Рішення
від 03.09.2010 по справі 2-1470
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1470/10

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 вересня 2010 року Сокальськ ий районний суд Львівської о бласті в складі

головуючого - судді Фар ина Л.Ю.,

при секретарі Матолінець З .М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Сокал ь цивільну справу за позовно ю заявою ОСОБА_1 до ОСОБ А_2 про стягнення аліментів на утримання дитини та друж ини, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 зверну лася в суд з даною позовною за явою до відповідача, ОСОБА_ 2 в позовній заяві вказавши , що вони одружились з відпові дачем 02.11.2002р.

Від спільного подружнього життя у них народилось двоє дітей: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІ Я_1, та ОСОБА_4, ІНФОРМА ЦІЯ_2. Діти проживають разом з позивачкою та знаходяться на повному її утриманні у зв' язку з тим, що відповідач на да ний час проживає разом з свої ми батьками та добровільно к оштів на утримання дітей не н адає.

Позивачка знаходиться у ві дпустці по догляду за дитино ю до досягнення нею трирічно го віку та не має можливості с амостійно забезпечити належ не утримання дітей.

Відповідач працює на шахті «Зарічна» де отримує заробі тну плату понад 3000грн. на міся ць.

У зв' язку з наведеним пози вач просить суд ухвалити ріш ення відповідно до якого стя гувати з відповідача, ОСОБ А_2 аліменти на її користь н а утримання дітей у розмірі 1 /3 частини з усіх видів його до ходів. Крім того позивачка пр осить суд стягувати з відпов ідача в її користь аліменти н а її утримання у розмірі 500гр н. щомісячно до досягнення ди тиною трирічного віку.

Під час попереднього судов ого засідання позивачка под ала заяву про зменшення позо вних вимог в якій просить стя гувати з відповідача алімен ти на утримання дітей у розмі рі 1/3 частини з усіх видів дохо ду відповідача , та аліменти н а її утримання до досягнення дитиною трирічного віку у ро змірі 150грн. щомісячно.

В судовому засіданні позив ач, ОСОБА_4, та її представн ик ОСОБА_5 зменшені позовн і вимоги підтримали, в обґрун тування навели обставини, вк азані в позовній заяві.

Відповідач, ОСОБА_2 та йо го представник ОСОБА_6зме ншені позовні вимоги визнали .

Заслухавши учасників судо вого розгляду, дослідивши пи сьмові матеріали справи, суд приходить до висновку, що зме ншені позовні вимоги підляга ють до задоволення з таких пі дстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦК Укра їни, у разі визнання відповід ачем позову суд за наявності для того законних підстав, ух валює рішення про задоволенн я позову.

Суд приймає визнання позов у відповідачем, оскільки так е визнання відповідає вимога м чинного законодавства, інт ересам сторін по справі, в сво ю чергу, не суперечить правам та інтересам інших осіб.

Згідно свідоцтва про народ ження ОСОБА_3, ІНФОРМА ЦІЯ_1, та ОСОБА_4, ІНФОР МАЦІЯ_2. . їхніми батькам и є ОСОБА_4 та ОСОБА_2 - сторони по справі.

Згідно ст. 180 СК України батьк и зобов' язані утримувати ди тину до досягнення нею повно ліття.

За домовленістю між батька ми дитини, той із них хто прож иває окремо від дитини може б рати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній ф ормі.

Як встановлено в судовому з асіданні відповідач прожива є окремо від дітей, працює на ш ахті «Зарічна», однак добров ільно допомоги по утриманню дітей не надає, домовленості між сторонами, щодо надання допомоги не досягнуто.

Позивачка самостійно займ ається вихованням та утриман ням дітей, перебуваючи у відп устці по догляду за дитиною д о досягнення нею трирічного віку.

Відповідно до ч.3 ст. 181 СК Укра їни - за рішенням суду кошти н а утримання дитини (аліменти ) присуджуються у частці від д оходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Згідно ч.2 ст. 182 СК України якщ о стягуються аліменти на дво х і більше дітей, суд визначає єдину частку від заробітку (д оходу) матері, батька на їх утр имання, яка буде стягуватися до досягнення найстаршою ди тиною повноліття.

Разом з тим відповідно до ст.84 Сімейного кодексу Укра їни, жінка з якою проживає ди тина має право на утримання в ід чоловіка - батька дитини д о досягнення дитиною трирічн ого віку.

З довідки про доходи №242 від 27.07 .10р. виданої ДП шахта «Заріч на» вбачається, що ОСОБА_2 насправді працює на шахті «Зарічна» ДП «Львівугілля» . Загальна сума його сукупног о доходу за період з 01.01.2010р. по 30 .06.2010р. становить 11290,78грн.

Таким чином, враховуючи ст ан здоров' я та матеріальне становище дітей, стан здоро в' я та матеріальне станови ще відповідача та інші обста вини, що мають істотне значен ня по справі, суд приходить до висновку, що зменшені позовн і вимоги позивача підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 10, 60, 212, 367 ЦПК Ук раїни та на підставі ст.ст. 180, 182, 184, Сімейного Кодексу України , суд -

В И Р І Ш И В:

Зменшені позовні вимоги з адовольнити.

Стягувати з ОСОБА_2, 1981р.н. в користь ОСОБА_1 алімен ти на утримання дітей: ОСО БА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСО БА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмі рі 1\3 частини від всіх видів йо го заробітку щомісячно, почи наючи з 03.08.2010р. і до досягнення с таршою дитиною повноліття..

Стягувати із ОСОБА_2, 1981р .н. в користь ОСОБА_1 аліме нти на її утримання в розмір і 150 (сто п»ятдесят)грн. на місяц ь, починаючи з 03.08.2010 року і до до сягнення дитиною, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 трирічного в іку.

Дане рішення в частині стя гнення аліментів підлягає о бов' язковому негайному ви конанню в межах сплати розмі ру аліментів за один місяць.

Апеляційна скарга на рішен ня суду може бути подана прот ягом десяти днів з дня його пр оголошення. Особи, які брали у часть у справі, але не були при сутні у судовому засіданні п ід час проголошення судового рішення, можуть подати апеля ційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії ць ого рішення .

Головуючий:

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення03.09.2010
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу12657969
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1470

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Вілюк М. П.

Рішення від 08.11.2010

Цивільне

Кам’янобрідський районний суд м. Луганська

Чалий Андрій Васильович

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Парфененко Оксана Ярославівна

Рішення від 30.09.2010

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хавронюк Олена Леонідівна

Рішення від 30.11.2010

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Головко Людмила Іванівна

Рішення від 17.09.2009

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Третяк В.В.

Ухвала від 07.12.2010

Цивільне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Шувалов Максим Валерійович

Рішення від 10.12.2010

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бригинець Марія Миколаївна

Рішення від 03.09.2010

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Лідія Юріївна

Рішення від 26.07.2010

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Куровський Юрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні