 ЦПК Ук раїни, ст. 376 ЦК України, суд -

ВИРІШИВ:

Визнати за ОСОБА_2, який п омер ІНФОРМАЦІЯ_1, право в ласності на самовільно зведе ні: жилий будинок літ «А-1», сін и «а», тамбур «А-1», літню кухню «Б», сарай «Г», гараж «Д» які, р озташовані на земельній діля нці по АДРЕСА_1 в м. Маріупо лі.

На рішення може бути подана апеляція в Апеляційний суд Д онецької області через Ілліч івський районний суд м. Маріу поля. Заява про апеляційне ос карження рішення може бути п одано потягом 10 днів з дня про голошення рішення, а апеляці йна скарга повинна бути пода на протягом двадцяти днів пі сля подання заяви по апеляці йне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання такої заяви.

СудІллічівський районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення22.03.2007
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу12259416
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-24/2007

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 02.03.2017

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 17.03.2015

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Ухвала від 29.04.2015

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Рішення від 22.03.2007

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Топчій Т.В.

Рішення від 01.03.2007

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С.В.

Рішення від 19.11.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Попович С.С.

Ухвала від 23.09.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Рішення від 09.01.2008

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Крисанова В.І.

Рішення від 22.03.2007

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Топчій Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні