Рішення
від 01.03.2007 по справі 2-24/2007
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2- 24

за 2007 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2007 року Запорізьки й районний суд Запорізької о бласті у складі:

головуючого - судді Яркіній С.В.

при секретарі - Анчишкіній С .В. розглянувши в відкритому с удовому засіданні м. Запоріж жя цивільну справу за позово м ОСОБА_1 до Малокатеринів ської селищної Ради Запорізь кого району Запорізької обла сті про визнання права власн ості на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернул ась до суду з позовною заявою про визнання за нею права вла сності на спадкове майно, заз начивши, що ІНФОРМАЦІЯ_1 р оку помер її батько ОСОБА_2 . Після його смерті залишилос ь спадкове майно в вигляді жи тлового будинку та господарс ьких споруд, що знаходяться з а адресою: АДРЕСА_1. Після с мерті батька спадкоємцями пе ршої черги залишились є пози вачка ОСОБА_1 як дочка пом ерлого, ОСОБА_3. як сестра п омерлого, ОСОБА_4. як дочка померлого, ОСОБА_5 як син п омерлого. Позивачка є спадко ємцем за законом першої черг и, як дочка померлого. Однак, н а протязі встановленого зако нодавством шестимісячного с троку з дня відкриття спадщи ни ніхто з спадкоємців не зве рнувся до нотаріальної конто ри з заявою про прийняття спа дщини, а позивачка фактично п рийняла спадщину, оскільки п роживала в спадковому будинк у, зберігала спадкове майно, п латила необхідні платежі. Кр ім того, ОСОБА_3., ОСОБА_4 ., ОСОБА_5 надали до суду за вірені заяви, в яких вказали, щ о вони відмовляються від при йняття спадщини та не запере чують проти того, щоб право вл асності на будинок було офор млено на ОСОБА_1 Таким чин ом, у зв'язку з тим, що право вла сності не було оформлене та з ареєстроване в ОП ЗМБТІ за по мерлим, тому позивач повинен був звернутися до суду з цією позовною заявою. В судовому з асіданні представник позива ча піддержала позовні вимоги в повному обсязі та просить в изнати за позивачем право вл асності в порядку спадкуванн я за законом на жилий будинок АДРЕСА_1.

Представник Малокатеринів ської селищної Ради Запорізь кого району Запорізької обла сті в судове засідання не з'яв ився, надав суду заяву, в якій вказав, що з позовом згоден, не заперечує проти задоволення позовних вимог та просить су д слухати справу за його відс утності.

Суд, оцінивши і дослідивши д окази по справі, заслухавши п редставника позивача, вважає позов обґрунтованим і таким , що підлягає задоволенню з на ступних підстав.

Факт смерті ОСОБА_2, ІН ФОРМАЦІЯ_1 року підтверджує ться представленим суду свід оцтвом про смерть серія 1-ЖС № НОМЕР_1, виданим 09.07.2001 року Ма локатеринівською селищною р адою, Запорізького району, За порізької області.

Як видно із представлених с уду документів ОСОБА_2 нал ежить жилий будинок та госпо дарські споруди, які розташо вані за адресою: АДРЕСА_1 н а підставі технічного паспор ту, виданого ОП ЗМБТІ від 18.12.2006 р оку.

Факт родинних відносин поз ивача з спадкодавцем підтвер джено представленими суду ко піями свідоцтва про народжен ня.

2

Оскільки фактично позивач прийняв спадщину до вступу в силу нового цивільного Коде ксу, то відповідно до п. 5 Перех ідних положень ЦК України 2003 р оку, дана цивільна справа пов инна розглядатися по нормам ЦК України 1963 року.

Відповідно до вимог ст. 549 ЦК України визнається, що спадк оємець прийняв спадщину, якщ о він фактично вступив в упра вління або володіння спадков им майном. Зазначені в цій ста тті дії повинні бути вчиненн і протягом шести місяців із д ня відкриття спадщини.

Оскільки позивач фактично прийняв спадщину, то за ним сл ід визнати право власності н а жилий будинок та господарс ькі споруди, розташовані за а дресою: АДРЕСА_1.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 60, 212-215 ЦПК У країни, ст. ст. 548,549 ЦК України в р едакції 1963р., ст.376 ЦК України в д іючій редакції, п. 5 Перехідних положень ЦК України 2003 року, су д

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати право власності за ОСОБА_1 право власності н а домоволодіння, що розташов ане за адресою: АДРЕСА_1, а с аме на: житловий будинок літ. А , прибудову літ. а, ґанок до літ а, гараж літ. Д, сарай літ. З, нам ет літ.И, сарай літ. В, сарай літ . б, ґанок до б, козирок до б, літ ня кухня літ. Б, сарай літ. Е, вби ральня літ. К, вбиральня літ. Ж , погріб з шийкою літ. пг.

Рішення може бути оскаржен о в апеляційний суд Запорізь кої області шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я рішення суду протягом 10 днів з дня проголошення рішення с уду до Запорізького районног о суду Запорізької області т а подачі апеляційної скарги на рішення протягом 20 днів піс ля подачі заяви про апеляцій не оскарження.

Дата ухвалення рішення01.03.2007
Оприлюднено10.12.2009
Номер документу5637648
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-24/2007

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 02.03.2017

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 17.03.2015

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Ухвала від 29.04.2015

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Рішення від 22.03.2007

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Топчій Т.В.

Рішення від 01.03.2007

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С.В.

Рішення від 19.11.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Попович С.С.

Ухвала від 23.09.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Рішення від 09.01.2008

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Крисанова В.І.

Рішення від 22.03.2007

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Топчій Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні